icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
13. dec 2012

@linka Dakujem 🙂 neviem,ja som ich vždy potierala hned po upečeni 😉 potom su krasne leskle 😅

natal12
13. dec 2012

@mima1311 vážim,vážim 😉 to som ešte nepočula že v drogérke majú farby potravinárske 😕

mysiatkoo
13. dec 2012

@linka ked ix potries pred upecenim, vacsinou sa to vajicko na tom dopraska (aspon mne sa to stavalo)... po upeceni za horuca potriet a su leskle bez praskanic ;)

natal12
13. dec 2012

@linka potri vajičkom tak to bude najlepšie budu krásne lesklé 😉

nelinka1311
13. dec 2012

ahojte,neviem ako sa to vklada,ked chcem položiť konkretnemu človeku otázku,ale mam jednu otazočku pre lululu555,prosím ťa,čo su to tie anjelské očka.Nejaké suché koláčiky?A prosím Vás ma niekto dobrý recept na Domino rezy?Ale nie na tie,kde sa zašľahavaju surové bielky do horucej zmesy,mam mindráky zo surovýych vajec.Dík

linka
13. dec 2012

@rastulka
@mysiatkoo
@natal12 aj mne vzdy popraskali,ked som natierala pred upečením,nepokazim ani mäkkost tych medovnickov?

natal12
13. dec 2012

@linka potri ich za horúca vajičkom rozšlahaným a budú lesklé 😉 nie nepokazís oni zmäkenú v krabici s jablkom 🙂

mysiatkoo
13. dec 2012

@linka nepokazis, bez obav ;)

lenadka
13. dec 2012

@betka22betka to sú tie guličky na zdobenie, máme doma strieborné, sú maličké na posýpanie a toto sú tie väčšie 😉

sweetlemon
13. dec 2012

vcera som varila kapusticu, som teraz slamena vdova, tak nech nemusim varit, mam to na 3 dni 😀 inak ozdobovala som medovniky a takto nejak to vyzera 🙂

mysiatkoo
13. dec 2012

oriesky upecene ... xvilu aj s velkou pomocnickou 😉 krem do nix pojde az niekedy buduci tyzden... a cesto na linecke uz odpociva - zajtra sa vyblbneme s vykrajovackami 😎

mysiatkoo
13. dec 2012

@sweetlemon krasne 😉

lenadka
13. dec 2012

@abriela u nás ho papajú deti, už teraz čo som nechala na tanieriku vyložené padli a zjedia sa vždy prvé 🙂 pritom oni nie sú na koláče 🙂

rastulka
13. dec 2012

@linka Nepokaziš 🙂 budu krasne a makkučke 😉

sisanka
13. dec 2012

@nakup vidis som ti zabudla napisat ze som robila ten tvoj recept na pizzu 😉 bolo fajn az na to ze vtedy som zistila ze mi nehreje vrchna spirala v trube tak zvrchu bola bleda a zo spodu chrumkava 😀 😀 😀 ale inak fajna 😉

linka
13. dec 2012

@rastulka inac ten napad dat farbivo do vajicka je super,cumim jak puk 😀 urcite vyskusam 🙂

abriela
13. dec 2012

@natal12 farby maju aj v tescu pri pudingoch, praskoch do peciva - znacka Kovandovi - modra, cervena, zlta - ine som este nevidela. Neviem nejako stiahnut z fotaka do PC, neviem co mu je, aby som ti pridala aj foto.

mysiatkoo
13. dec 2012

@abriela u nas uz 2 tyzdne nemaju... mavali aj oranzovu.... podozrievam tesco, ze to stiahli z ponuky....

natal12
13. dec 2012

@sweetlemon prečo ich ma každý také dokonalé ?? 😒 ja škaredo zdobím nemám ich také ☹

natal12
13. dec 2012

@abriela Zajtra pozriem idem do tesca 🙂 a čim sa to zarába ta prášková farba ?

abriela
13. dec 2012

@nakup @lululka555 drobec v brusku mi nedovoli jest, lebo tlaci na zaludok ale ta pizza vyzera uzasne a hned by som si dala.
@mysiatkoo orange a zelenu mam z 101 drogerie 😉 aj ked predtym som ani netusila, ze su aj take farby
@sweetlemon krasne. Ja som sa rozhodla, ze tento rok medovnicky nepeciem ale robim pardubicke - inspirovala ma @rastulka
@nelinka1311 u mna domino rezy - je rolada v oblatke s karamelovym kremom a piskotovym cestom. Ale ty chces asi nejaky iny recept, ze?

linka
13. dec 2012

@natal12 ja som minuly rok zdobila tymi trubickami od dr.Oetkera,pekne to s nimi slo,aj tento budem,ale nie vela,zbytok dam orech,posyp nejaky a to farbivo do vajicka ako @rastulka 😉 a tie farbiva tiez kupujem v Bale-Freshi

natal12
13. dec 2012

@abriela inak to normálne majú v drogeriach farbi potravinárske ? furt sa nad tým čudujem 😕

abriela
13. dec 2012

@natal12 moje minulorocne, aby som ta potesila, ze ani ja zdobit neviem a myslela som, ze pri zdobeni ich vyhodim - nebavilo ma to, lebo ich bolo vela. Vidis maju, aj ked u nas je Bala a tam som si ich nevsimla.

natal12
13. dec 2012

@abriela aj ja som ich mala príšerne veľa 😀 ale niektoré som neozdobila a na niektorých je mandľa, orech 😉 a náhodou ty vieš pekne zdobiť 😉

natal12
13. dec 2012

baby ako robíte vy granadír ?? 🙂

sweetlemon
13. dec 2012

@natal12 zlatko, dakujem pekne. keby som nebola na materskej a stary nebol na sluzobke, tiez by som sa s nimi nepiplala pol dna a vyzerali by uplne inak 😀 ozaj a varila som tu polevu nad parou a prvykrat sa mi nerozteka, dalo sa s nou super natenko pisat, tak sa tesim 🙂 zajtra mozno uz upeciem to 4dnove cesto. sice to bude len treti den, ale podla mna to nie je taky problem. zrusil sa mi totiz zajtrajsi program, tak nech mam co robit 🙂 v sobotu robime s mamou linecke a nejakych slimakov, co ona vybrala, tak som zvedava, co z toho vznikne 🙂

natal12
13. dec 2012

@sweetlemon ale máš ich krásne ! 😉 nemám na teba , vyskúšam keĎ bude príležitosť . ideš robiť tie medovníky z varechy ? ja som polku vyjedla fantastické sú a hlavné sú mekučké 😝 potom pridaj foto 🙂

olo2003
13. dec 2012

takže, pridávam fotky mojej práce, už pripravených na prepravu, linecké srdiečka, banánky, smotanové kolieska, vanilkové rohlíčky, zázvorníky obyčajné + špaldové, išelské tortičky po našom 😉
košíčky sú upečené, ešte ich treba naplniť, pokiaľ mi ich nezjedia 😉 , no a samozrejme medovníčky, cesto už zrie v chlade.
tento víkend idem k svokrovcom, tak budúci týždeň chcem pokračovať v pečení, pardubické medovníčky, florentínky podľa starého receptu z prešporka, citrónové kolečká a ešte určite niečo vymyslím.
a poraďte čo na zajtra bezmäsité, asi niečo zo slivkového kompótu, mám takmer celý načatý v chladničke a neviem čo s ním

sweetlemon
13. dec 2012

@natal12 keby si pri kazdom stravila tolko casu, co ja, urcite by boli vymakane 🙂 ja s drahym uz tiez vytahujeme tie varechove z krabice. a ano, idem ich robit zase, tentokrat po 3 dnoch a nepridavala som nic navyse, lebo sa mi teraz krasne dalo spojit cesto. uz sa tesim na ne 🙂