icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
30. nov 2012

@womankc Presne ako si napísala, nerobím to každý deň a tatino si takú dobrú tortu rozhodne zaslúži 🙂. O rok bude oslava už v iných rozmeroch, tak si to musím nacvičiť, aby to vtedy bolo už dokonalé. Odmietam sa totiž zmieriť s myšlienkou, že by sa torty niekde objednávali 😀. Také ,,home made" budú predsa len lepšie, no nie? 🙂
Ďakujem za inšpirácie, všetky tie tortičky vyzerajú prudko mňam 🙂. Pavlovu mám teraz vo vianočnej Nigelle, už som nad ňou zopár krát slintala 😀.

titkovamiriam
30. nov 2012

@womankc nieje zač 😉

levandullka
30. nov 2012

@womankc Prečo mi to robíš? 😀 Teraz budem toho skúšať ešte viac, ako som mala v pláne 😀

womankc
30. nov 2012

@levandullka presne tak domáce je domáce, raz darmo, keď sa dá treba využiť svoje zdroje . Tú nigelinu som pred chvíľkou niekde práve videla. Ona má zaujímavé recepty. Nie také na každý deň, ale niekedy si človek chce vniesť kúsok krásy a exkluzivity do bežného života 😉
Ty ja som odkedy mi zakázali skoro všetku "žranicu" taká kreatívna ako nikdy hehehhehe

nanulik
30. nov 2012

včera som priniesla od našich guláš s knedlou, to bude mať ocino a krpček, včera som robila mliekovú hraškovu polievku a doobeda zopár palaciniek

na zajtra mám v pláne zeleninovu polievku a druhé neviem.... možno by som urobila domácu pizzu...

levandullka
30. nov 2012

@womankc Jaaaaj veru, Nigella je vynimocna kucharka, no nie na kazdy den 🙂. No ked sa uz clovek rozhodne niektory z jej receptov vyskusat, stoji to za to 🙂. Preco ti zakazali? ☹ To tak byva, ked clovek nemoze... ☹

januschka10
30. nov 2012

Ja dojedam morcacie na stave s ryzou a duseny ruzickovy kel. Na veceru urobim ragu bolognese a budu cestoviny. Dnes som kupila kyslu kapustu a udene kare, takze asi zajtra?! Brokolicovu polievku by som este mohla urobit, lebo maly mi jedava tak vecer o piatej polievku a potom o pol 7 druhy chod.

womankc
30. nov 2012

@levandullka robím ti to preto , lebo ja som tiež taká praštená hehehhehehehhe 😀
A nemôžem moc vypekať , lebo by som sa neovládla , zežrala to a potom umierala xixixii

nanulik
30. nov 2012

fotodokumnetácia dnešného menu 🙂. polievočka, ocinova a drobčekova porcia, a palacinky natural, každý si dá čo chce.

womankc
30. nov 2012

@levandullka ále trápi ma moje bruško , len ešte sa neprišlo presne, že čo mi robí šarapatu , tak som momentálne na nedobrovoľnej diéte, čo síce nie je zle, že aspoň schudnem trochu, ale radšej by som bola tučná a zdravá 😢 😅

lululka555
30. nov 2012

moje fotky z dnesneho varenia,ale bola to rychlovka 😉
mäsko so zeleninou na rizoto a uz zmiesane s tarhonou a ciganska z kuracich prs ,vcera vecer som namocila a dnes len vysmazila 😉
a pekny vikend zelam vsetkym 😵

larmimi
30. nov 2012

ahojte dievcata, ako upiect strudlu aby sa mi aj to zavinute vnutro prepieklo ? skusala som aj na 200st. aj na 150st. kratsie....ale akurat uschne ked ju dlho peciem... 😒

danielitka26
30. nov 2012

zienky chcem robit zemiakovy privarok s fasirkou ...ako urobim dobry privarok? poradte este som nevarila

danielaj
30. nov 2012

dnešné slimáky s kopou semienok 😉

danielaj
30. nov 2012
nikita308
30. nov 2012

Ahojte, dnes bez polievky, lebo máme maďarský guláš s knedľou a polievku by tým pádom asi nikto nejedol... 🙂

lencyca
30. nov 2012

tak pridavam foto "skuskovych" zazvornikov,su dobre,uz-polomakke 😀 ,ale mm moc nechutia,ze su malo sladke 😠 vyskusam ine,viac sladke

erika5025
30. nov 2012

sosovicova polievka,a palacniky na slano plnena so zeleninkou a potom v trojobale...

levandullka
30. nov 2012

Dievcata, uz znovu si idem po radu 😀. Nemate niektora skusenost s tymito Tescoma vykrajovatkami? http://eshop.tescoma.sk/pecenie/vykrajovace-for...
Neviem ci som blba ja, alebo to balenie nebolo kompletne... Netusim ako to pouzit 😅

lululka555
30. nov 2012

@levandullka ahoj uz pecies? poradila by som ti,ale nemam take vykrajovatka,takze neviem 😉 ale vcera som si v ikea kupila zvieratkove 🙂

levandullka
30. nov 2012

@lululka555 Ahoj 🙂. Uz pomalicky zacinam piect. Vlastne, peciem uz asi mesiac, ale vsetko iba tak z polovicnych davok na polovicu 🙂. Od tohoto vikendu uz ale zacinam naostro a vo velkom 🙂. Predsa len, uz je december 😉
Toto vykrajovatko bolo sucastou toho balika od rodicov... Nevieme prist na to ako ho pouzit ☹
My mame teraz vianocne trhy a je tam jeden stanok, v ktorom predavaju iba vykrajovatka... No proste siedme nebo 😉. Ale musim sa pochvalit, odolala som!!! Ani jedno jedine som si nekupila 🙂
V Ikei som nebola uz davno ☹. Tu na vychode nie je ziadna a ked som bola v BA, nemala cas ist este aj tam. To sa vzdy sustredim na Aupark, Avion...

chloe001
30. nov 2012

Francuzske zemiaky dnes..

danielaj
30. nov 2012

@lencyca a ktoré si robila?

lululka555
30. nov 2012

@levandullka odolala si? mne sa mm uz smeje,ze vsade kde prideme pozeram len vykrajovatka 😀 aj my tu mame uz weihnachtsmarkt,ale vsetko sakra drahe 😉 takze boli len pecene gastany a vianocny punc,mnam 😝
ja zacinam s pecenim o tyzden,ked uz budeme u nasich,tak sa budem potom realizovat 🙂

womankc
30. nov 2012

@levandullka veru nemám predstavu a niekde na youtube by si nenašla najaké debilistické návody na použitie formičiek???

womankc
30. nov 2012

@levandullka ja som tak skoro vylomila viazanie na bežkách dcériných, som jej v bazáre kúpila a keďže tam bol iný systém viazania , tak som tam dokvitla aj s mladou a mladým a s našou topánkou a teda v priamom prenose som to tam nastokla ,že ako to funguje, no lenže včuľ sa to nedalo odopnúť a sme tam maturovali ako debili s prepáčením, skoro som to urvala, lebo som zahlásila, že nedá sa nič robiť, treba použiť hrubú silu, tak sme mykali dobrých 20 minút až sme náhodou nakoniec / tuším na to prišiel syn/zistili, že tam treba len niečo potiahnuť a za jednu sekundu to bolo vonku hehehehehehehheh 😀 😀 😀 , takže predpokladám, že to bude presne niečo takéto totálne jednoduché, len zabalené do zložitého looku

abriela
30. nov 2012

Prvykrat v zivote nielen varena aj jedena - Kelova polievka, rezance s vajcom a tvarohom - recept draheho

abriela
30. nov 2012

Vitaminova bomba.
Citrony v celku 6 dni macame vo vode. Kazdy den vodu vymenime. Potom ich narezeme na platky, (konce som dala vysusis - pouzijem do kolacou), zasypeme krystalovym cukrom a nechame aspon par hodin postat. Ulozime v chladnicke. Kazdy den si dame par platkou, plus nejake bylinkove caje - lipa, baza a zarucujem, ze chripku, prechladnutie poznat uz nebudete.

levandullka
30. nov 2012

@womankc Nepozerala som, ale idem to mrknúť 🙂. Ďakujem za nápad... Mne to dnes nejako nedopína 😀