Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
28 dkg pr. cukru vymiesat so 4 vajciami
10 dkg maslo (na SVK pouzivaju Heru)
6 polievkovych lyzic tekuteho medu
80 dkg hladkej muky
2 cajove l. sody bikarbony
2 cajove l. pernikoveho korenia (posielaju mi z domu 🙂 )
Suroviny pridavat tak ako su napisane v poradi, dobre vymiesit, vyvalkat na hrubku 1/2 cm.
My dnes kapustnicu s udenymi rebierkami a trasenu tortu..
Kocky,keby spravim teraz medovnicky,vydrzia do Vianoc?😲
Kyslu fazulovu polievku so strukami ,bravcove rizoto so syrom a cokoladovo -malinovy puding ☹
no, keby som ja teraz urobila medovnicky, tak nevydrzia ani do Mikulasa 😉 ale inac medovnicky cim su dlhsie odstate, tym lepsie 🙂
ja robim podla tohoto receptu :
180 g hladkej muky
120 g praskoveho cukru
40 g medu
1 vajce
1/2 lyžice mlieka
1/4 lyžičky sody bicarbóny
1/2 lyžičky škorice
2 rozdrvené klinčeky
cesto treba nechat odstat aspon niekolko hodin, ale v chladnicke vydrzi aj mesiac.
inac ja robievam rovno 5 davok ... aby potom vystaciloi aspon na 2 tyzdne 🙂
🙂
ja dieta posadim do detskej stolicky - mame taku so stolikom, nafasuje par vykrajovaciek a detsky nozicek -a pecie so mnou 🙂
inac ten moj recept - ked podla neho pecie moja mama, medovnicky su tvrde a musia torchu postat aby zmakli. ked peciem ja, tak su makke daju sa hned jest... bud ma mama inu trubu, alebo je to tym, ze mne sa vzdy uleje trochu viac medu ???
Vynikajúcu pizzu som dnes urobila. 0,5 kg hladkej múky; 1 vajce, 1/2 droždia, 2 dl oleja, 2dl mlieka, soľ,cukor. Vymiesime klasicky cesto a dáme vykysnúť. Potom rozvaľkáme na pekáč a potrieme paradajkovým pretlakom,zmiešaným s pizza korením, olivovým olejom, pretlačeným cesnakom a kto chce aj taveným syrom v črievku. Na vrch už každý podľa chuti... Dobrú chuť! 😉
páči sa moje dnešne kura:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34540
morca3 tuk nie, iba ta troska mlieka 🙂
a mozes pomastit plech pred pecenim
perníkového je veľa,no ja si meliem-klinčeky,aniz,skorica,muškatový orech
@zuzana12345 ahaaa, tak to poznam. je to super aj s ryzou, zemiakmi ale aj s cestovinou a s chlebikom je to super napad na veceru. 😀
mam tiez dobry recet na pizzu. 250g muky, pol drozdia, pol deci oleja, cukor, sol,voda.
drozdie si rozrobim v teplej vode, do muky prilejem olej, trochu cukru, trochu soly, a vodu s drozdim. ja to nenechavam kysnut. no a na vrch kto co rad. inak s tohoto cesta robim aj kolac 😀 mnamka
Baby viete mi poradiť nejakú dobrú syrovú alebo smotanovú omáčku k bravčovému mäsu?
@briketa
@titkovamiriam ďakujem kočky ste zlate 😉
@lunana robila som pred dvoma dnami bravcove tak, ze som dala oprazit na oleji nasolene a okorene bravc. rezne. Vybrala ich a na tom istom som opiekla cibulu, pridala rascu a neskor mletu cervenu papriku, sol a vegetu. Tymto som zaliala rezne, podliala vodou tak, ze boli skoro ponorene a dusila domakka. Udusene som ich vybrala a do omacky som pridala trojuholnikove syry a nechala rozpustit. Zahustila som to a pridala petrzlenovu vnat 😉 Vlozila som do toho rezne a bolo.......uzasne sme si pochutili a bolo to jednoduche 😵
Dnes sme mali hovadzi vyvar a mlete maso zapecene so zemiakmi. Na zajtra asi gulas a knedla
A ešte mám otázku, nerobíte niekto nedeľnú polievku so smotanou? MM minule s tým prišiel, že jedol takú a že mu veľmi chutila, tak by som chcela skúsiť 🙂

tak nema nikto recept na tie vianočne perničky? ☹