Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@slavka1307 Ahoj Slavka, su napisane na predch. strane. 😉
Slané palacinky zo špaldovej múky plnené špenátom, posypané syrom a neviem čo k nim...hádam aj nič 😀
@mirage Ďakujem. 🙂 Nevšimla som si ☹
@womankc ten recept by mohol byť aj na košíčky ?? ešte som neobila ale ten rok sa chystám ..už som si kúpila košíčky 🙂
ahojte, my sme dnes doobedie strávili celá rodinka u zubára, prišli sme domov o 10:30 a že letím variť a už bolo navarené 😀 dedko nám navaril francúzsku polievku, a v mrazáku sme mali zmes mäsa a ryže, čo som naposledy robila plnenú papriku, dochutil to, dal do okrúhlej jenskej misy zapiecť a na vrch poukladal plátky tvrdého syra, deťom urobil do formy na srnčí chrbát, menej korenené a pikantné, k tomu zemiakovú kašu,čalamádu, miešaný kompót, mňam výborné to bolo 😉 takže dnes som sa v kuchyni vôbec nerealizovala 😒
@lejja no super, nemáš za čo, vidíš, ty ju máš hustú a baby, čo robili podľa toho receptu zase písali, že bola riedka, ja ju mávam takú akurát, tak naozaj závisí od ryže 😉
@gianni podľa mňa tiež chyba bola tá voda, robila som už veľa receptov na medovníčky, ale nikde nešla voda 😕 a tiež toho tuku tam bolo akosi veĺa, 😲 držím palce, aby sa ďalšie vydarili 😉
@niky13 krásne ich máš, to máš aké vykrajovačky, že ti tam pekne vidieť detaily 😕 lebo ja mám len klasické vykrajovačky 😒 sa mi to veĺmi páči, to sa ti potom aj super ozdobuje, keď je to tak predznačené 😉
@womankc no presne také som robila aj ja 2 roky dozadu na Vianoce, že na polovicu kolieska orechovú plnku, ona sa to pri pečení pootvorilo, a volalo sa to Žabie huby a výborné to bolo, také krehučké 😉 niečo takéto, len neviem, či som robila práve tento recept, to len, ako ukážku som našla, ako to vyzeralo 😉 http://www.toprecepty.cz/recept/3122-zabi-huby/
@zklimekova ktorý , trošku som sa stratila, že ktorý myslíš tie žobrácke kapsičky?
@zklimekova teším sa, že chutilo a ďakujem za pochvalu, inak na košíčky ti doporučujem tento recept, robím ich každý rok, naozaj sú veľmi dobré a trvanlivé http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10432
@danielaj no niečo také podobné, len ona to vôbec nespájala, to práve bolo ono ,že trčala úplne tá plnka , ona stláčala len tie končeky na bokoch a presne bolo to také krehučké, lenže keď som chcela recept hehehehhe tak to mi nevedela dať , lebo robila všetko od oka a na to mi povedala, však to je také linecké a orechová plnka hheheheh
@womankc ten na orechy čo si dávala
@zklimekova no práve som skonštatovala, že by sa to malo dať použiť, ale neskúšala som to inak sú fakt veľmi chutné
slivkové knedlíčky zo zemiakového cesta + maslo + cukor + granko , polievka hrášková + páročka . A upiekla som pizza rožky a syrové rožky - 16 kúskov . Recept od danielaj
prikladám recept na medovníčky , možno sa niekomu zapáčia:
Starosvetské medovníčky:
1kg hladkej múky
30dkg práškového cukru
38dkg medu
4 celé vajcia, trošku škorice, badiánu, hrebíčkov všetko roztlčené
2-3 čl sódy bikarbóny
Zmes dobre vymiesime a necháme stáť 24 hodín / v špajzi/ Potom pekne rozmiesime s hladkou múkou , rozvaľkáme na 3mm hrúbku a vykrajujeme tvary, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri180 až 200C na vymastenom plechu / ja na papieri/
Hneď mäkké perníčky :
1kg hladkej múky
1/2 kg práškového cukru
6 celých vajec
250g tuku / hera , visa..../
6 PL medu
2PL kakaa
2 čl škorice / alebo perníkového korenia /
2 čl sódy bikarbóny
zmiesiť cesto a nechať odpočinúť 24h, potom vyvaľkať a vykrajovať tvary , vždy je lepšie na jemno vyvaľkať , lebo sa nafúknu , ako každé perníčky

@mirage Dobrý deň. Karfiolové placky v rúre ? prosím si recept. Ďakujeeem. 🙂