Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Takže včera - šošovičková polievka a pečienky s ryžou - zostalo aj na dnes....ale čo zajtra ???
Príde aj moja mama s kolegyňou a ja neviem čo na rýchlo... nejaké mäso do pácu ale aké a do akého prosíííííííím poraďte niečo dobré a rýchle 🙂
dnes pride na navstevu dedko, takze pre chlapov uplne zdravy obed (pre manzela vecera) 😀 Domaca pecena klobaska, cervena kapusta a zemiaky. A ja mam soju od vcera
prave som dovarila zeleninovu polievku a dorabam francuzske zemiaky..mnamky 🙂
tak my mama zelenivńovu polievku od vcera+dnes francuzske zemiaky 🙂
ja som robila marinádu z oleja,horčice, korenie gyros, trošku cesnaku a to je všetko. a bolo to výborné. dnes máme zemiakovú s párkom a mäsko v tom páci so zemiačkami.
dojedáme segedín, už treba niečo iné, idem tu kuknúť. Ešte tam máme oškvarkovú pomazánku
zeleninová polievka, maďarský guláš s cestovinou-kolienka 😉
fazulova polievocka s klobaskou a kuracia pecienka v trojobale s chlebikom a tatarskou 😀 😀 😀
Včera u našich polievka z červenej šošovice a prekladané maso , na večeru cestoviny-kura na paprike z mmb. Dnes asi pizzu, alebo langoše a na zajtra rozmýšľam nad francúzskymi zemiakmi a polievku asi vajíčkovú....
@luciaanna ahoj Košicanka 🙂...ano presne kuracia napriklad takto :---kupime si pecienku 😀 , nechame rozmrazit ( inak len kuraciu kedze ta sa moze solit normalne pri priprave, bravcova nie lebo stvrdne)...a narezeme na kusky ake chceme vlke alebo male, vsetky kusky osolime a opeprime...a ideme muka vajce struhanka...sup na olejik...a vysmazame ako rezen...je to vynikajuce ani ja som to nepoznala ale moj priatel je zo Sniny a tam to robia tak ma to naucil a je to vazne basta bastova k tomu zemiakova kasicka alebo len tak s chlebikom, moj by to vedel jest ako chipsy...
@mimikuku, Jééj, ahoj, ani som si nevšimla že si z KE...
Ďakujem, presne takýto popis postupu som potrebovala 😀 , určite vyskúšam. Vo varení som povedzme "mierne pokročilý začiatočník", chodím tu "špehovať" a učím sa od skúsenejších 😉 😅 .
Fakt niektoré žienky majú môj obdiv, snáď jedného dňa prispejem aj ja niečím "extra" 😀.
granadír 🙂
vyprazana pečen mnam ja robim len v trojobale 😀 len korenie nedavam a sol len do vajec 😀
jeje ani na MMB nieje 😀 😀 mimikuku daj ju tam potom pridam aj svoju mam doma aj fotečky 😀 😀
ahojte, my dnes špenátovú polievku - dojedáme a trenčiansky párok
u nás zeleninová polievka, koložvárska kapusta 😉
idem urobiť ryžový nákyp 😝 a asi tiež zeleninovú polievku s krupicovými haluškami
@titkovamiriam no ked sa nezje skor ako ju stihnem odfotit tak daaaaaaaaaaaaam 😉
@titkovamiriam pozerala som tvoje recepty na mmb a chcela som sa spýtať, či do tých lievancov môže ísť aj suché droždie alebo len čerstvé?
@elina313
telacie kotlety su klasika. sherry redukcia je nieco ako redsia omacka. ale nie je to omacka, nicim sa to nezahustuje. objem povodnej tekutiny na strednom ohni zredukujes na tretinu a tym to zhustne. sherry je sladke vino, ochuti sa to a prida hnedy cukor.
orestovane papricky a kapery su potom pridane na to.
polenta je taliansky sposob pripravy kukuricnej kase.
toto je ten recept:
@mimikuku ja si myslim, ze kazdy ma chvile ked nestiha (alebo dni, tyzdne, roky 😀 😀 )
Moj starsi syn je uplne bezproblemove dieta od prveho dna, zato dcera vyzaduje extremne vela pozornosti a je velmi temperamentna. S tretim babom sa budem asi krajat na kusky, ked som uplne bez rodiny, pomoci a manzel robi sest dni v tyzdni 10-12 hodin.
Ale k veci - ked som naozaj v casovom skrate, isti to peciaca folia a rura. Kusy masa naukladam, na to zemiaky a zeleninu, nakrajene hriby. Pokvapkam oliv. olejom, trosku ochutim talianskym, alebo proveslanskym korenim, gyrosom....atd. co mas doma. Riadne zabalim, zavriem a davam piect. Nevyzaduje to takmer ziadny Tvoj cas.
Rano vstavam skoro a prve automaticky namiesto kavy postavim na polievku, to uz potom deti maju na obed.
@lunana može aj sušené 🙂
nakoniec som polievku nerobila,iba granatír nestíhala som ☹
my sme dnes mali domáce "šup šup" halušky s tvarohom a paradajkovú polievku 🙂
zajtra robím chrenovú omáčku, hovädzie, knedlík...príde návšteva, rozkázala si to...a spravím niečo pod zub z lístkového cesta...naplním listovým špenátom s feta syrom a vlašskými orechami...mňam, dobrotka... 🙂
@briketa no niekedy to vyskusam aj ja, lebo ja som pravidelen v casovom skrater, ale inac ja navarim hrniec mlay polievky dva dni to jeme a treti uz vyhadzujem bo mame toho dost,a potom mi je to luto, ale keby som velky hrnec varila ale maly uvarim a aja to vyhodime hruza, no mnesa teraz tretie male narodiloa dufam, ze ma neodvezu na psychiatriu casom
tak ja mam zajtra volno-polievocka a francuzske zemiaky su este v chladnicke takze zajtra nevarim 😎 ale poobede si s drobcom spravime puding 🙂

@briketa 😲 😲 😲 😲 že čo si to včera varila ??? som nerozumela ničomu 😀