icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mimikuku
25. nov 2010

@briketa fuha no tak to hej kazdy ma take dni ked nestiha ale ja ich mam akosi vela xi 🙂.......a s tromi detickami bez pomoci ...ajajaj ale urcite si sikovna zienka tak to zvladnes......
aj ja mam ako keby 3 deti 🙂 aj s tym mojim najstarsiiiiiiiim 😀 😀 😀
...a vsetko v alobale to je super tip 🙂 rychle a supnes tam co chladnicka da..ak nieco da 🙂....dnes dojedame zo vcera, ale asi spravim moj vymysle lacne pirohy s masovou plnkou....
pirohy - polohruba muka, 1 vajce, voda, sol
napln - 2 lacne pecenove pastety mi kuoujeme z Lidlu take velke v crievkach, cibulka - oprazime cibulku na oleji, pridame pastetky tie spominane maju v sebe take kusky maska tak sa to vsetko pekne oprazi a vznikne taka masa tu naplnim do pirohov ktore uvarim v H2O + Cl 😀 😀 .....na to kyslu smotanku a je hotovoooooooooo

luciaanna
25. nov 2010

@mimikuku, ahoj, v ktorej časti KE bývaš 😉 ?
@briketa, tie telacie kotlety vyzerajú na tej fotke úžasne 🙂 ....
No a my dnes máme brokolicovú polievku a kuracie mäsko v zemiakovej placke.

claudica
25. nov 2010

@zuziq ahoj, poslušne hlásim - výborné to bolo... Ja som len trošku "lizla", lebo diétujem, ale traja chlalpi sa do toho pustili, takže by sa mi aj tak neušlo 😀 😀
Robila som to v takej hranatej jenskej miske, nie na veľkom plechu a fakt im chutilo. Kľudne vyskúšaj. 😉

mimikuku
25. nov 2010

@luciaanna tahanovce a ty?... 😀
kuracie masko v zemiakovej placke? sup sem presny postup ..placku nemusis 🙂

lunana
25. nov 2010

Ja dnes robím dolky podľa receptu @titkovamiriam 🙂

titkovamiriam
25. nov 2010

Ahojte 🙂 lunana 😀 a ja uvidim co budu chcieť deti 😀 poodvečer

briketa
25. nov 2010

Dievcata co robite vajecny konak, napisete mi prosim vas pomery surovin?
Ale tak alkoholu aby som to aj ako tehotna mohla pit ;)

briketa
25. nov 2010

@mimikuku kuracie pecene v zem. placke su tiez fantasticke

zajo79
25. nov 2010

ten vajecny liker ma zaujima tiez...

ale nasi robil salkovy a ten bol paradny. uvarene salko, rozmixovane s vodkou, rumom trocha... ci naopak? no...skuste... to bol nas vianocny liker, cucali sme to ako deti 😅 nie moc, ale strasne nam to chutilo

zajo79
25. nov 2010
denne73
25. nov 2010

@zajo79 super ja milujem vaječný liker 😉

zajo79
25. nov 2010

😅 ja sa tam neviem stotoznit s tymi zltkami surovymi...

daniz
25. nov 2010

@denne73 ja robievam vaječný likér je fantastický- len rumu tam je trošku viac, ale keď si dáš menej nie liter 😀 😀 😀 tak to bude OK.

Vaječný likér: 4 žĺtka vymiešame dopenista s 1 pol. lyžicou pr. cukru, pridáme 1 salko, a keď sa to spojí pridáme 1/2 l rumu. Ja dávam tak 3/4 l lebo je dosť hustý a keďže je stále v chladničke, tak aby sme ho nejedli s lyžičkou. 😀 😀 😀 .
To je základný recept a keď pridáš kakao - dostaneš kakaový. je fakt výborný- každý chváli..... Nech sa podarí.... 😉 😉 .

U nás boli včera langoše a dnes je vajíčková polievka a palacinky, mm doje langoše....
Zajtra neviem....uvidíme mám dovolenku tak niečo vymyslím... 😝 😝

denne73
25. nov 2010

@daniz 😉 😉 😉

daniz
25. nov 2010

No a je čas urobiť aj domáci Baileys likér aby do vianoc sa trochu uležal. teda ak vydrží.... 😀 😀 😀 😅 😅 😅 .
A hlavne nosiť kľúč od pivnice - špajze výlučne zo sebou....

elina313
25. nov 2010

@daniz ako ako ako ??? receptík si prosím

titkovamiriam
25. nov 2010

no a motre vyberat
Vajcový likér 1
Suroviny:
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka, 3 žĺtky, 100 g cukru, 1 šľahačka v prášku, 1 balíček vanilínového cukru, 0,5 l mlieka RAJO, 1 dl vodky.

Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu a dôkladne rozmiešame s ostatnými prísadami. Mlieka môžeme pridať viac alebo menej, podľa toho, aký hustý chceme mať likér. Silnejší bude, keď pridáme viac vodky.

Vajcový likér 2
Suroviny:
8 žĺtkov, 20 dag práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka, 1 konzerva nesladeného kondenzovaného mlieka, 2, 5 dl (podľa chuti aj viac) rumu, koňaku, vodky

Postup:
Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte nesladené mlieko. Nad horúcou vodou zahrejte (nevarte) a pridajte sladené mlieko. Odstavte a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Potom prilejte alkohol podľa chuti.

Vaječný likér 3
Suroviny:
5 žloutků, 20 dag mouč. cukru, 2 pravé vanilkové cukry, 1 neslazená zahuštěná Tatra, 0,5 dl vody, 3 - 5 dl 40 % rumu podle chuti (nejlepší je Key rum)

Postup:
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu a mléko a metličkou šleháme. Ve vodní lázni za stálého šlehání necháme přejít varem, hrnec s likérem přendáme do dřezu nebo umyvadla se studenou vodou a šleháme do vychladnutí. Potom vsypeme vanilkové cukry a postupně přiléváme rum podle naší chuti. Já dělám slabší a sladší, stačí mi 3 dl. Slijeme do lahví skrz hustší sítko, kvůli případným žmolkům a dáme do lednice. Občas lahví zatřepeme, event. vzniklá pěna tak zmizí.

Vaječný likér 4
Suroviny:
6 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 neslazené kondenzované mléko, 0,5 l žitné

Postup:
Žloutky utřeme s prosátým cukrem do pěny, postupně přidáme kondenzované mléko, nakonec po kapkách alkohol.

Vaječný likér 5
Suroviny:
0,5 litra mlieka, 5 žĺtkov, 1/2 struku vanilky, 1/2 kg cukru, 0,5 litra rumu alebo iného alkoholu.

Postup:
Mlieko ohrejeme, za stáleho miešania pridáme žĺtky, vanilku a cukor. Zahrievame a dôkladne miešame, až zmes zhustne. Potom necháme vychladnúť a opatrne vmiešame alkohol. Dobre premiešame, plníme do fliaš a necháme niekoľko dní stáť.

Vaječný likér 6
Suroviny:
0,5 litra mlieka, 1/4 kg cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 6 žĺtkov, 0,5 litra liehu.

Postup:
Mlieko s cukrom, žĺtkami a vanilkovým cukrom pomaly miešame a zahrievame až k bodu varu. Potom odstavíme z ohňa, necháme mierne schladnúť a za stáleho miešania prilievame po kvapkách lieh.

Vaječný likér 7
Suroviny:
1 liter mlieka, 500 g cukru, 1 vanilkový struk, 6 - 8 žĺtkov, 0,5 litra konzumného liehu.

Postup:
Mlieko varíme s vanilkou a cukrom. Po vychladnutí vanilkový struk vytiahneme, do mlieka zašľaháme žĺtky a zmes premiešame s liehom. Dobre uzavretých fľašiach uskladňujeme v chlade.

Vaječný likér 8
Suroviny:
200 g medu, 300 ml smetany, 8 žloutků, 2 celá vejce, 2 vanilkové cukry, tuzemský rum

Postup:
Vše kromě rumu dáme do mísy nad hrncem s vařící vodou a intenzívně mícháme až do zhoustnutí. Přecedíme a po vychladnutí smícháme se stejným objemovým množstvím tuzemského rumu.

Vaječný likér 9
Suroviny na cca 1 l hotového likéru:
5 vaječných žloutků, 5 polévkových lžic moučkového cukru, 1,5 dl slazeného mléka (Salko), 0,4 - 0,5 l neslazeného kondenzovaného mléka (Tatra), 1 vanilkový cukr, 2 dl a více rumu (žitné a pod.)

Postup:
Do mixeru dáme všechny přísady mimo alkoholu a řádně promícháme. Potom přimícháme alkohol. Doporučuje se tento likér uchovávat v chladničce. Dále je dobré likér uchovávat v lahvi se širším hrdlem. Při menším množtví alkoholu se stane, že likér v lahvi po nějaké době zhoustne a nejde nalévat a pak přichází na řadu lžička

a tu je ta stranka je tam toho kopec uplne dole je subor otvorte ho a vytlačte a vyberaje aj ja som tam nasla co skusim...
http://audi-klub.sk/audi-forum/volne-temy-pre-v...

denne73
25. nov 2010

@titkovamiriam 😀 😀 😀 😀

denne73
25. nov 2010

@daniz 😀 😀 😀

daniz
25. nov 2010

@elina313 No domáci Baileys je:
2 salká - uvaiť 2 hodiny,V 1/2 l mlieka uvariť 1 mandlový puding. Vychladnuté salko a puding šľaháme- keď sa spojí pomaly pridať 1/2 l whisky / rum/ ja dávam rum - je to také voňavé. A hlavne treba dávať pozor na ten rum aby sa nevypil skôr ako sa uvarí salko 😀 😀 😀 . Hotové mňamko uložíme vo flašiach do pivnice-komory-špajze tak cca 15-20st. celzia a zamkneme a nikomu nič nepovieme.... Ak niečo zostane na sviatky pre ostatných podávame vychladené s kockou ľadu 😀 😀 😀 😀 . 😉 😉 😉 .

pami2
25. nov 2010

@daniz super recept, ja milujem baileys, tesim sa ked si budem moct po tehotenstve a kojeni trosku dat :0
ehm, mozno hlupa otazka,ale...ako sa vari salko? 😕 a z tychto ingrediencii ti vyjde asi kolko flias?

zuzin78
25. nov 2010

@daniz tak toto vyskusam. 🙂

zuzin78
25. nov 2010

@daniz mohla by si mi prosim napisat recept na langose? dakujem

pami2
25. nov 2010

@briketa ahojky, a kolko je toho alkacu co moze aj tehotna pit? ja mam brutalnu chut na cervene vinko, pivko aj baileys..mnam

daniz
25. nov 2010

@pami2 salko sa varí 2 hodiny, celé ponorené do vody, občas sa otočí- aby neprihorelo. Vodu vylejeme a necháme vychladnúť. Potom otvárame... A vyjde ti to tak počítaj tak do 2l tekutiny, ak dáš viac rumu / whisky/ tak bude redšie a viac čo je jasné.... 😉 😉 😉

daniz
25. nov 2010

@zuzin78 Langoše: 1/2 kg hl. múky, 1/2 kocky droždia - ak dávaš čerstvé tak urobíš kvások-trošku teplého mlieka,cukru a droždie, ja dávam 1 sušené-mám ich v zásobe nakúpené a nepokazia sa 😉 😉 . Do múky dáš soľ,kvasnice, tak 1,5 dcl mlieka, 1 dcl oleja-miešaš a uvidíš podľa potreby a hustoty pridáš vodu... Necháš vykysnúť a lyžicou naberáš kôpky, ktoré buď vyváľkaš, alebo vytiahneš do tvaru langoša a šup na olej, cesnak+olej+soľ alebo všetko čo chcete....smotanu, tatarku, kečup, syr.....

zuzin78
25. nov 2010

@daniz dakujem, asi ich urobim zajtra 😀

daniz
25. nov 2010

@pami2 myslím, že ak máš chuť 2 dcl č. vínka - v pohode - na krvinky a pivo ale 10 st. nezaškodí tiež... Ak Ti nie je ťažko po víne - ja som si tiež dala keď som mala chuť a bola som tehotná . Len to netreba prehnať... Ale to asi nie, lebo každá mamina chce mať zdravučké dieťatko... 🙂 🙂 🙂. ja mám 2 a v pohode...

elina313
25. nov 2010

@daniz och ty si poklad 🙂 jedno salko varené mám- to má byť také karamelové že ? tak pridám druhé a rum som si kázala priviezť z čiech - lebo Božkov som tu nevidela ani nepamätám a mne ten voní a chutí najviac 🙂
Teda uvediem na správnu mieru - nie že by som ho pila ale za malú lyžičku do čaju, keď sa s deťmi posánkujeme si rada dám 😀 😵

daniz
25. nov 2010

@elina313 áno také karamelové, a tomu pitiu ja tiež nemusím, ale vaječný koňak, alebo beileys si na Vianoce dám. A aj malú lyžičku do čaju..... na zohriatie.... 😉 😉 😉 Veď rum ide aj do šišiek, koláčov, tort ...... 🙂 🙂 🙂 🙂 Tak pohoda-jahoda 😀 😀