Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Teeeda. Hlivovy perkelt mnam, zistila som, ze nemam kolienka, do obchodu sa mi nechcelo- tak som narychlo urobila halusky. 😵
Dnes slepačia polievka a kuracie rizoto 🙂
dnes slivkové knedle a na zajtra kúpila karfiol ,bude polievka a aj obalím zo zemiakmi ,uhorkový šalát
my zajtra palacinočky a nejaku polievku, ešte neviem akú
@ahojte mate recept na perkelt s kuraceho masa? manzel to chce ale ja to nevem uvarit :(
@4divokakocka ja robím perkelt len z krídel kuracích...
na cibulke opečiem krídla ,tak do ružova .pridám vodu ,čierne korenie celé ,mleté ,soľ ,vegetu a bobkový list .Nechám povariť .V smotane na varenie rozmiešam hladkú múku a pre istotu ju cez sitko prepasírujem.Varím kolienka k tomu .
brokolicová polievka
plnená kapusta, alebo holúbky...ale asi som spravila doooosť...budeme jesť mesiac 😅 že 27 závitkov 😨
@mizulienka Ja robím len ten.
Základ je v 100 g, ja robievam z 250 g - t.j. z jedného masla.
Orecová biela plnka: 100 g mletých orechov sparím s 0,75 cl - necelý 1 dcl mlieka, po vychladnutí pridať 100 g pr. cukru a 100 g masla. Všetko miešať, kým plnka nie je biela. Môže ísť aj pod poťah v pohode. Ja k nej zvyknem robiť kakaový korpus.
My dnes zdravy obed a velmi chutny. Zeleninova polievka - struhana mrkva, hrasok, zeler, pastrnak, cesnak a cibula - miesto bujonu som dala vodu co sa varil karfiol a zemiaky - a inspiracia od Irsiny - karfiolove placky v rure, "stouchane" zemiaky s petrzlenom a maslom, a jablkovo mrkvovy salat a cesnakovy dresing...aaa - nevyprazane a neskutocne dobre.
@adulikka diky, zajtra to bude mat! Dnes mame kurace prsia na zelenine a rizu!
plnené mlete maso - šunka syr vajce-naplnila som s tým formu na biskupský chlieb, zemiaková kaša
U nás dnes na obed klasické fašírky, zemiaková kaša a paradajková omáčka 😀 a dnes polievka žiadna, lebo nič mi neprišlo na chuť ani na um 😝 ale myslím, že aj tak síty obedík a fajnučký, malá sa dobre napapala...
@mirage ahoj, das mi prosim recept na tie karfiolove placky? diky
Mam morcacie fileto a neviem co z toho urobit. Nieco na stave by som chcela,ale asi to oprazim a upeciem vcelku a k tomu potom nejaku stavu s kuskami zeleniny a ryzu.
dnes kuraci perkelt a kolienka 🙂 a chcem niekedy vyskušát karfiolové placky tieto :http://varecha.pravda.sk/recepty/karfiolove-placky/33928-recept.html 😉
@4divokakocka zabudla napísať k tomu perkeltu ,že treba poprášiť 2-3 lyžičky sladkej mletej papriky,buď cibuľku ,alebo už ke´d budeš smažiť tie krídla .len ja si krídla viem rokrájať na tri časti ..tie tenké konce nechávam do polievky ako vývar...tam nie je moc mäsa. lepšie si mi miešajú také menšie kúsky .
dnes fazulová polievka, domáce pletenky so sezamom a pre dcérku s tekvicovými a slnečnicovými semiačkami, ona ich zbožňuje a báječné rezy míša http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46997, http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39227 🙂
@januschka10
Ahoj, uvarila som karfiol a namocila ovsene vlocky. Karfiol popucis vidlickou a premiesas s vlockami, pridas jedno dve vajicka, restovanu cibulku na oleji s cesnakom, majoranku, sol, drvenu rascu a muku. A klasika na oleji alebo v rure. Su velmi chutne, nepiju tak mast ako klasicke zemiakove a nie su vodnate ako cuketove. Chrumkave a syte.
Pre mna a polovicku som dala aj korenie garam masala a cili.
@danielaj hehheheh ja som si ich už tiež zaradila do zoznamu, moja teta robila niečo veľmi podobné, len ona vykrojila koliesko z cesta na polku dala kopček orechovej hmoty a zložila to koliesko na poly, upiekla a také obalila v práškovom cukre asi aj s vanilkou , vyzeralo to super, taká pekná cukrovinka , robila to na svadby, také lístočky a toto sa tomu veľmi podobá, len vypracovanie je inak
u nás dnes fantastická špenátová polievočka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16185 a zemiakové placky
@mirage bez tych ovsenych vlociek sa to neda? hmm? nemam velmi rada vlocky. ale skusim, diky. piekla si to v trube?
@rastulka takže oriešky :
30 dkg hladkej múky
30 dkg hrubej múky
30 dkg masla
20 dkg práškového cukru
25 dkg mletých orechov
1 vajce
1vanilkový cukor
všetky suroviny vymiešať a dať do chladu cesto trošku odpočinúť / minimálne na polhoďku/ potom sa natláča do formičiek , piekla som tak pri 180 až 200C , upečie sa to rýchlo a treba to ešte tako horúce vyklápať, formičky sa neolejujú, vyjde ich dosť veľa minimálne už takých 60kusov zlepených mi vyšlo , ak nemáš dosť tých formičiek ako ja , tak si ich premi, lebo sa mi stalo, že keď mi zostali nejaké kúsky cesta v tom, tak mi tie ostatné oriešky, potom ťažšie išli z formičky, takže som vždy utierkou vyutierala do čista, alebo omyla a osušila
krém robím klasicky z hustého zlatého klasu / dávam tak menej ako 40dcl mlieka / osladeného , ale pridávam aj vanilkové cukre 2 + do vychladnutého vmiešam buď maslo alebo maslo a heliu v pomere 1/2 na 1/2 , môžeš primiešať aj tak 2 kopcovité lyžice karamelového salka , alebo trošku rumu , hotové zlepené si môžeš nechať len také, alebo namočné v čokoláde ,č i obalené v práškovom cukre s vanilkou, ja si ich nechávam len také čisté
dnes zeleninová polievka..karfiol, mrkva, .. 🙂..a plnený zapekaný hermelín, varené zemiaky 🙂
@januschka10
podla mna dam ked tam postruhas jeden zemiak napriklad.. Tie vlocky - ani nevies ze tam su...
caute,, dnes kura na kyselej kapuste a slaninke 😉
Ja som dnes prvýkrát varila Zelerovú krémovú polievku s opraženými kockami chlebíka. Bola fantastická, asi za 15 minút hotová aj so strúhaním zeleru 😀 Akurát, že štípe ako fras, dala som veľa č.korenia, kľudne by sa zaobišla bez 😀 Takže moje dieťa má smolu, dostane hippku, ale my sme si s mužom pošmačili fajne 😀

@daniz neskusala som, nevies nahodou recept prosim?
a mas ho vyskusany, je dobry?