icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mariettka27
14. dec 2012

ahojte baby, tak my dojedáme obed zo včera, cestoviny so šunkovo - slaninkovo - syrovou omáčkou a na večeru bude zubáč na masle a bylinkách so zemiakovou kašou 😉
včera som piekla škoricové hviezdičky čo ste tu niektorá dala receptík, voňal krásne celý byt a skoro polovicu sme hneď zjedli 😀 😀 😀

daniz
14. dec 2012

my dnes asi špagety, včera som piekla orechové kvietočka,kokosky a robila som šuhajdy, dnes musím linecké a medovníčky

mariettka27
14. dec 2012

@daniz ahoj a aký máš recept na šuhajdy?..ja mám voľajaký "nemastný neslaný",tak zháńam niečo iné overené 😉

natal12
14. dec 2012

@majuskacechova moja je s tým piplačka 😀

daniz
14. dec 2012

@mariettka27 večer ho hodím, som v práci

mariettka27
14. dec 2012

@daniz ďakujem pekne 😉

zklimekova
14. dec 2012

@womankc aj ja robím ten suchár, len nedávam mandle ale vlašské orechy..robím stále dve dávky..a stále sa aj tak zje ako prvý 🙂

dnes rascová polievka s rozšľahaným vajíčkom dala som dnu aj brokolicu a karfiol , palacinky s nutelou alebo marhuľovým džemom 🙂

clarissa
14. dec 2012

u nas dnes tuniakova natierka,bravcovy gulasik,zlepime linecke, ozdobime medovniky a navecer idem vyskusat vanilkove rozteky podla Misky z masterchefa 🙂

clarissa
14. dec 2012

@sunflower87 tesim sa ze chutili 😵

salma22
14. dec 2012

francuzaky

majuskacechova
14. dec 2012

@natal12 vazne? pomoc 😖
mam sa do toho pustit? 😀

nakup
14. dec 2012

@sweetlemon máš ich veľmi pekné škoda ich zpapať

sweetlemon
14. dec 2012

@natal12 robila som zase len z pol kila. z kila by som uz mala moc vela toho 🙂 taaaak a prave som ich dokoncila, som uuuplne nadsena z toho receptu, musim si ho zapisat, aby som sa k nemu nezabudla kazdy rok vratit. poviem ti, take dobre cesto som este nemala 🙂 a takto vyzeraju 🙂

efci
14. dec 2012

@sweetlemon a aky je receptik na medovnicky??? Vyzeraju fakt dobre 🙂

tatianka.g
14. dec 2012

@sweetlemon aj mna by zaujimal ten receptik,kedy si ich piekla? stihli zmaknut?

natal12
14. dec 2012

@majuskacechova pusti, ja už ich mám hotové pol dávky takých a pol takých čiže mám aj citronové aj škoricové 😉 hned hodím foto

natal12
14. dec 2012

@sweetlemon ja ich tiež budem robievat a mamina mi povedala aj že aké parádne mekučké sú že ona ma recept iba na tvrdáky 😠 😀a moja pekne ich máš 🙂)

natal12
14. dec 2012

Moje škoricové a citronové klbká z polovičnej dávky som robila 😉 ale inak neviem či sa to podobá na klbká alebo na nejaké čuda skôr 😒 a som rada že som robila z polovičnej dávky iba lebo je ich dosť aspoň pre mňa 😉 a zas mamina mi povedala bože prosím ťa už nešpekuluj do vianoc 😀 😀

sweetlemon
14. dec 2012

@efci
@tatianka.g babeny, receptik je tuto http://varecha.pravda.sk/recepty/carovne-medovn...
treba ich dat do krabice s jablckom a ochvilu su makucke.
@natal12 a musim povedat, ze nazivo su stokrat krajsie este 🙂 ked to porovnam s tymi prvymi, tak tieto su dokonale 🙂 inak prvykrat som natierala vajkom az po upeceni a uz to ani inak robit nebudem 🙂 tie minulotyzdnove, co som robila s mamou, su aj trosku tmavsie a popukane, ale tak s mamou sa hadat nebudem 😀 buduci rok budem veduca pecenia ja 😝 😀

sweetlemon
14. dec 2012

@natal12 a sak ich nemas az take roztecene. ja som cakala, ze to budu fakt placky 🙂 hlavne, ze budu chutnucke 🙂 joj, dala by som si, ale ja uz viac toho robit nebudem. teda okrem zajtrajsich lineckych a slimakov 🙂 u nas by to nemal kto vsetko popapat

olo2003
14. dec 2012

@womankc takže tu je recept, píšem tak ako je v knihe: "Florentínky upečieš z 20 dkg nahrubo postrúhaných vlašských orechov a 15 dkg lieskovcov. Pridáš k nim 5 dkg nadrobno nakrájaného oranžátu a 8 zrniek rozdrveného koriandra. Zužitkuješ 10 dkg hocijakého starého polovysušeného lekváru.
2 dcl šľahačky, koriander, pol osminky masla a 15 dkg cukru necháš v rajničke za neustáleho miešania prevrieť. Pridáš oranžát, lekvár, orešinu, 10 dkg hladkej múky a dohladka vymiešaš. Vystelieš plech na pečenie pergamenom a kávovou lyžičkou kladieš naň z masy kôpky, ktoré tou istou lyžičkou roztlačíš na kolieska s priemerom 4 cm.Medzi kolieskami nechávaš 3 cm medzery.Florentínky pečieš v stredne vyhriatej rúre 15 min. Horúce ich lopatkou preložíš na dosku vychladnúť. Bude ich do 50 a v škatuli vydržia aj pol druha mesiaca." Ja ich idem robiť 1x, tak som zvedavá. Inak je to z knihy "Z kuchyne starého Prešporka", ak máš rada staré recepty, tak vrelo odporúčam. NIe je to typická kuchárska kniha, je to vtipné čítanie z histórie Bratislavy obohatené o recepty, ako sa žilo, varilo, čo bolo typické pre konkrétne ročné obdobie, sviatky. Skúšala som odtiaľ zlepovačky- a tie behom 2 dní sa zjedli.

majuskacechova
14. dec 2012

@natal12 veelmi pekne a urcite aj chutne 🙂 🙂

mis_ka
14. dec 2012

@lucikatn nepecene gulky absolutne bez masla 🙂 - pomlete piskoty, pomlete orechy, nadrobunko nakrajane zavarane broskyne, nadrobunko zavarany ananas, hrozienka namocene v rume, plechovka pikaa. vypracujes hmotu a z nej robis gulicky, tie obalis v kokose (lepsi je nahrubo mlety). u nas najoblubenejsi vianocny kolacik

natal12
14. dec 2012

@majuskacechova dakujéém 🙂 budeš ich robiť ? ja som si do škoricových dala aj lyzicku kakaa a to bolo také tmavééé 😀

natal12
14. dec 2012

@sweetlemon moja dojdem k tebe 😀 unás mamin priatel bi na posedenie zjedol aj tácku koláčikov 😠 😠 to sami zdalo asi lebo ked som nane kukala do rúry tak sa splasli 😀

danielaj
14. dec 2012

@natal12 neviem prečo, ak si robila podľa môjho receptu, tak by mali byť pekné, také ako mám v albume 😉

lucikatn
14. dec 2012

@mis_ka noooo to vyzerá dobre 😀 vďaka 😉

nelly3
14. dec 2012

baby vy teda riadne vypekate, chodte mi nejaky dobry receptik na medovnicky co su hned makke, nechce sa mi to tu hladat, je toho vela tu, rozmyslam, ze urobim aj ja, minuly rok som nerobila, dakujem mocccc 🙂

natal12
14. dec 2012

@nelly3 http://varecha.pravda.sk/recepty/carovne-medovn... su mekkučké hneď po upečení len potom stvrdnú ale keĎ ich dáš s jablkom do krabice zmäknú 😉

natal12
14. dec 2012

@danielaj mám ich hotové , to sami zdalo iba 😉