icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

happy8051
19. nov 2010

@titkovamiriam mohla by si mi v IP poslat recept na to skoricove kura?? alebo link ak mas.... dakujem

zuziq
19. nov 2010

@laerke toto je vyborne a rychle pre navstevu 😉 da sa tam dat cokolvek, co je doma, syr, kecup, sunka, salama, olivi,

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22070

claudica
19. nov 2010

@pusinqa ahoj, to som viackrát robila takto, lebo v trojobale je to ťažšie stráviteľné pre mňa, takže si naklepkám mäso, používam biele korenie a trolinku soli, lebo niva je slaná, položím plátok šunky, nivu, sem-tam ozdobím ešte červenou paprikou /myslím taký plátok alebo slížik kápie čerstvej alebo zaváranej, dobre to ukáže/, zviniem to a dám do jenskej misy. Chvíľu je to v trúbe zakryté, potom odokryjem a zapečiem, poprípade môžeš dať na to plátok syra, podliať smotanou, ja som si to už x-krát pozmieňala, aj tie náplne... skúšala som aj sušené slivky, orechy, ale moji chalani sú v tomto konzervatívni, nemalo to bohvieaký úspech.... Dobrú chuťku 😉

titkovamiriam
19. nov 2010

happy maš a pre všetky:
Jordánske škoricové kura

1 kura, 1,5 kg zemiakov, 3 väčšie cibule, 13 strúčikov cesnaku, vrecúško mletej škorice, 2 dl kečupu, soľ, 125 g masla.

Kura rozdelíme na porcie, osolíme ich a obalíme v mletej škorici. Poukladáme ich na suchý pekáč. Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie kolieska, osolíme ich a prikryjeme nimi porcie kurčaťa. Medzi ne dáme kolieska cibule a strúčiky cesnaku. Navrch dáme kúsky masla. Podlejeme asi 1 dl vody. Pečieme asi 40 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.Potom kura otočíme na hor a polejme kečupom a 20 minút ešte dopečieme

nemam foto tak na mmb este moje nieje no zda sa mi ze niekto ho tam už dal

lunana
19. nov 2010

My máme dnes vajíčkovú zo včera a ešte idem robiť tousty

petusko
19. nov 2010

tak som stihla aj tie buchty a aj dukatove som urobila, budu na veceru 🙂
a zajtra mm bude robit pstruhy a v nedelu ideme na oslavu. takze ja mam na tento tyzden "vydelano" 😀

laerke
19. nov 2010

@zuziq Krasa, dakujem za radu! Urcite vyskusam 🙂

elina313
19. nov 2010

@akika722 Ahojček augustový miláčik 😀 kľudne sa miešaj, kočky sú úžasné kuchárky, cukrárky 😉
Inak si mi vyfúkla tému 🙂 tiež som chcela overené, zaručene mäkké medovníčky 😉

pusinqa
19. nov 2010

@claudica ďakujem, je to ozaj ľahšie preto ma to zaujalo

akika722
19. nov 2010

@elina313 jéééj aj ty si tu? 😀 😀 😀 ja chodim potajomky špehovať 😅 skušala som už vela receptov a boli super 😉 len obdivujem ako stihate vyvarať a ešte aj vypekať každy deň
no klobuk dolu 😵

chorale1
19. nov 2010

@jarunka111 musím aj ja začať troška zdravšie a davať jogurt miesto majolky. my sme dnes mali vyprážaný karfiol a zemiačky, zajtra bryndzové halušky.

murinka
19. nov 2010

Ahojte 🙂 mohla by som sa k vam pridat? 😅 oddnes mame kompletne vybavenu svoju kuchynu a odzajtra uz varime na ostro 😀 mamca mi dnes dala karfiol takze zajtra budu zapekane cestoviny s karfiolom a mozzarellou 😉 a sklanam sa nad sikovnostou @titkovamiriam 😎

titkovamiriam
19. nov 2010

murinka dakujem 😀 ,ja som mala taku radost ked sme s ex mali svoju prvu kuchynu samostatne-som varila jak žerava-rizoto ala malta-držalo by aj s tanierom na strope 😀 😀 😀 do dukatových buchticiek som namiesto vanilkového cukru dala škoricový,parene buchty som rozvarila tak ze sa rozpadli do hrnca este než som ich vytiahla,zemiakovú kašu som ohrievala toľko až smrdel celý panelák 😀 😀 😀 😀 no mala som pikošky ale clovek sa uči stale 😀 😀 😀

murinka
19. nov 2010

@titkovamiriam clovek sa asi uci cely zivot 😅 ja mam za sebou tiez ,,zopar,,preslapov 😅 ale velmi sa tesim ze si budem moct navarit pre seba,dcerku a manzela co budem chciet a kedy budem chciet 🙂

danka.k
19. nov 2010

tak u nas dnes bola paradajkova polievka, vyprazane rybky so zemiakmi a babovka 😉 mnam mnam

egyptanka
19. nov 2010

u nas prd a tri oriesky 😀 ... dcera po crevnej viroze a aj ja tak jedenie u nas hroza ... ale mama nam navarila slepaciu polievku tak dufam, ze zajtra padne na uzitok ...

titkovamiriam
19. nov 2010

slepačia polievka liek na telo aj dušu 😀

tereza79
20. nov 2010

ja dnes varím Hrachovú s párkom a paprikášové krumple. 😝 😀 😀

sonka31
20. nov 2010

@tereza79 Ako sa varia tie zemiaky? 🙂

Ja rozmyslam nad tymto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29682

tereza79
20. nov 2010

opražíš sibuľu na to hodíš ošúpané na kolieska nakrájané zemiaky soľ vegeta červená paprika podleješ vodou a keď sú tak na 1/2 uvarená tak tam dáš párok nakrájaný alebo klobásku alebo preš.kabanos to je jedno a dovaríš,ak to tam zostane veľa vody tak pokrievku dole plyn na plno a miešať nech sa odparí voda a nepripália zemiaky,je to dobré s kyslou uhorkou 😀 😝

sonka31
20. nov 2010

@tereza79 Jej, dakujem, to skusim!

tereza79
20. nov 2010

môj manžel to má strašne rád,a daj tam dosť párok 🙂

weverka11
20. nov 2010

pečené morčacie krídla na divoko - (obsypané mrkvou, porkom, cesnakom + bobkový list), ryžu a uhorkový šalát 😉 veeeelika mňaminka 😝 😀

elina313
20. nov 2010

Ahojte kočky,

takže ja dnes robím Fusilli s omáčkou bolognese a na vrch strúhaný syr 🙂
výrazne som si pomohla nejakou talianskou omáčkou z Lidlu, tuším promodo - paradajky+bazalka
tú bolognese som nechcela, lebo nemám rada v tom to ich mleté mäso.
Poobede detská party 😉 takže idem chystať

dobrú chuť 😉

elise
20. nov 2010

špenátová polievka, vyprážaný syr s hranolkami a tatarka 😉

zuzu13
20. nov 2010

slepačia polievka, maslové rezne, fašírky, zemiaky, kompot 🙂

laerke
20. nov 2010

Ja dnes len jednoducho, kedze pride navsteva a po vcerajsom nocnom peceni mam rozburanu kuchynu 😀

Neskore ranajky budu dva toastiky s volskymi ockami, pomarancovym dzusikom, proste Anglicko jak sa patri 🙂
Na obed spravim asi len Köttbullar 🙂

briketa
20. nov 2010

na obed mali deti Farfalle cestovinu (male motyliky) s cukinou.
Uvarim pastu. Nadrobno nakrajam jednu cibulku salotku, na oliv. oleji ju osmahnem, pridam nastruhanu cukinu a miesam kym nezmakne. Pridam dve lyzice greckeho jogurtu (u nas by som pouzila smotanovy biely), podlejem trochu sladkou smotanou a pridam nastruhany syr. Za staleho miesania na strednom ohni pockam kym sa syr rozpusti.
Zalejem na cestoviny.

Na veceru sme mali peceneho lososa, posolim, trosku pokorenim bielym mletym korenim a poukladam nan kolieska pomaranca (nevyschne), Ku tomu sparene male zemiacky v supke a ruzickovy kel, ktory poprekrajujem na polovicu, obvarim, potom dam na palacinkar s nakrajanymi malymi kockami pancetty (talianska prerastena slanina) a orestujem to
Vyzera to takto:

miluska.h
20. nov 2010

my dnes mame cesnakovu polievku s toustami a so syrom a spageti pomodoro s parmezanom. zajtra bude vepro, knedlo, zelo 🙂

@briketa vyzera to super, to urcite vyskusam. ja mam velmi rada ruzickovy kel. k tomu spravim nejake opecene masko. 🙂

murinka
20. nov 2010

tak toto je naš obedik 😅 zapekané cestoviny s karfiolom a mozzarellou 🙂