Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
neviem čo som spravila zle , ale medovníky sa mi nevydarili,chuťovo o.k.,budú len pre nás,ale vyzerajú strašne,mala som tento recept(že odskúšaný)
20dkg pr.cukor, 25 dkg smetol, 2 vajcia, 60 dkg hl.muka, 15 dkg med, 1dcl vody 2cl soda b.,škorica,pern.korenie: cukor, med, ,smetol a vodu som ohriala,potom som pridala muku a ked vychladlo tak vajcia , už vtedy som videla že sa mi to nechce spojiť a pridala som ešte muku ,ale sa mi to zdalo dost mastné, dala som do druhého dna do ladničky a dnes ked som piekla tak sa mi normálne to cesto scvrkávalo už ked som válkala aj ked som vykrajovala a kým som to dala do rúry tak mi to cesto na plechu stratilo tvar a tým pádom to bolo aj hruhé ked sa scvrklo,piekla som na 190C asi 6 min.
potom skúsim iný recept,možno bez tuku,mne sa zdalo že tam bolo vela toho smetolu či čo.....
ja som nevarila, vcerajsi plny hrniec guliek s kapustou stacil 😉
Ale piekla som medovnicky s detmi. Krasne sa vydarili a aj chutia vyborne, este ich budeme ozdobovat, ale nie dnes. Nepotierala som ich vsetky vajickom, lebo jedia ich deti, tak som nechcela davat surove vajicko. Ved aj tak ich budu ozdobovat.
@gianni ja mám veľmi podobný recept, ale bez vody ( a namiesto smetolu dávam vždy maslo ). Medovníčky sa vždy veľmi vydaria a sú makkučké. Ja si myslím, že ti to tam spravila tá voda. Tá sa vačšinou dáva do medovníčkov bez tuku, ale tie potrebujú trochu dlhšie stáť, aby zmakli.
Ahojte no tak zufalo " čert mi bol dlžen raz urobiť chorvátske pečivo a ešte ho plniť " dnes pizza a syr na vrchu a nutela a vanilkový cukor na vrchu. 😒 😒 😒 A dojedáme ešte kapustnicu a sviečkovú s domácou knedľou. Najlepší gól keď prišiel synou kamarát a ochutnal nutelový rohlík a povedal nech mi tvoja mama napečie ja jej zaplatím 🙂 zlatý zajtra turnaj nech sa chlapci posilnia. 🙂 🙂 🙂
@joannas ale ja tak rozmýšľam že v kuchyni tiež neznesiem nikoho urobím si to po svojom ale syn chcel vaľkať rožky tak som ho nechala nech sa uči 1 vyvaľkal a dosť to bola pomoc ale je to zlé pre jeho budúcnosť nech sa učí aby nebol "tuleň" ako jeho otec, že radšej ide do reštiky ako by si mal prihriať,
@gianni pravdaze, ja som tiez vcera piekla medovniky a su super a makke a slo tam len pol hery teda 125g na 500dkg muky, 3PL medu, 190g praskoveho cukru, 1KL sody, 1KL medovnikoveho korenia, 2 vajcia ziadna voda. Vsetko som hned spolu vymiesila bez tepelnej upravy, len mal by to mat izbovu teplotu a hned som piekla bez odstatia cesta na 180 stupnov 9 minut.
Kocky, poradte .. Co s hlivou?
Nieco ako hlavny chod z nej..:/
pecena udena domaca klobasa, trosku dietny den, a pecenie medovnikov
my dnes červenu fazulovu a pečienku s ryžou a cviklovým šalátikom 🙂
predvčerom boloňská+penne
včera cestoviny a smotanovo syrová omáčka
dnes paradajková polievka a palacinky s džemom,čokoladou a šlahačkou
zajtra rezne z rúry a ryža
my mame dnes polievku z cervenej sosovice a zeleninky....tu ma rad aj maly a vobec nenafukuje....a od vcera nam este ostali bolonske spagety.
ahojte 🙂 polievku dojeme zo vcera zeleninovu a na dnes bola podmienka nieco bezmäsite a nieco sladke ,takze budu parene buchty 😉 😝
u nas dnes bude brokolicova polievka zo vcera a urobim len spagety, nic ine sa mi nechce :D, ale zistila som, ze mam jedny kvasnice, co treba minut, tak rozmyslam, co s nimi
ahojte.dnes restované mäso so zelenými fazulkami na masle a k tomu zemiakové pyré.mám čerstvé mlieko tak ho musím rýchlo minúť 🙂 a čo zostane tak deťom na večeru puding s piškotami a banánom
u nas je vcerajsia hrachova polievka a morčacie prsia na smotane so slovenskou ryzou.
@lululka555 ja si uz vanilkovy cukor robim roky neda sa porovnat s kupovaným
ahojte 🙂 dnes mame granadir
bryndzové halušky 🙂
@mizulienka a ten biely orechový si skúšala? Dávno som do marc.tort dávala recept.
Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou, zemiakmi a grahamovou cestovinou, petržlenová vňať.

Tak mliecna ryzova kasa uvarena je vyborna,len velmi husta 😉 na buduce musim dat viac mlieka.
Danielaj dakujem 🙂