Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú :-p
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

•
30. okt 2012@bublina83 dobrý večer,chcela by som vás poprosiť o recept na ten jablkový koláčik,vyzerá úžastne,dávala ste ho sem 28.oktobra,dakujem veľmi pekne,pekný večer 😉
@martinka354 Pekny vecer prajem 🙂 recept velmi rychly a jednoduchy - klasicky hrncekovy : dva hrnceky hladkej alebo polohr. muky, hrcek mlieka, pol hrnceka oleja, 3 vajcia, prasok do peciva, van. cukor ... vsetko spolu vyslaham len bielky slaham zvlast ... ale niekedy ani to nie, ked nemam cas 🙂 a jablcka nestruham, nakrajam na drobno a zmiesam s cukrom, van. cukrom a skoricou - nevytecie stava a kolac je stavnaty ... vrch je len poliaty cokoladou ... nic zlozite, urcite tento recept poznate 🙂 peciem na 200, kym je mierne hnedkasty vrch a hned vypinam .. potom je cesto velmi suche.
@lululka555 napišete prosim vas ako robite buchtičky na pare?este som ich nerobila tak chcem vyskusat,dakujem
@lululka555 podľa mńa to nebude ono, nahradiť ju práškom do pečiva, ešte možno tak sódou bikarbónou, ale to tiež nie som si istá, aký by bol výsledok :-| ja ju tiež bežne nepoužívam, ale tak raz za rok do týchto perníčkov, zázvorníkov a nafukovacích cukroviniek musí byť 😉 a v týchto ju určite nezacítiš 😉 inak tu som našla diskusiu na Vareche, či sa dá niečím nahradiť, tak prečítaj 😉
http://varecha.pravda.sk/diskusie/nahrada-za-sa...
a vyjde ich veľmi veľa, ja som to nikdy nepočítala, ale zjedia sa ako prvé z vianočných koláčikov, aspoň u nás 😉 a to robievam viac ako 20 druhov 😃 ano druhý deń aj prášok aj perníkové korenie 🙂
@abriela aj ja robím zo salajky ešte zázvorníky a nafukovacie cukrovinky ako ty 😉
@rastulka super 😉 no vidíš 🙂 oni sú s tými jablkami také šťavnatejšie a mňam 🙂
http://varecha.pravda.sk/diskusie/nahrada-za-sa...
a vyjde ich veľmi veľa, ja som to nikdy nepočítala, ale zjedia sa ako prvé z vianočných koláčikov, aspoň u nás 😉 a to robievam viac ako 20 druhov 😃 ano druhý deń aj prášok aj perníkové korenie 🙂
@abriela aj ja robím zo salajky ešte zázvorníky a nafukovacie cukrovinky ako ty 😉
@rastulka super 😉 no vidíš 🙂 oni sú s tými jablkami také šťavnatejšie a mňam 🙂
@danielaj dakujem ,chcela by som tie tvoje pernicky vyskusat na vianoce a skusim ju teda nahradit sodou bicarbonou ,ved hadam tym nic nepokazim a ked tam ide aj ten prasok do pernika,tak aj ten tam urobi svoje 🙂
a ak ti mam pravdu povedat salajku som nikdy este nepouzivala,raz som jedla kolac orgazmus a kamoska ju tam dala a strasne to bolo citit amoniakom,nedalo sa mi to ani jest 😉
a ak ti mam pravdu povedat salajku som nikdy este nepouzivala,raz som jedla kolac orgazmus a kamoska ju tam dala a strasne to bolo citit amoniakom,nedalo sa mi to ani jest 😉
dnes mame polievku zo vcera cicerovu so zeleninou a mam vybrate kuracie prsia ,tak nejake s omackou a ryzou urobim a poobede este cokoladovu penu s bananmi 🙂
dobré ránko, dnes ešte neviem aká bude polievka, ale koketujem so šošovicovou a druhé budú slivkové guľky z tvarohového cesta, ak sa mi bude veeeľmi chcieť, tak spravím aj kysnutý slivkový koláč s mrveničkou, ale zrejme si ho nechám až na zajtra alebo na víkend, keď malého zabaví tatino trochu 😉
ahojte dnes mame obalovanu sekanu vysmažanu a zemiaky a vcera sme mali nasu oblubenu kuraciu pečienku na smotane so šampionmi a cestovinou
@lululka555 ja som nahrádzala salajku sódou bikarbónou a v pohode to bolo, ak si ju tam cítila, tak jej dali asi moc
zo včera zeleninová polievka s mrveničkou a dnes masko na šťave a ryža. a teraz idem hladať inšpiráciu čo zajtra
Pridám Vám sem recepty dva, kamarátka ma o ne prosila a tak už aj Vám to tu pridám, lebo sú fakt dobré, možno aj poznáte:
Výborná presnidávka
2 l vody
1/2 kg mrkvy
2 vanilkové cukre
toto sa uvarí a pridá sa :
3 kg očistených jabĺk
1/2 kg cukru
po uvarení predať 5 banánov a povariť ešte 1 minútu, zmixovať a plniť do pohárov , mierne strilizovať / ja sterilizujem 20 min/
NUTELA z cukety:
2 stredné cukety
1kg cukru kryšt.
2 vanilkové cukry
15dkg kakaa
2 1/2 sáčku zlatého klasu
Všetko rozvariť , zlatý klas rozrobený vo vode pridať až na koniec, variť spolu ešte 5 minút. Trochu presterilizovať
Výborná presnidávka
2 l vody
1/2 kg mrkvy
2 vanilkové cukre
toto sa uvarí a pridá sa :
3 kg očistených jabĺk
1/2 kg cukru
po uvarení predať 5 banánov a povariť ešte 1 minútu, zmixovať a plniť do pohárov , mierne strilizovať / ja sterilizujem 20 min/
NUTELA z cukety:
2 stredné cukety
1kg cukru kryšt.
2 vanilkové cukry
15dkg kakaa
2 1/2 sáčku zlatého klasu
Všetko rozvariť , zlatý klas rozrobený vo vode pridať až na koniec, variť spolu ešte 5 minút. Trochu presterilizovať
dnes máme polievku zo včera: zemiakovú s haluškami na spôsob slepého gulášu, a varím kolienka s cukinovým prívarkom-omáčkou a k tomu soté z kuracieho a bravčového mäsa tiež na spôsob gulášu, poobede bude nejaký koláčik 😉
a ešte jeden veľmi chutný :
Ovocný mrežovník s tvarohom
450g hl. múky špeciál
150g práškového cukru
1 vajce
80g masla
1 kl sódy bikarbóny / zarovnanú/
štipka soli
100 ml mlieka
1 PL medu
PLNKA:
500g tvarohu
1 žĺtok
1 vanilkový cukor
čerstvé alebo zavárané čerešne, marhule , višne , či iné ovocie
/ ja robím s višňami/
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, asi tretinu z neho si odložíme, ostatné rozvaľkáme a uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech / ja si dávam papier/
Tvaroh vymiešame so žĺtkom a vanil. cukrom , rozotrieme na cesto a na to poukladáme na to ovocie rovnomerne a nahusto . Z odloženého cesta vyšúľame tenké valčeky a poukladáme na koláč v tvare mriežky. natrieme ˇžĺtkom a dáme do vyhriatej rúry upiecť / ja to natieram tým zvyšným bielkom / . Upečený pocukrujeme práškovým cukrom.
Upozorňujem , že tento koláč je veľmi vláčny a krásne vyzerá , má takú ako keby perníčkovú chuť a nie je príliš sladký, preto tí čo majú radi sladšie, doporučujem viac cukru do tvarohu pridať
Ovocný mrežovník s tvarohom
450g hl. múky špeciál
150g práškového cukru
1 vajce
80g masla
1 kl sódy bikarbóny / zarovnanú/
štipka soli
100 ml mlieka
1 PL medu
PLNKA:
500g tvarohu
1 žĺtok
1 vanilkový cukor
čerstvé alebo zavárané čerešne, marhule , višne , či iné ovocie
/ ja robím s višňami/
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, asi tretinu z neho si odložíme, ostatné rozvaľkáme a uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech / ja si dávam papier/
Tvaroh vymiešame so žĺtkom a vanil. cukrom , rozotrieme na cesto a na to poukladáme na to ovocie rovnomerne a nahusto . Z odloženého cesta vyšúľame tenké valčeky a poukladáme na koláč v tvare mriežky. natrieme ˇžĺtkom a dáme do vyhriatej rúry upiecť / ja to natieram tým zvyšným bielkom / . Upečený pocukrujeme práškovým cukrom.
Upozorňujem , že tento koláč je veľmi vláčny a krásne vyzerá , má takú ako keby perníčkovú chuť a nie je príliš sladký, preto tí čo majú radi sladšie, doporučujem viac cukru do tvarohu pridať
@lululka555 koláč orgazmus robievam, ale teda salajku by som do neho nedávala, sa nečudujem, že to bolo cítiť, to je úplne iné cesto 😞
@sante81 kuraciu pečienku pokrajem na mensie kusky,spenim na cibulke,trolinka osolim,podlejem troškou vody a dusim 🙂 niekedy pridam aj šampiony.. ak je pečienka hotova vezemem pochut.smotanu dam do nej dve lyzice polotučnej horčice,rozmiešam a vlejem do pecienky,,necham prebublat a hotovo 🙂 podavame niekdy ryzou alebo cestovinou 🙂
@danielaj ja som dovtedy ani nevedela,ze nejaka salajka existuje :-|
receptik na pernicky mam odpisany,aby som ho potom nemusela hladat ,urcite urobim aj klasicke medovniky a aj tieto 🙂
receptik na pernicky mam odpisany,aby som ho potom nemusela hladat ,urcite urobim aj klasicke medovniky a aj tieto 🙂
Dnes nevarím, deti sú u babky, na večeru len niečo rýchle, na zajtra uvarím mrkvičkovú polievku + jablkovú žemľovku a idem robiť slané pečivo z lístkového cesta. A rozmýšľam nad jablkovým mrežovníkom.
Nas vcerajsi obed : vyvar zo zajacika a kuracieho prsicka, pre manzela kuracie rene, zemiakova kasa a varena cvikla a pre nas baby karfiolove placky... dnes nevarim, dojeme co mame a vytiahla som z mraziaku masovu roladu a babicka prinesie kelovy privarok lebo idem k lekarovi a mamina bude strazit malu...
Tu začni písať odpoveď...

Odošli