Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 pohárom...stále vykrajujem šišky pohárom.....akú veľkosť chcem...len zmením pohár 🙂
Co z brokolice ako druhe jedlo? Okrem cestovin 🙂 dakujem za tipy 🙂
zeleninovú polievku s haluškami , udené varené mäsko + zemiaková kaša + uhorky ( domáce )
tak nám zostali ešte halušky z perkeltu tak dorobím a budú bryndzáky so slaninkou 😉
baby, chystám sa na vianoce robiť rafaelo zo salka, šuhajdy a kokosové ježe, chcela by som to robiť okoloo 19 alebo 20 decembra, koľko to potom vydrží, kým sa to nezačne kaziť?? idem piecť prvýkrát tak neviem... 😅
ahojte babuľky 🙂 Mikuláš už bol? doniesol niečo? 🙂 prosím o radu, dnes nie som v práci (bola som sa vytrápiť u zubárky), tak by som chcela navariť niečo mäsové.....mám v chladničke kúsok bravčového karé.....čo s ním okrem klasických vyprážaných rezňov (lebo mama z karé robila a robí vždy len rezne) nemáte nejaký fajn tip? pomohli by ste mi 🙂 a idem robiť ešte jednu várku medovníkov, lebo sú také skvelé, že mňam 🙂 ale inak, ja chudnem....snažím sa nejesť sladké......som si ale vybrala obdobie, no nie? 🙂
@katja78 napisala som, ze cisla ohladne Hery ma prekvapuju, myslela som to vo vztahu k maslu...ides do hlbky, skutocne sa mi nechce v tom pokracovat - mna oslovil trebars aj ten link od @skeptik, ja nikoho nechcem presviedcat, ze stuzene-rastlinne tuky su nezdravsie, ja to vnimam ze ano....jasne ze na vsetko sa mozeme pozerat z 2stran, vsetko roznymi studiami vyvratit, aj potvrdit...uzavrime to tak, ze kazdy nech si sam vyberie, co je pre neho - a podla neho zdravsia alternativa pecenia, ci rastlinne, alebo zivocisne tuky 🙂
@kikaneu no Mikuláš už bol a mne doniesol varechu, malá mi ju strčila do čižmy 😀 a k tomu karé, urob zapekané, dusené, receptov je neúrekom, my čo sa týka bravčového mäsa, len karé väčšinou kupujeme, zapekám, dusím a čínu robím z karé, pozri aj na MMb je tam veľa výborných receptov 😉
a ja už mám navarené, za hodinku urobený komplet obed 😀 ideme sa teda vyvenčiť von, pekný dník 😉
@fattamorgana ja by som ich chcela urobiť na besiedku deťom do škôky a rozmýšľam , že ich naplním tako plnkou, že sparené mleté orechy v troške mlieka, alebo takto pripravený kokos len zamiešaný s cukrom , mne to príde s tým sušeným ovocím, alebo orechom len strašne suché , alebo kúsky narezanej napríklad margot tyčinky, či , lebo deli tyčinky, tie sú tuhšie , to by nemalo vytiecť
@kikaneu ja som robila podľa tohto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14079 alebo http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332
@fattamorgana a teraz ma napadlo, že keby si tie sušené , napríklad slivky , brusnice, marhule , datle , figi pomlela alebo nasekala nadrobno a to trošku premiešala s nutelou a tým plnila, to by mohlo byť fajné
u nás dnes zeleninová polievka, dusené karé na horčici a ryža 🙂

dobré ráno 😉 dnes dojeme fazulovú polievku,malý sa jej nemohol dojest 😵 bravčové rezne na prírodno,ryža,čalamáda