Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 viem ja dávam namiesto tej utierky taký origoš držiak na knedlu.ked sa uparí len chytím za rúčku a prenesiem na dosku 😉
hraskova polievka, bryndzove halusky
@lululka555 ideš tie moje pardubické perníčky robiť? 😉
@natal12 neboj, veď ja ich mávam tiež podobne ozdobené, ale mi veľmi neľúbime tú poolevu, tak dávam oriešok, mandľu alebo tie strieborné alebo zlaté guličky, ja tiež na zdobenie nie som, ale pozerám, že ty ich máš aj dos´t nahrubo - myslím tú polevu, keby si si odstrihla len takú minidieročku na vrecku, čím zdobíš, asi ako špendlíková hlavička, išlo by to lepšie, 😉 ale na prvýkrát super, hlavne že chutia 🙂
@efci ahoj, kuk sem na moje košíčky, je to super recept, sú trvanlivé, takže si môžeš napiecť aj viac dávok, uskladni´t a podľa potreby vyberať https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... ja vymasťujem a vysýpam múkou formičky, neviem presne ako dlho pečiem, nakúkam, kým nechytia na krajoch taký bledohnedý nádych a chvíľočku ich nechám vo formičkách a potom vyklopím, keď sú také na polovicu vychladnuté 😉
konenčne som Vás dočítala, dnes sme mali čínsku polievku (čo chladnička dala), pre deti bola ešte od včera zemiaková s mrveničkou a strúhaným syrom a robila som taký zabíjačkový pekáč, zemiaky v šupke prekrojené na polovicu, na to cibuľa, domáce klobásky, jaternice a upiecť k tomu kyslá kapusta, dnes len tak narýchlo, lebo ako vždy sobota upratovací deń, + sme boli doobeda vonku sa sánkovať, a ke´d sa malá zobudí, tak ideme zase sa vyzimiť, ešteže máme kopec hne´d pri dome 😉 a potom upečiem perník s orechami a višňami 😉 a večer budem dávať dokopy , čo budem piecť na Vianoce, lebo v pondelok začínam 😉
a už sme zobudený, dlho som tu neposedela 😒 ideme von, papa 🙂
Tak, šuhajdy hotové v počte 170 ks 🙂. Po menšom oddychu sa vrhnem na Nigelline hviezdičky 🙂
@levandullka koľko druhov už si stihla?..lebo pečieš už dlhšie čo čítam 🙂
@nelinka0401 táto knedľa je nadýchaná a ja ju robievam http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-kysnuta... 😅
@zklimekova Áno, máš pravdu, pečiem už dlhšie, no zatiaľ to boli všetko len také mini dávky na skúšku, aby som vedela doladiť recepty. Odvčera pečie už vo veľkom. Dnes šuhajdy, včera linecké. Mám v pláne ešte Nigelline škoricové a aj vanilkové hviezdičky, vanilkové rožky a medovníčky 🙂. Ešte zajtra urobím asi ďalšiu dávku hviezdičiek a budúci víkend medovníčky a rožteky vanilkové 🙂
@levandullka ja dnes idem spraviť cesto na medovníčky, nech si pár dní oddýchne..ale na budúci týždeň už naplno hor sa na pečenie 🙂
@zklimekova Ja mám recept na medovníčky, taký, kde to cesto vôbec nemusí odpočívať 🙂. Tie máme osvedčené, tak sa snáď vydaria 🙂. A cez týždeň nemám veľmi čas piecť, lebo chodím do školy, takže piatky, soboty a nedele sú moje 😉. Potom určite pridaj fotky 😉
🙂 tak ešte že ja sa teraz neučím 🙂..pri prvých detičkách som sa učila vkuse...potom som učila vkuse 😀 teraz žiadna škola...tak si všetko vychutnávam ..aj to pečenie..najviac ma to vzalo pri tortách...ani pri mojom recepte na medovníčky sa nepíše, že musí cesto dlho odpočívať, tiež ho už robíme roky..mám ho od mamky...ale keď postojí do pondelka nič sa mu nestane.. 😀 ..po večeroch sa teraz piecť nechystám , lebo malá v noci nejako štrajkuje 😒
@zklimekova Ja úplne najradšej pečiem po večeroch, najradšej piatky, soboty.. 🙂. Okrem tej kopy učenia mám aj dosť nahusto vyučovanie... Niekedy od rána do večera, takže cez víkendy relaxujem 🙂. Ale úplne najviac si zarelaxujem doma u rodičov cez Vianoce 🙂. Na to sa neskutočne teším 🙂
Ahojte 🙂 Ja som ani dnes nevarila 😉 Sme u našich,prišla som mame pomoct v upratovani,hlavne umyt okna 😉 Navarila nam kuracie sote s hranolkam 🙂 zajtra bude kuracia polievka,pečene kura a zemiakovy šalat 🙂
my dnes zo včera šošovicovú polievočku ktorú varila mamina a karfiolové placky a cesnakový dressing 😉
@levandullka ja chodim tiez do skoly, ci prace. A ked zacnem piect tak po veceroch a napr. pamatam si minuly rok zazvorovniky maju postat na plechu cez noc, tak som ich piekla o 6,30 rano a o 7mej uz klusala aj s teplymi na ochutnavku do prace. Som zvedava ake bude pecenie tento rok, kedze malemu je v brusko tesno a posledne dni tlaci ostosest.
Nepridas svoj recept, aj tak rozmyslam, zeby som nieco piect mozno aj dnes zacala?
my dnes ryxlovka - pirohy vytiahnute z mrazaka 🙂 a vecer som piekla medovnicky, tak dnes sa hadam dostanem ku zdobeniu, aj ked do vecera daleko a zacinam citit teplotu, tak ktovie co z toho bude 😠 dobre recepty na bolest priedusiek uvitam... ( zatial overene mlieko s medom a cesnakom(nenavidim) a natriet kacacou mastou(nemam))
a trosku off topic, ale pobavila som sa
NÁVOD NA PEČENÍ CUKROVÍ PRO MATKY S DĚTMI
Ukliď z linky umatlané skleničky, lego a papíry od bonbónů. Připrav si suroviny, vylouskej ořechy, odměř mouku a cukr. Vyndej z mouky puzzle. Odežeň děti a umyj z nich mouku. Vezmi vejce. Podej manželovi pivo. Vrať se, odežeň děti, utři rozbitá vejce, vytáhni jiná a vyklepni je do mísy. Zvedni telefon. Odežeň děti, vymeť střepy z mísy, vytři podlahu, vezmi
jinou mísu a zadělej nové těsto. Najdi rum, odejmi rum manželovi. Odežeň děti, umyj z nich těsto. Plech vytři tukem. Podej manželovi tlačenku. Vrať se, sundej z plechu ořechové skořápky. Podej manželovi noviny. Vrať se, vyžeň kočku dojídající zbytek těsta. Zavolej veterináře. Vezmi si prášek. Umyj podlahu, stůl, židle, nádobí, ledničku, sporák, děti i kočku. Vypni troubu a vypij rum. Cukroví zajdi koupit

@nelinka0401 nemá začo , moja mamina vari tak že si dá na sporák velký hrniec do neho dá vodu a na ten hrniec omotá plachtu ktorú zaviaže nitkou a tam dá pariť knedle a nato hrniec dole hlavou vieš ako myslím ? 😉