Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
evi super to je tradičny ,,kolačik ,,na fašiangy ,,a tak malo sa už robí 😀 😀 😀 😀 tak som rada 😀
denne:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34122 už asi neskoro,no v praci bol frmol a dnes som bola s detickami nakoniec v pizzerke 😀 😀 😀 varenie sa posuva na zajtra a to už doma ,lebo o 13-tej mam rodičko a potom pálim do medera pre syna -najbližšie varím vo štvrtok 😀 😀 😀
happy hlivy a huby vseobecne milujem a perkelt je delikatesa ako z hliv tak z bedlí
@titkovamiriam 😉 😉 😉
huspeninka mnam mnam vela mäska a veľa zeleninky-priatel ma rad len taku cisto masovu no ja tam dam hrašok kukuricu,mrkvu,papriku a moja maminka miluje v huspenine aj kože ale to ja bleee.Teraz je taký čas ju robiť.Ja varím maso a paprčky,koleno aj 4-5 hodín pomalicky ,potom pridám povariť zeleninku a mnam mnam
@denne73 ja dávam paprčky a svieže koleno,pekne jednorázovou žiletkou z toho oholím chlpy(lebo nikto nebude jesť chlpy)ak nieje tak môže byť koleno aj údené a kilo bravčových koží,mrkvu zeler petržlen cibuľu osoliť vegeta a daj si to do veľkého hrnca ak máš napríklad 15L hrniec tak tam daj zo 5 papŕč a to koleno,keď začne vrieť tak to nechávam na slabom ohni 9 hodín variť,3 hodiny pred koncom tam hodím zo 1kg bravčové plece,na záver ho vyberiem aj mrkvu a očistím si vajcia uvarené natvrdo,do misky dávam na spodok trošku korenia červenej papriky varené vajíčko nakrájam uvarenú mrkvu na kolieska, kúsok mäska a pekne cez sitko naberačkou zalejem,lepšie je cez sitko aky si tam nemala kúsky koží a koštiale,a za najakých 6h v chlade stuhne, u nás sa papá takéto 😀 😝 a hlavne tie paprče a kože aby tam boli lebo z toho to studeno potom sadne,nech ti paprče pretne mäsiar na polovicu,potom daj vedieť ako sa ti podarilo.
ja dnes varím Francúzke zemiaky 🙂
Brokolica a karfiol s tvarohovou majonézou
Ružičky brokolice a karfiolu uvaríme každé zvlášť v osolenej vode domäkka tak, aby sa nerozvarili.
Do majonézy dáme prelisovaný cesnak, tvaroh, nadrobno nakrájanú cibuľu, podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, pridáme nadrobno nakrájanú pažítku a podľa potreby pridáme smotanu alebo mlieko. Všetko to premiešame a polejeme pripravenú brokolicu s karfiolom.
http://dobre-jedlo.blogspot.com/2010/11/brokoli...
@titkovamiriam naši robia z údeného mäsa, koží a paprčiek a to je mňááááááámková huspeninka 😉
Kočky, dnes je to pizza z krabice :D Lidl má taliansky týždeň, no a vraj je dobrá, mi hovorila pani, keď som si brala, ona vraj už berie nášup, lebo jej doma všetkú pojedli 🙂 🙂 🙂
@titkovamiriam Miri, idem dnes na ten karamelový koláčik s orechmi ... som zvedavááááááá, idem z toho spraviť tortu, ak sa podarí, spravím foto 😉
ahojte, baby keď zapekáte cestoviny dávate tam nejaký bešamel, alebo len varíte smotanu so syrom. čo ešte dávate, inšpirujte ma ale rýchlo, nech to stihnem doobeda 😉
besamel davam len do zapekanej brokolice.. do cestovin ee. prelejem len smotanou na varenie...a posypem syrom. ale vyskusaj..len ja mam pocit, ze cestoviny su dost syte aj bez besamelovej omacky.
My máme dnes ešte špagety zo včera a vyprážaný karfiol so zemiakovou kašou a na večer chcem urobiť z lístkového cesta niečo na štýl pizze, teda plnené taštičky pizzové, dajte nejaký tip 😉
gulasovu polievku mame zo vcera, ale masko som dala mlete, prvy krat som tak skusila a vyborna je 🙂 a dnes este dorobim spenat, vajicko a zemiaky
včera boli špagety, dnes obedujeme u maminy... 🙂 🙂 😉 😉
@titkovamiriam , moja , prosím ťa hodíš ten recept-ten akože hamburger s lístkového cesta. Vieš čo myslím? Vyvaľkané l. cesto a šunka, surové vajcia....a smotana či,čo... prosíííím 😅 😅 😅 😅 .
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28304
myslíš toto?
čafte ked zapekam tak niekedy bešamel ,niekedy len smotanu,jogurt ....akokedy
Huspenina je fakt mnamka,musím niekedy spraviť asi niekedy medzi sviatkami 😀
daniz neviem čo mysliš?Ja robím rožteky alebo zapekance 😅 no našla som ti niečo takéto
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1293
pangasius s dusenou zeleninou a ryzou
rybacie filety pecene na cibulke s cervenou fazulou, pretlakom a k tomu zemiaky
@titkovamiriam ďakujem ,no to sa rozváľa líst. cesto,do okrúhlej misy, poukladá sa na to šunka, dá vajíčko a zaleje sa smotanou... myslím, že traktor vravela, že by musela mať 3 formy... nevadí, idem kuknúť dozadu..... Ale aj tamto vyzerá super....mňam....
dnes halušky zo syrom 🙂 a slaninkou
Ja dnes robim syrove rizoto s hraskom a sunkou, mnam 🙂
@maculik
noooo, recept bol, dat kuracie prsia na pekac, poliat kyslou smotanou rozmiesanou s bambinom a zapiect na 230C na 20-30 min.
manzel vravi, ze je to dobre, ale mne to velmi nechutilo. nebola z toho ziadna stava, masko bolo suchsie, treba k nemu kompot.
viac mi chutil recept, kde sa v bielom jogurte vymiesa nastruhany syr, v tom sa kur rezne obalia a uprazia. musim ho najst a napisem ho sem cely 😉
@katka888 , necham ju rozmrazit namocenu v mlieku, potom riadne vyzmykam, osolim, okorenim, pokvapkam citr. stavou a potom obalim v hladkej muke a prudko opeciem (nerobim velke kusy - rybu prekrojim na polovicu, alebo aj na tretiny, ked je velka a ked sa opeka, tak sa da kazdy kusok lahko predelit este na polovicu - pozdlzne) .... a nepamatam si, zeby boli nejake rozmocene

u nas dnes hlivovy perkelt 😀