icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lejja
28. nov 2012

Tak mliecna ryzova kasa uvarena je vyborna,len velmi husta 😉 na buduce musim dat viac mlieka.
Danielaj dakujem 🙂

gianni
28. nov 2012

neviem čo som spravila zle , ale medovníky sa mi nevydarili,chuťovo o.k.,budú len pre nás,ale vyzerajú strašne,mala som tento recept(že odskúšaný)
20dkg pr.cukor, 25 dkg smetol, 2 vajcia, 60 dkg hl.muka, 15 dkg med, 1dcl vody 2cl soda b.,škorica,pern.korenie: cukor, med, ,smetol a vodu som ohriala,potom som pridala muku a ked vychladlo tak vajcia , už vtedy som videla že sa mi to nechce spojiť a pridala som ešte muku ,ale sa mi to zdalo dost mastné, dala som do druhého dna do ladničky a dnes ked som piekla tak sa mi normálne to cesto scvrkávalo už ked som válkala aj ked som vykrajovala a kým som to dala do rúry tak mi to cesto na plechu stratilo tvar a tým pádom to bolo aj hruhé ked sa scvrklo,piekla som na 190C asi 6 min.
potom skúsim iný recept,možno bez tuku,mne sa zdalo že tam bolo vela toho smetolu či čo.....

niky13
28. nov 2012

ja som nevarila, vcerajsi plny hrniec guliek s kapustou stacil 😉
Ale piekla som medovnicky s detmi. Krasne sa vydarili a aj chutia vyborne, este ich budeme ozdobovat, ale nie dnes. Nepotierala som ich vsetky vajickom, lebo jedia ich deti, tak som nechcela davat surove vajicko. Ved aj tak ich budu ozdobovat.

miskap2111
28. nov 2012

@gianni ja mám veľmi podobný recept, ale bez vody ( a namiesto smetolu dávam vždy maslo ). Medovníčky sa vždy veľmi vydaria a sú makkučké. Ja si myslím, že ti to tam spravila tá voda. Tá sa vačšinou dáva do medovníčkov bez tuku, ale tie potrebujú trochu dlhšie stáť, aby zmakli.

nakup
28. nov 2012

Ahojte no tak zufalo " čert mi bol dlžen raz urobiť chorvátske pečivo a ešte ho plniť " dnes pizza a syr na vrchu a nutela a vanilkový cukor na vrchu. 😒 😒 😒 A dojedáme ešte kapustnicu a sviečkovú s domácou knedľou. Najlepší gól keď prišiel synou kamarát a ochutnal nutelový rohlík a povedal nech mi tvoja mama napečie ja jej zaplatím 🙂 zlatý zajtra turnaj nech sa chlapci posilnia. 🙂 🙂 🙂

mayka
28. nov 2012

@niky13 prosim ta odkial mas tu vykrajovacku sa konikom? Medovnicky su nadherne.

olo2003
28. nov 2012

@danielaj super, ďakujem, dám vedieť ako chutili 🙂

niky13
28. nov 2012

@mayka to som kupila davnejsie, par rokov dozadu. Je to sada, to co vidis na plechu, snehuliak, stromcek, konik a panacik. Kupovala som ich, lebo su z umelej hmoty, lepsie pre deti ako kovove. 😉

nakup
28. nov 2012

@joannas ale ja tak rozmýšľam že v kuchyni tiež neznesiem nikoho urobím si to po svojom ale syn chcel vaľkať rožky tak som ho nechala nech sa uči 1 vyvaľkal a dosť to bola pomoc ale je to zlé pre jeho budúcnosť nech sa učí aby nebol "tuleň" ako jeho otec, že radšej ide do reštiky ako by si mal prihriať,

bubutko
28. nov 2012

@gianni pravdaze, ja som tiez vcera piekla medovniky a su super a makke a slo tam len pol hery teda 125g na 500dkg muky, 3PL medu, 190g praskoveho cukru, 1KL sody, 1KL medovnikoveho korenia, 2 vajcia ziadna voda. Vsetko som hned spolu vymiesila bez tepelnej upravy, len mal by to mat izbovu teplotu a hned som piekla bez odstatia cesta na 180 stupnov 9 minut.

ifkael
29. nov 2012

Kocky, poradte .. Co s hlivou?

dadenka1
29. nov 2012

@ifkael polievku.. alebo k mäsku...

ifkael
29. nov 2012

Nieco ako hlavny chod z nej..:/

nelly3
29. nov 2012

@ifkael
ja robim hlivovy perkelt, je uzasny 🙂

katkas1
29. nov 2012

pecena udena domaca klobasa, trosku dietny den, a pecenie medovnikov

kalifa28
29. nov 2012

my dnes červenu fazulovu a pečienku s ryžou a cviklovým šalátikom 🙂

kalifa28
29. nov 2012

@katkas1 takáto dieta nikdy nezaškodí 🙂

ifkael
29. nov 2012

@nelly3
Ako perkelt to iste len z hlivy? Davas tam nieco ine este?

nelly3
29. nov 2012

@ifkael
len hliva, podusis na cibulke, okoreni(sol, cierne korenie rasca drvena), potom uz len pochutkovu smotanu a k tomu kolienka alebo nejake ine cestoviny, neviem presne ten recept mam ho doma, ale skus na nete pozriet nejaky.

akika722
29. nov 2012

predvčerom boloňská+penne
včera cestoviny a smotanovo syrová omáčka
dnes paradajková polievka a palacinky s džemom,čokoladou a šlahačkou
zajtra rezne z rúry a ryža

ankazv
29. nov 2012

my mame dnes polievku z cervenej sosovice a zeleninky....tu ma rad aj maly a vobec nenafukuje....a od vcera nam este ostali bolonske spagety.

lululka555
29. nov 2012

ahojte 🙂 polievku dojeme zo vcera zeleninovu a na dnes bola podmienka nieco bezmäsite a nieco sladke ,takze budu parene buchty 😉 😝

lululka555
29. nov 2012

vcera som sa pokusala o domaci vanilkovy cukor,tak uvidime ,co z toho bude za par dni 😉
sranda,ake ciernobiele fotky ...😉

tretulka
29. nov 2012

u nas dnes bude brokolicova polievka zo vcera a urobim len spagety, nic ine sa mi nechce :D, ale zistila som, ze mam jedny kvasnice, co treba minut, tak rozmyslam, co s nimi

nelinka0401
29. nov 2012

ahojte.dnes restované mäso so zelenými fazulkami na masle a k tomu zemiakové pyré.mám čerstvé mlieko tak ho musím rýchlo minúť 🙂 a čo zostane tak deťom na večeru puding s piškotami a banánom

titkovamiriam
29. nov 2012

u nas je vcerajsia hrachova polievka a morčacie prsia na smotane so slovenskou ryzou.

@lululka555 ja si uz vanilkovy cukor robim roky neda sa porovnat s kupovaným

kibuk
29. nov 2012

ahojte 🙂 dnes mame granadir

daniz
29. nov 2012

bryndzové halušky 🙂

daniz
29. nov 2012

@mizulienka a ten biely orechový si skúšala? Dávno som do marc.tort dávala recept.

sitko
29. nov 2012

Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou, zemiakmi a grahamovou cestovinou, petržlenová vňať.