Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
😕 tak po dlhsom case mam konecne cas prispiet. dnes mame cestovinky s kuracim maskom a zeleninkova polivka s maslovymi krupicovymi haluskami. teraz nejaky cas musim vymyslat trosku dietnejsie veci, a uz stracam napady
@natal12 prosím ta koľko medovníčkov mi vyjde z 1 kg múky
@levandullka ja som zasa dala cukro velmi vela. tak si ich pomenime 😀
@tatianka.g ja som spravila z kila pardubicke a pocitam ze to bude okolo 200 kusov zlepovanych, ale zavisi od velkosti. Toho cesta je tolko, ze sa mi do toho nechce ani pustat.
@abriela Ja mam ale cele to cesto nejake na nic ☹. Hrozne stuhlo, neda sa vyvalkat a ked sa medovnicky upiekli, vyzerali ako by boli z nejakej celozrnnej muky.. take trosku poprskane, proste akoby tam bola nejaka hruba celorznna muka ☹. Cele som to vyhodila ☹. Netusim co som urobila zle (okrem toho cukru)
@levandullka mne dala kamoska recept, ze tutovka makke medovnicky, spravila som cesto a kym som ho isla robit tak valkat sa nedalo, cele sa mi to drobilo, tak som porobila gulky aj to horko tazko, strcila som do nich orech a upiekla, akoze zjedli sme to ale bola som sklamana
@levandullka ja som ho robila vcera a dnes som sa na neho pozrela, premiesila a je mekke, lepkave, tak som pridavala este muku. Do pecenia sa pustim az zajtra, dnes ideme na vecierok.
@natal12 ano chystam sa na nich dnes vecer 😝 😝
@abriela Tak si uzite vecierok, aj ja by som niekam vypadla 🙂. No zrejme buem este dlho dlho piect 😀
@gelinka75 Ja som tiez hrozne sklamana a smutna... Nie len preto, ze som vyhodila kopu kvalitnych surovin, ale aj preto ze som sa na to tesila a teraz nic... Nevadi, idem sa pustit do tych hviezdiciek 🙂
tak dievcence ja som tiez dnes zacala s pecenim 🙂mam hotove linecke,kapucinove rohlicky a citronove klbka...na buduci tyzden este skrutene keksiky a zebro nepecene🙂.... 😉
@majuskacechova
@natal12
baby takže ja ich nakoniec robím dnes 🙂 ale len z polovičnej dávky.už sa cesto chladí,som zvedavá,čo mne z toho vznikne 😀
Babulky aku znacku muky pouzivate na linecke, medovnicky a vobec vsetko vianocne pecivo?
@natal12 tak dojdite pojest kolaciky 🙂 ja sa obavam, ze my medovniky este na jar budeme vytahovat 😀 😀
@levandullka babickinu ...
@levandullka ja tú T-650
@mysiatkoo ja tiez babickinu a vobec sa mi z nej nepodarili ani linecke a ani medovnicky ☹
@levandullka na medovniky t-650 som davala
ahojte,konečne som vás dočítala 😉 my dnes kuraciu polievku so slížami,kuracie soté na leče,ryža-mamina varila...nakúpila som si kopu formičiek,pojdem sa realizovat ešte na medovníkoch a mačacích očkách 🙂
@tatianka.g myslíš ktoré ? fúúhá to neviem nepočitam ich ale ja ich mám dosť a to som robila z 1kg múky 😉
@levandullka na medovníky z varechy som použiva T-650 , na dankine medovníky hladkú múku klasickú a na linecké a ostatné všetko používam hladkú 🙂
@sweetlemon to isté aj unás my koľko krát jeme koláčiky ešte na troch kráľov a potom 😀
@nelinka0401 potom hoď foto, ja som dala prvý plech do rúry a pozerám sakrá veď to sú placky 😠 😀 ale to sami zdalo iba ..
@majuskacechova potom hoď foto 🙂
@tatianka.g no a ešte to že keď som dala 1 kg múky bolo toho cesta až až 😒 že sami to nechcelo robiť 😀
Tak ja dnes sosovicova polievka s udenou kostou 😀 😀 😀 ..
Kocky nemate niektora overeny recept na detsky liker ? Ja som robila vcera liker z coko ladovych gastanov , od jednej z vas a je PERFEKTNY 😉, no len prizieraju sa mu pubertaci , tak keby aj pre nich nieco bolo 😝

Zienky, ja blba som zabudla dat do medovnickov cukor, je to velmi velka chyba? ☹