icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
10. dec 2012

@levandullka je možné, že neboli také olejové orechy , ale mali by ti pekne zvláčnieť , možno si vmiesila viac múky, alebo teda aj múkou to môže byť , ale ako som už povedala mali by ti o pár dní zvláčnieť

sweetlemon
10. dec 2012

@natal12 neboj, oni zmaknu v krabici s jablkom 🙂 a ten sacok nevies, na akej strane je asi? prip. nemozes to sem prosim hodit este raz? neviem, ako to vyzera.

womankc
10. dec 2012

@sisanka no záleží aké veľké ich budeš šúľať, ale tak s istotou tých 60- 70 kusov by vyšlo isto z jednej dávky

mizulienka
10. dec 2012

@nelinka0401 dakujem krasne 😉

moni244
10. dec 2012

ahojte, poradíte dobrý recept na vanilkové rožky pre úplneho analfabeta, čo sa týka pečenia?

womankc
10. dec 2012

@betka22betka môjmu by si sa zavdačila 🙂

natal12
10. dec 2012

@sweetlemon počkaj hned to bude 🙂

zklimekova
10. dec 2012

dnes som nevarila, dojedáme po víkende ako vždy...piekla som aj s mojou pomocníčkou medovníčky....a ona mi kradla cesto a jedla ho ... 😅 tak som bola v pozore kým som posledné nedala do rúry 🙂...niektoré sú s orechom, iné posypané zdobením...a bielkovou polevou budem s deťmi zdobiť až v piatok večer, keď budeme mať na takú piplačku čas 😉 ..dnes sa chystám robiť cesto na košíčky, plniť ich budem až tesne pred sviatkami a šľahačkové sušienky 🙂..pekný dník vám prajem

natal12
10. dec 2012

baby mala som v chladničke polevu na medovníky a teraz ju chcem pouzit mam ju prešlahat či nie ?

maartinkaa
10. dec 2012

@danielaj
@womankc dakujem dievcata, uz som ho upiekla a dodrzala som vsetky pokyny z receptu, a poviem vam, ze lepsi chlieb som v zivote nejedla 😵 vlastne jedla.....pripomina mi detstvo, ako sme s kamoskami cakali v rade a teta predavacka nam este teply chlebik vkladala do tasky, a pokym sme prisli s nim domov, tak polka chybala 😀

fattamorgana
10. dec 2012

@womankc ahoj. nakoniec som v Lidli kúpila arašidy v čokoláde a hrozienka v čokoláde, tak som tam dala tie. čokoláda nevytiekla, takže asi aj margotka bude fajn, bude to také šťavnatejšie. ale mali úspech 🙂

@pami2 vláčik je zlepený z BBkeksíkov. ja som dávala len biele, tých som mala doma veľa. na jeden vagón mi ich vyšlo 8, vláčik mal 6 vagónov + lokomotívu. tie keksíky som plnila plnkou (tvaroh + kyslá smotana + parížska šľahačka + cukor). lepšie by to asi chutilo, keby sa striedali bledé a tmavé keksíky, ale chuťovo bol aj tak super. pritom úplne jednoduchá vec, nestálo to ani veľa času ani peňazí 😉 potom sa to poleje čokoládou, ozdobí piškótami, prípadne keď je to pre malé detičky, tak super ukáže, keď na každý vagón niečo naložíš (haribo, lentilky, ... je to také krajšie, farebnejšie). ja som tam nič nedávala, lebo jediné dieťa na oslave bola moja dcérka, ostatní by asi haribo ani lentilky nejedli 🙂

jéjda, neviem, čo zajtra variť, idem vás prečítať a inšpirovať sa. aj keď sa tu teraz tuším viac pečie ako varí. ja chcem vianočné pečenie zahájiť tento týždeň.

natal12
10. dec 2012

@sweetlemon pozri tu je http://static1.asmira.com/photo/61/499661/forum... prepáč moc ho vidno neni :(

womankc
10. dec 2012

ja som v sobotu robila polievku zo zelenej fazuľky a plnené papriky so zemiakmi a v nedeľu sme mali krúpkovú polievočku z baraninky a druhé kuracie rezne klasické, aj vyprážané bedle a rídziky v trojobale , zemiaková kaša a robený šalátik - čínska kapusta, cibuľka, strúhané jablko , sterilizovaná cvikľa , na sekané kyslé uhorky , dochutené s olejom olivovým , soľ a troška vínneho octu červeného , ja som mala len postrúhané jablko s troškou tej cvikle a udusené prsíčka vo vode s kašou no a v piatok som zarobila cesto na medovníčky , ale pečiem až dnes zrejme, alebo až zajtra a už začínam naplno. Inak v sobotu som celý večer strávila triedením a upratovaním mojej skrinky na recepty a zas som obrovskú kopu receptom vyhodila xixixixi a prebrala som si to, pekne urovnala a ani neviem ako a polo pol druhej ráno, keď som si šla ľahnúť, mm ma poctivo čakal a robil mi filmotéku 😀

mis_ka
10. dec 2012

dnes hovadzie stehno na smotane a siroke rezance.

baby mala som moznost cez vikend vecerat v restauracii Jara Zideka, ak budete mat niekedy prilezitost urcite tam chodte, stoji to za to. moj najvacsi gurmansky zazitok doteraz. odporucam 🙂

womankc
10. dec 2012

Dievčatá musím Vám povedať, že sa tu v tejto téme neskutočne dobre cítim a hlavne sa mi páči, že sa tu nikto neodúva, neuráža, nenafukuje.
Že si tu radíme, pomáhame , dávame inšpirácie . Ja som tu už toľko všelijakých nápadov a inšpi našla .

A ešte dve perličky mojej malej: dostali sme letáky, tak som ich odborne švacla do obývačky, že keď budem mať čas počítam. Ako tak robím v sobotu tak malá pribehne s letákom z interšportu a mi hovorí , že mami takéto tieto plesne takéto falebné lyžovačky mi musíš kúpiť doble? a k tomu ešte toto a toto a toto takéto musíš doble / ukázala lyž. prilbu, okuliare a lyžiarky / , no krpaňa som sa musela smiať, že ako si skompletizovala, že čo potrebuje na lyžovanie heheheh.
A dnes ráno mi v kúpelni zobrala z ruky niveu a mi vraví, daj sem ja sa sama namaslujem hehehhehehe, 😀

tosomja
10. dec 2012

@mia258 ahoj, prosím ťa, napísala by si mi recept na kokosovú tortu?

titkovamiriam
10. dec 2012

dnes nevarim dojedame ale robila som mlsotku domaci kokosový jogurt-jogurt cukor a kokos-mnaaam chuti vynikajuco

drobik1
10. dec 2012

cafte my sme boli cela rodina nejaky chory po svadbe vsetci po rade zapal priedusiek... 😝 😠 ☹ ale uz som tu a veselo mozme varit...takze dnes mame kuraci vyvar zo vcera,pecene kura a ryza,ceresnovy kompot a kysla kapusta.dezert mame este od sobotnej oslavy deti smotanovu tortu s piskotami a cernicami a visnovu slahackovu.... 😀 no a zajtra polievka brokolicova kremova,vyprazany karfiol a zemiaky plus tatarka...streda slivkove gule s tvarohom,stvrtok:kalerabova polievka,spagety s mletym mäsom,piatok:polievka zostane a pirohy plnene bryndzou preliate kyslou smotanou a opecenou slaninkou..vikend este uvidime.. 🙂 no a citam ze uz vo velkom peciete tak my ideme uz tiez od zajtra nato..a bude to medovniky,orechove papuce(recept este od mojej babky a prababky),metrovy rez,linecke,vanilkove rozky,zazvorniky a este uvidime co vymyslime... 😀 len ci budem stihat pri tych mojich certikoch.. 😀

karin0401
10. dec 2012

polievka kur.vyvar kuracie rezne a zemiakove kaša zo včera

moni244
10. dec 2012

my dnes dojedáme segedín a kurací vývar, vývar bude ešte aj na zajtra a k tomu perkelt a halušky, to sa mi určite podarí min. na 3 dni, ako sa poznám, potom slivkové gule a na víkend asi kuracie prsia zapečené s omáčkou 4druhy syra a zemiaková kaša

mysiatkoo
10. dec 2012

a moja prva xalupka je na svete 😅

natal12
10. dec 2012

Baby akuráát som prišla taká vymrznutá domov ☹ a možem ist dozdobiť medovníky a kuchynu upratat 🙂 tak sa majte, pekný zvyšok dňa vám prajem 😉

natal12
10. dec 2012

@mysiatkoo bpžé neskutočne krásna je 🙂

drobik1
10. dec 2012

@mysiatkoo nadherna si sikulka... 😀 🙂

chorale1
10. dec 2012

@mysiatkoo krásne, toto obdivujem ked niekto dokáže 🙂
my sme mali dnes vývar a koložvársku kapustu, bude aj na zajtra

mimi21mimi
10. dec 2012

@mysiatkoo Prosim ta, cim si spajala jednotlive diely chalupky a ten stromcek ku spodu? Ja uz mam upecene, ale neviem, ako to spojit.

nelinka0401
10. dec 2012

@mysiatkoo krásna chalúpka 🙂

betka22betka
10. dec 2012

@zklimekova krásne!!!!!! to preto, lebo máš takú šikovnú pomocníčku.......

betka22betka
10. dec 2012

@mysiatkoo takúto krásnu chalúpku je škoda zjesť....