icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
6. dec 2012

dobré ráno 😉 dnes dojeme fazulovú polievku,malý sa jej nemohol dojest 😵 bravčové rezne na prírodno,ryža,čalamáda

natal12
6. dec 2012

@danielaj tie rúrky mám aj ja ale akou formičkou na pagáče alebo s pohárikom ? 🙂

zklimekova
6. dec 2012

@natal12 pohárom...stále vykrajujem šišky pohárom.....akú veľkosť chcem...len zmením pohár 🙂

natal12
6. dec 2012

@zlimekova no stále rozmýšlam nad nimi či ich urobiť len neviem ako bi som ich ozdobila 😀

luciferova
6. dec 2012

Co z brokolice ako druhe jedlo? Okrem cestovin 🙂 dakujem za tipy 🙂

fattamorgana
6. dec 2012

@womankc @wewe39 ďakujem vám, baby, za pomoc. skúsim teda dať lieskovec + brusnice, ešte som rozmýšľala, že sušenú slivku, príp. hustý slivkový lekvár a do niektorých dám kúsok horkej čokolády alebo tých štvorčekov, keď zoženiem.

bubo1104
6. dec 2012

zeleninovú polievku s haluškami , udené varené mäsko + zemiaková kaša + uhorky ( domáce )

rosannar
6. dec 2012

tak nám zostali ešte halušky z perkeltu tak dorobím a budú bryndzáky so slaninkou 😉

rosannar
6. dec 2012

baby, chystám sa na vianoce robiť rafaelo zo salka, šuhajdy a kokosové ježe, chcela by som to robiť okoloo 19 alebo 20 decembra, koľko to potom vydrží, kým sa to nezačne kaziť?? idem piecť prvýkrát tak neviem... 😅

kikaneu
6. dec 2012

ahojte babuľky 🙂 Mikuláš už bol? doniesol niečo? 🙂 prosím o radu, dnes nie som v práci (bola som sa vytrápiť u zubárky), tak by som chcela navariť niečo mäsové.....mám v chladničke kúsok bravčového karé.....čo s ním okrem klasických vyprážaných rezňov (lebo mama z karé robila a robí vždy len rezne) nemáte nejaký fajn tip? pomohli by ste mi 🙂 a idem robiť ešte jednu várku medovníkov, lebo sú také skvelé, že mňam 🙂 ale inak, ja chudnem....snažím sa nejesť sladké......som si ale vybrala obdobie, no nie? 🙂

kikaneu
6. dec 2012

@rosannar ježe vydržia dlho (aspoň nám) aj týždeň určite 🙂 a inak, všetko vydrží, kým sa nezje 😀

rosannar
6. dec 2012

@kikaneu no ved hej...ale tak bolo by fajn keby to vydržalo do silvestra...ale asi spravím radikálny krok-mrazák 😀 ved čo potom budeme mať na silvestra 😀

kikaneu
6. dec 2012

@rosannar my na silvestra pečieme na druhýkrát.....ale to len tak jeden koláčik, max. dva 🙂 my to nepreháňame 🙂

rosannar
6. dec 2012

@kikaneu ved ani ja nechcem, to tak len decentne...ale zas druhýkrát už piecť nebudem mať kedy...

veve39
6. dec 2012

@katja78 napisala som, ze cisla ohladne Hery ma prekvapuju, myslela som to vo vztahu k maslu...ides do hlbky, skutocne sa mi nechce v tom pokracovat - mna oslovil trebars aj ten link od @skeptik, ja nikoho nechcem presviedcat, ze stuzene-rastlinne tuky su nezdravsie, ja to vnimam ze ano....jasne ze na vsetko sa mozeme pozerat z 2stran, vsetko roznymi studiami vyvratit, aj potvrdit...uzavrime to tak, ze kazdy nech si sam vyberie, co je pre neho - a podla neho zdravsia alternativa pecenia, ci rastlinne, alebo zivocisne tuky 🙂

natal12
6. dec 2012

@rosannar nám koláčiky vydržia do silvestra a ešte sa papajú aj v januári 😉 a na silvestra pečieme tiež maximálne 2 nejaké plnkové 🙂

danielaj
6. dec 2012

@kikaneu no Mikuláš už bol a mne doniesol varechu, malá mi ju strčila do čižmy 😀 a k tomu karé, urob zapekané, dusené, receptov je neúrekom, my čo sa týka bravčového mäsa, len karé väčšinou kupujeme, zapekám, dusím a čínu robím z karé, pozri aj na MMb je tam veľa výborných receptov 😉

danielaj
6. dec 2012

@lencyca čo ste včera neboli na Mikuláša? stretli sme Maťka a pýtam sa ho, že či mama pôjde a povedal mi, že nie, že Timko je chorý 😒

danielaj
6. dec 2012

a ja už mám navarené, za hodinku urobený komplet obed 😀 ideme sa teda vyvenčiť von, pekný dník 😉

kikaneu
6. dec 2012

@danielaj takže neposlúchaš vlastné deti, no pekne 😉 mám chuť na niečo zapekané, idem hľadať 🙂 Ďakujem 😉

womankc
6. dec 2012

@fattamorgana ja by som ich chcela urobiť na besiedku deťom do škôky a rozmýšľam , že ich naplním tako plnkou, že sparené mleté orechy v troške mlieka, alebo takto pripravený kokos len zamiešaný s cukrom , mne to príde s tým sušeným ovocím, alebo orechom len strašne suché , alebo kúsky narezanej napríklad margot tyčinky, či , lebo deli tyčinky, tie sú tuhšie , to by nemalo vytiecť

womankc
6. dec 2012

@natal12 no buď poliala polevou , alebo len pocukrovala a hotovo

danielaj
6. dec 2012

@kikaneu no vyzerá to tak 😀 aj by som ti pohľadala, len malá mi nedovolí byť pri PC, už ma ťahá von, tak letím 😉

womankc
6. dec 2012

@fattamorgana a teraz ma napadlo, že keby si tie sušené , napríklad slivky , brusnice, marhule , datle , figi pomlela alebo nasekala nadrobno a to trošku premiešala s nutelou a tým plnila, to by mohlo byť fajné

kikaneu
6. dec 2012

@danielaj utekaj 🙂 pekný deň 🙂

womankc
6. dec 2012

@rosannar s kľudom až do hromních , ak dovtedy nepojete , ale teda skladovať v chlade niekde

kikaneu
6. dec 2012

@lucikatn ďakujem, tie prvé sa mi celkom pozdávajú 😉

vivusika
6. dec 2012

u nás dnes zeleninová polievka, dusené karé na horčici a ryža 🙂