icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
12. dec 2012

@danielaj dakujém moja , a inak včera či kedy si tu pridávala foto tých hviezdičiek už sú ti neni 😒

luciok
12. dec 2012

@rastulka Ooooch keby som ich už mohla maškrtiť 😝 Hm to je aj dosť 60 kusov, asi si ich zjem sama, lebo môj mm nemôže orechy.

danielaj
12. dec 2012

@natal12 akože sú neni? 😕 😕 😕

danielaj
12. dec 2012

@natal12 veď tie moje hviezdičky sú na str. 1825 😉

chloe001
12. dec 2012

Zajtra hlivova polievocka od dnes a zemiaky na kyslo (privarok) s vajickom.

zklimekova
12. dec 2012

@abriela nie nerobila som podľa receptu od Danky, mala som od jednej známej , robila som len z pol dávky, mám stredné košíčky(také jednohubky :D.. )..a vyšlo mi 90ks
tu je receptík ak by niekto mal záujem ...
Košíčky
38dkg hladká múka
38dkg hrubá múka
13dkg prášk. cukor
13dkgmletých orechov
30dkg palmarín

zklimekova
12. dec 2012

@rastulka šikulka, tak predsa si to stihla 🙂...mňam..tie som už dávno nemala

zklimekova
12. dec 2012

@natal12 nech sa páči
Šľahačkové sušienky
500g polohrubá múka
250g stužený tuk(CERA, BELA)
250ml šľahačkovej smotany

Do misy nasypeme múku,pridáme nastrúhaný stužený tuk, prilejeme smotanu a vypracujeme cesto.Zakryjeme (fóliou)a necháme v chlade tak pol hodinu odležať. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát a vykrajujeme menšie tvary.Pečieme pri teplote tak 180-190stupňov , 10-12 min do svetlo žltej farby. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

zklimekova
12. dec 2012

@joannas čo či je tvrdé ..košíčky?...také normálne , nie veľmi tvrdé..deti mi ich kradnú už teraz nenaplnené 🙂

lululka555
12. dec 2012

@rastulka aké ich máš krásne,tie rožky 🙂

natal12
12. dec 2012

@zklimekova moja a nemáš foto sušienok? už si ich robila k vianociam ? 🙂 a inak zabaliť sa to možé aj do sáčika mikroténového ?

natal12
12. dec 2012

@danielaj prepáč asi som bola slepá 😒 a nejaké tenučké ich máš či také majú byť ?

mima1311
12. dec 2012

@zklimekova fiiiiha , to vyskusam 😵 😵 😵 , uz sa to moze asi piect , ze ? a nejde tam cukor ? iba obalit ? este som take nemala , vyzeraju jednoduche ,su krehke ? ci tvrde , ci ake ? 😀 😀 😀

nakup
12. dec 2012

@sweetlemon no to budeš z radosťou stávať ku bábätku nie ako ja s nechuťou do práce 😎 😎 😎

zklimekova
12. dec 2012

@natal12 sú na strane 1828 som včera dávala...a do chladu to ani nemusí byť v sáčku...ja to dávam do plastovej misky
@mima1311 no nejde tam cukor 🙂..iba na obalenie , sú krehké, niečo ako vínové keksíky..

nanulik
12. dec 2012

http://www.mamincinyrecepty.cz/bezmase-pokrmy/p... zajta na obed polievku asi nejaku zeleninovu,

lienka2
12. dec 2012

ahojte, par dni som tu nebola lebo som pratala byt 🙂
ale varila som.. takze utorok bola zeleninova polievka - mrkva, brokolica, ovsene vlocky, buchty na pare
dnes polievka hrachovo-zemiakova, granadir
zajtra dojeme polievku a na druhe je hovadzie masko so zeleninou a ryza

baby mate niektora recept na linecke pecivo ktore nemusi postat aby zmaklo? a este som tu zahliadla niektora ste davali fotku pardubickych pernickov, mozem poprosit recept? alebo na nejake overene pernicky.. vdaka 🙂

natal12
12. dec 2012

@lienka2 pozri v albume u @danielaj má aj linecké, pardubické perníčky 😉 ona má všetko !! 🙂

natal12
12. dec 2012

@zklimekova pekne vyzerajú , bože prečo som ja taká slepá hlavne že som dala predtým páči sami to 😀 a ty máš v recepte uvádzanú jednu dávku ? možno urobím z polovičnej tak len na chrumkanie 🙂 to nechcem k vianociam . a je v nich cítit šlahačka ?

natal12
12. dec 2012

@zklimekova a inak ešte niečo do tvojho idem cera a na nete čo sú recepty tam ide hera 😕

zklimekova
12. dec 2012

@natal12 v recepte je jedna dávka.., robila som ich už viackrát, a stále s Cerou, alebo Belou, a taký recept som už dostala, tak neviem ako je v iných...myslím že s herou by to asi bolo trochu iné... cera je 100% rastlinný tuk, hera nie.., ja to robím ako som písala a je to mňam 🙂

natal12
12. dec 2012

@zklimekova bela je čo to som ešte ani v kauflande aniv tescu nevidela 😕 ale pozriem sa zajtra ráno 🙂

zklimekova
12. dec 2012

@natal12 to je vlastne cera..dostať to v COOP Jednote..je to pod ich značkou

nanulik
12. dec 2012

takže polievka zajtra cícerová so zeleninou

natal12
12. dec 2012

baby toto idem zajtra robiť : http://varecha.pravda.sk/recepty/skoricove-klbk... 🙂

moni244
12. dec 2012

@natal12 fíha, to vyzerá zaujímavo, daj vedieť ako to dopadlo 🙂

joannas
12. dec 2012

@zklimekova ano košičky som mislela či niesu tvrde,ja som upiekla fukane kokosove ,ale po 2dnoch mi stvrdli,nevieš ☹

veroni87
12. dec 2012

Tak na dnes dopecene, cokoladove gulicky, ak si viete vybavit chut cokoladovych vencekov z obchodu, tak to je ono, rozplyvaju sa v puse 🙂 To bolo moje dielko. Mamina klasika linecke a posledne slahackove keksiky 🙂 Mame to rozdelen tak, ze mamina robi overene veci, co robi skoro kazdy rok a ja skusam novoty 🙂 Cez vikend pokracujeme pernikmi smolickami, vanilkove rozky, oriesky a grilazky 🙂

lyongirl
12. dec 2012

@natal12
@moni244 min. rok som tie klbká robila, nebola som nadšená, chuťovo boli dobré, ale tá piplačka, som si riadne zanadávala, ináč som ich mala bledé, pozerám, že do tohto receptu ide kakaový puding, sa mi zdá, že ja som mala trošku asi iný recept...