Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 no v tejto téme som už veľmi dlho nebola, už mi zapadla v PC prachom, len včera som už fakt nevedela, čo dnes uvariť, tak som sem mrkla a vy tu všetky vypekáte, takže som ani žiadnu inšpiráciu nenabrala, neva. Tebe ide ako varenie, pečenie?
P.S. niekedy som v tejto téme bola denno-denne, ale nestíham, resp, mám momentálne iné priority 🙂
pečiem krkovičku s kyslou kapustou a k tomu potom prihodím zemiaky na zapečenie a chcem urobiť tento perník... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4515
@angelika_2 ja som prave dorobila sosovicovu omacku
u nás dnes kelová polievka s údenými rebrami a druhé asi ryžový nákyp 🙂
dnes dojedáme zo včera šošovicovú omáčku a deti si rozkázali vajcové halušky, tak som urobila aešte som urobila aj halušky z celozrnnej múky, na to kyslú smotanu vymiešanú s tvarohom a vegetou a osmažená slaninka, chuť celkom ako bryndzové 😉 dnes nepečiem nič, minula som komplet všetku múku, čo sme mali doma, poobede ideme na veľký nákup a zajtra pokračujem v pečení 😉
My dnes, sosovicova polievka a stroganov(z bravcoveho mäsa 😀 ) s ryzou a hranolkami,zajtra tiez sos.polievka a plnena paprika.
Babenkyyyyyyy.....prídite mi navariť 😀 nechce sa mi variť iba pre seba ☹
my dnes dojedame zo vcera - zeleninova polievka s krupkami, pecene jelitko, zemiaky a domaca calamada a chystam sa urobit si cesto na linecne kolaciky a medvedie labky a piect budem az zajtra asi 😉
Baby poradte mi slecna chce zapekane palacinky s pudingom.Este som to nerobila na palacinky ma recept len sa bojim aby mi nezhorel ten puding v rure.
kelovy privarok s chlebikom
pečený bravčový bôčik so zemikovou kašou, tatarkou alebo kyslou uhorkou či čalamádou 😝
@sunflower87 Ako tak pozerám, ty si mala už jesť v pôrodnici... 😀 😀 😀
Dnes šošovicová kyslá a pizza... 🙂
@danielaj mozes prosim ta napisat, co toho roku pecies? Aspon par z tych 20-25 druhov na inspiraciu 🙂
Mate niekto recept na barma pusinky? Google mi nenasiel ☹ mozno sa to inak vola, ale je to hnede, orechove, nejde tam muka a prve sa to zje 🙂 diky 🙂
kocky kazdy rok mi na vianoce ostaval bielok z vajicok a vzdy som ho bud vyhodila alebo pridala do vajicok ked som vyprazala rybu...ale kedze teraz chcem piect trosku skor tak by mi asi do stedreho dna nevydrzal tak som sa rozhodla zeby som upiekla napr kokosove pusinky....ako dlho vydzia cerstve??neviete? 🙂 alebo ak mate nejaky osvedceny recept z vajecnych bielok tak sup sem s nim 🙂
@sisanka ja mam recept na take suchariky, pusinky nelubime. Chces?? A inak bielok sa moze aj mrazit 🙂
Baby poradte, kde maju pekne formicky/vykrajovatka na kolaciky?? Nejaku peknu klasiku...chcem robit medovnicky, takze srdiecko.....a nejake vlnkove kvetinky aj s malym vykrajovatkom na stred na linecke kolaciky 🙂
Včerajšie chobotničky, recept: 250g hladkej múky, 100g práš. cukru, 2 kaakové pudingy, 2 van. cukre, 1 čl škorice, 200g masla, 1 vajce, zamiesiť cesto. Potom som ho pretláčala cez lis na cesnak a to boli nôžky a hlavičky a očká to robila moja dcérka. Pôvodne sú to len "klbká", len sa to pretlačí cez ten lis a hotovo, ale nám napadlo dať hlavičky a urobiť mimozemské chobotnice 😀. Pečú sa na papieri na pečenie pri 180 stupňoch 6-10 minút, radšej kratšie, lebo mne sa jeden plech dosť roztiekli keď boli dlho v rúre 😉
Nuz tak na dnes a na zajtra sa nam dopeka tvarohovo-visnova zemlovka a polievka je cesnakova so syrom. A ako bonus vyumyvany sporak (bol spinavy jak svinka diva bleee)
dnes som bola na obed v reštike lebo nemám chuť variť sama pre seba.... mala som kelovú polievku so slaninkou a rduhé bolo hovädzie mäso (na šťave s pokrájaným vajíčkom na tvrdo) a tarhoňa.
Zajtra ak postíham tak by som rada urobila brokolicovú krémovú polievku a francúzske zemiaky s kyslou uhorkou
@gelinka75 dakujem ale radsej by som ich hned zuzitkovala 😉
@luciferova kludne napis recept aj ked mm zbiznuje kokos tak asi urobim tie pusinky...ale rada sa inspirujem aj do buducna 🙂
Ahojte, dcérku mám doma nechodí do škôlky teraz, tak nestíham prispievať.. ☹
Dnes varím zas na viac dní,
kysucká kapustová polievka, zapečené mäso na kyslek kapuste, cibulke,cesnaku, zemiakoch a guláš 😵
Ešte k tomu malému idú dva zúbky, tak variť je skoro umenie pri nich.... 😨 😨 😨
ahojte tak dnes segedin s knedlou,pre maleho perkelt+ cestoviny a zeleninkova polievka

@angelika_2 idem robiť toto:
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky...
http://www.receptyzindie2.com/2011/03/peceny-ka...
ten karfiol bez čili...