Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
práve baštím (viem,pri PC by sa nemalo jest) jelenie stehno s ribezlovou omackou a k nemu hranolky....vcera sme mali zemlovu knedlu k tomu, ale ta sa uz zjedla 😀 😀 😀 prvykrat som robila divinu a cuduj sa svete-každý chvalil
@nelinka0401 na tej foto je ta hneda servitkova ;)
@womankc nieco ako na sposob ciny na zelenine rajcina paprika kusky ananasu vsetko v takom paradajkovom sose, robila som to prvykrat v takejto komcinacii ale boli super
@katkas1 aha, tak tu ho mám u mňa v albume https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... , len teraz som dala namiesto hrozienok a sekaných orechov do neho zavárané vykôstkované višne vo vlastnej šťave, ale môžeš da´t hocijaké ovocie, ja robievam len tento náš perníček, je šťavnatý, rýchlo urobený, je to náš starý recept, mám ho ešte po mojej babke 😉
dnes bude cestovinka cize spaghety bolognesse z hovadovym masom a struhanym syrom, zo vcera este na nejaku porciu pecene zemiaky kuracie stehno na cibulke...ja vcera povinne dieta cize som nepapala nic a dnes uvidime, comoj zaludok zvladne
@levandullka uskladni ix v xlade, mali by zmaknut ... ja ix mavam v plexovej krabicke v spajzi (kde je nezatvaratelne okienko, takze kosa)
@nakup presne s tým náprstkom by to bolo akurát , keď nemáš origoš tie stredobé vykrajovátka, alebo so špuľkou z nite v krajnom prípade, ešte som raz núdzovo použila aj rozšróbované hrubšie pero , len z toho sa to ťažko čistí , alebo so širšou obrúčkou by si mohla hehheheheheheh 😉
@natal12 tak sa hlas, ako ti to ide. neviem si predstavit, ze by som to dokazala rozvalat. asi budes sikovnejsia 🙂 ja som si dnes chcela kupit nieco na zdobenie, ale nic s takou tenkou dierkou nemali, takze asi posluzi stary dobry sacok 🙂
@womankc zajtra sa do toho pustim. skusim to fakt nad tou parou a cukor teda urcite preosejem 2-3x. potom prilozim foto 🙂
@maartinkaa ja pečiem chlebík v pekárničke často, ale vždy ide troška cukru, tak neviem, olej nemusí ísť vždy, piekla som aj bez oleja, treba len vyskúšať, autorka píše, že ho pečie už veľa rokov, tak hádam nebude zlý 😉
@daniz ja som robila minulý rok podĺa tohto receptu a boli výborné http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35601 😉
Zeleninová polievka, francúzske zemiaky, cvikla.
@nelinka0401 nadherne su wow, tie z niti sa ako prosim ta robia? vyzera to velmi efektne
@fattamorgana krásne celé. čo si nakoniec naplnila do tých ježkov? ja to idem urobiť pre decká a rozhodla som sa , že skúsim dať dovnútra kusky margotky
@fattamorgana ten vlacik je uzasny ako si ho robila prosim ta?
@mizulienka dakujem 🙂 tie z nití sú robené na baloniku.nafokneš balon,zauzluješ,najlepšie niťou aby nevyfúkol a omotávaš na pevno nitku,krížom krážom...potrieš vodným sklom alebo škrobom,zavesíš a necháš cez noc vyschnúť.ked je to tvrdé prepichneš baon a je to 🙂 ak sa ti náhodou gula deformuje po prasknutí balona,stačí tam strčiť druhý a nafuknuť trošku a vybrať.. ked nájdem link pošlem ti ho 🙂
prosim vas baby poradite mi recept na nejake pecivo k vianocnej sosovicovej polievke?
napr. zemiakove pagaciky alebo cesnakovy posuch alebo....co peciete vy?
dakujem
ja na Vianoce peciem malicko, kedze pendlujeme po navstevach, ani by sme to nemali kedy zjest..ale vianocku napeciem, slane k sosovicovej polievke a predstavte si moj manzel si na Vianoce odo mna objednal tiramisu 😖
a potom, ze zeny maju divne chute
@sweetlemon akurát pečiem, ked dorobím pridám foto, budem aj zdobiť a máš pravdu boli mekučké už su tvrdé jak kamen 😠 a tie od danky pomaly meknú 🙂 ja budem zdobiť s tým uzatváratelným sáčkom čo som tu pred nedávnom dávala foto 😉
pecene zemiaky kuracinka
@maartinkaa tiež do chleba nedávam cukor ani olej, takto podobne ho robím aj ja , len teda nedávam ocot a pridávam ovsenné vločky , ale recept je v poriadku OK 🙂

dnes som mala zemiakovú polievku, varené bezvaječné cestoviny s dusenou zeleninou a strúhaným syrom. Ak máte chlapa v rodine, tak takýmto jedlom určite nespravíte radosť..... ale mne to chutí!