Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zajtra hlivova polievocka od dnes a zemiaky na kyslo (privarok) s vajickom.
@betka22betka ano jasne tu je recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51433&use...
@abriela nie nerobila som podľa receptu od Danky, mala som od jednej známej , robila som len z pol dávky, mám stredné košíčky(také jednohubky :D.. )..a vyšlo mi 90ks
tu je receptík ak by niekto mal záujem ...
Košíčky
38dkg hladká múka
38dkg hrubá múka
13dkg prášk. cukor
13dkgmletých orechov
30dkg palmarín
@rastulka šikulka, tak predsa si to stihla 🙂...mňam..tie som už dávno nemala
@natal12 nech sa páči
Šľahačkové sušienky
500g polohrubá múka
250g stužený tuk(CERA, BELA)
250ml šľahačkovej smotany
Do misy nasypeme múku,pridáme nastrúhaný stužený tuk, prilejeme smotanu a vypracujeme cesto.Zakryjeme (fóliou)a necháme v chlade tak pol hodinu odležať. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát a vykrajujeme menšie tvary.Pečieme pri teplote tak 180-190stupňov , 10-12 min do svetlo žltej farby. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.
@joannas čo či je tvrdé ..košíčky?...také normálne , nie veľmi tvrdé..deti mi ich kradnú už teraz nenaplnené 🙂
@rastulka aké ich máš krásne,tie rožky 🙂
@zklimekova moja a nemáš foto sušienok? už si ich robila k vianociam ? 🙂 a inak zabaliť sa to možé aj do sáčika mikroténového ?
@zklimekova fiiiiha , to vyskusam 😵 😵 😵 , uz sa to moze asi piect , ze ? a nejde tam cukor ? iba obalit ? este som take nemala , vyzeraju jednoduche ,su krehke ? ci tvrde , ci ake ? 😀 😀 😀
@sweetlemon no to budeš z radosťou stávať ku bábätku nie ako ja s nechuťou do práce 😎 😎 😎
http://www.mamincinyrecepty.cz/bezmase-pokrmy/p... zajta na obed polievku asi nejaku zeleninovu,
ahojte, par dni som tu nebola lebo som pratala byt 🙂
ale varila som.. takze utorok bola zeleninova polievka - mrkva, brokolica, ovsene vlocky, buchty na pare
dnes polievka hrachovo-zemiakova, granadir
zajtra dojeme polievku a na druhe je hovadzie masko so zeleninou a ryza
baby mate niektora recept na linecke pecivo ktore nemusi postat aby zmaklo? a este som tu zahliadla niektora ste davali fotku pardubickych pernickov, mozem poprosit recept? alebo na nejake overene pernicky.. vdaka 🙂
@zklimekova pekne vyzerajú , bože prečo som ja taká slepá hlavne že som dala predtým páči sami to 😀 a ty máš v recepte uvádzanú jednu dávku ? možno urobím z polovičnej tak len na chrumkanie 🙂 to nechcem k vianociam . a je v nich cítit šlahačka ?
@zklimekova a inak ešte niečo do tvojho idem cera a na nete čo sú recepty tam ide hera 😕
@natal12 v recepte je jedna dávka.., robila som ich už viackrát, a stále s Cerou, alebo Belou, a taký recept som už dostala, tak neviem ako je v iných...myslím že s herou by to asi bolo trochu iné... cera je 100% rastlinný tuk, hera nie.., ja to robím ako som písala a je to mňam 🙂
@zklimekova bela je čo to som ešte ani v kauflande aniv tescu nevidela 😕 ale pozriem sa zajtra ráno 🙂
@natal12 to je vlastne cera..dostať to v COOP Jednote..je to pod ich značkou
takže polievka zajtra cícerová so zeleninou
baby toto idem zajtra robiť : http://varecha.pravda.sk/recepty/skoricove-klbk... 🙂
@zklimekova ano košičky som mislela či niesu tvrde,ja som upiekla fukane kokosove ,ale po 2dnoch mi stvrdli,nevieš ☹
Tak na dnes dopecene, cokoladove gulicky, ak si viete vybavit chut cokoladovych vencekov z obchodu, tak to je ono, rozplyvaju sa v puse 🙂 To bolo moje dielko. Mamina klasika linecke a posledne slahackove keksiky 🙂 Mame to rozdelen tak, ze mamina robi overene veci, co robi skoro kazdy rok a ja skusam novoty 🙂 Cez vikend pokracujeme pernikmi smolickami, vanilkove rozky, oriesky a grilazky 🙂

@danielaj dakujém moja , a inak včera či kedy si tu pridávala foto tých hviezdičiek už sú ti neni 😒