Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@laerke toto je vyborne a rychle pre navstevu 😉 da sa tam dat cokolvek, co je doma, syr, kecup, sunka, salama, olivi,
@pusinqa ahoj, to som viackrát robila takto, lebo v trojobale je to ťažšie stráviteľné pre mňa, takže si naklepkám mäso, používam biele korenie a trolinku soli, lebo niva je slaná, položím plátok šunky, nivu, sem-tam ozdobím ešte červenou paprikou /myslím taký plátok alebo slížik kápie čerstvej alebo zaváranej, dobre to ukáže/, zviniem to a dám do jenskej misy. Chvíľu je to v trúbe zakryté, potom odokryjem a zapečiem, poprípade môžeš dať na to plátok syra, podliať smotanou, ja som si to už x-krát pozmieňala, aj tie náplne... skúšala som aj sušené slivky, orechy, ale moji chalani sú v tomto konzervatívni, nemalo to bohvieaký úspech.... Dobrú chuťku 😉
happy maš a pre všetky:
Jordánske škoricové kura
1 kura, 1,5 kg zemiakov, 3 väčšie cibule, 13 strúčikov cesnaku, vrecúško mletej škorice, 2 dl kečupu, soľ, 125 g masla.
Kura rozdelíme na porcie, osolíme ich a obalíme v mletej škorici. Poukladáme ich na suchý pekáč. Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie kolieska, osolíme ich a prikryjeme nimi porcie kurčaťa. Medzi ne dáme kolieska cibule a strúčiky cesnaku. Navrch dáme kúsky masla. Podlejeme asi 1 dl vody. Pečieme asi 40 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.Potom kura otočíme na hor a polejme kečupom a 20 minút ešte dopečieme
nemam foto tak na mmb este moje nieje no zda sa mi ze niekto ho tam už dal
My máme dnes vajíčkovú zo včera a ešte idem robiť tousty
tak som stihla aj tie buchty a aj dukatove som urobila, budu na veceru 🙂
a zajtra mm bude robit pstruhy a v nedelu ideme na oslavu. takze ja mam na tento tyzden "vydelano" 😀
@jarunka111 musím aj ja začať troška zdravšie a davať jogurt miesto majolky. my sme dnes mali vyprážaný karfiol a zemiačky, zajtra bryndzové halušky.
Ahojte 🙂 mohla by som sa k vam pridat? 😅 oddnes mame kompletne vybavenu svoju kuchynu a odzajtra uz varime na ostro 😀 mamca mi dnes dala karfiol takze zajtra budu zapekane cestoviny s karfiolom a mozzarellou 😉 a sklanam sa nad sikovnostou @titkovamiriam 😎
murinka dakujem 😀 ,ja som mala taku radost ked sme s ex mali svoju prvu kuchynu samostatne-som varila jak žerava-rizoto ala malta-držalo by aj s tanierom na strope 😀 😀 😀 do dukatových buchticiek som namiesto vanilkového cukru dala škoricový,parene buchty som rozvarila tak ze sa rozpadli do hrnca este než som ich vytiahla,zemiakovú kašu som ohrievala toľko až smrdel celý panelák 😀 😀 😀 😀 no mala som pikošky ale clovek sa uči stale 😀 😀 😀
@titkovamiriam clovek sa asi uci cely zivot 😅 ja mam za sebou tiez ,,zopar,,preslapov 😅 ale velmi sa tesim ze si budem moct navarit pre seba,dcerku a manzela co budem chciet a kedy budem chciet 🙂
tak u nas dnes bola paradajkova polievka, vyprazane rybky so zemiakmi a babovka 😉 mnam mnam
u nas prd a tri oriesky 😀 ... dcera po crevnej viroze a aj ja tak jedenie u nas hroza ... ale mama nam navarila slepaciu polievku tak dufam, ze zajtra padne na uzitok ...
slepačia polievka liek na telo aj dušu 😀
ja dnes varím Hrachovú s párkom a paprikášové krumple. 😝 😀 😀
@tereza79 Ako sa varia tie zemiaky? 🙂
Ja rozmyslam nad tymto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29682
opražíš sibuľu na to hodíš ošúpané na kolieska nakrájané zemiaky soľ vegeta červená paprika podleješ vodou a keď sú tak na 1/2 uvarená tak tam dáš párok nakrájaný alebo klobásku alebo preš.kabanos to je jedno a dovaríš,ak to tam zostane veľa vody tak pokrievku dole plyn na plno a miešať nech sa odparí voda a nepripália zemiaky,je to dobré s kyslou uhorkou 😀 😝
môj manžel to má strašne rád,a daj tam dosť párok 🙂
pečené morčacie krídla na divoko - (obsypané mrkvou, porkom, cesnakom + bobkový list), ryžu a uhorkový šalát 😉 veeeelika mňaminka 😝 😀
Ahojte kočky,
takže ja dnes robím Fusilli s omáčkou bolognese a na vrch strúhaný syr 🙂
výrazne som si pomohla nejakou talianskou omáčkou z Lidlu, tuším promodo - paradajky+bazalka
tú bolognese som nechcela, lebo nemám rada v tom to ich mleté mäso.
Poobede detská party 😉 takže idem chystať
dobrú chuť 😉
špenátová polievka, vyprážaný syr s hranolkami a tatarka 😉
slepačia polievka, maslové rezne, fašírky, zemiaky, kompot 🙂
Ja dnes len jednoducho, kedze pride navsteva a po vcerajsom nocnom peceni mam rozburanu kuchynu 😀
Neskore ranajky budu dva toastiky s volskymi ockami, pomarancovym dzusikom, proste Anglicko jak sa patri 🙂
Na obed spravim asi len Köttbullar 🙂
na obed mali deti Farfalle cestovinu (male motyliky) s cukinou.
Uvarim pastu. Nadrobno nakrajam jednu cibulku salotku, na oliv. oleji ju osmahnem, pridam nastruhanu cukinu a miesam kym nezmakne. Pridam dve lyzice greckeho jogurtu (u nas by som pouzila smotanovy biely), podlejem trochu sladkou smotanou a pridam nastruhany syr. Za staleho miesania na strednom ohni pockam kym sa syr rozpusti.
Zalejem na cestoviny.
Na veceru sme mali peceneho lososa, posolim, trosku pokorenim bielym mletym korenim a poukladam nan kolieska pomaranca (nevyschne), Ku tomu sparene male zemiacky v supke a ruzickovy kel, ktory poprekrajujem na polovicu, obvarim, potom dam na palacinkar s nakrajanymi malymi kockami pancetty (talianska prerastena slanina) a orestujem to
Vyzera to takto:

@titkovamiriam mohla by si mi v IP poslat recept na to skoricove kura?? alebo link ak mas.... dakujem