Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 No, musím ísť kúpiť T 650... 🙂
@sweetlemon tie varechové medovníky som skúšala na skúšku jeden potreť pred pečením a jeden po a poviem ti pravdu že lepšie je potierat pred oečenim tie varechové lebo keď po tak su moc biele také cudne ako keby nedopečené 😅
čafte baby 🙂 Ja som dnes robila jablkove lasagne 😝
@natal12 no robím aj tie škoricové nakoniec,už som ich odložila do dozy ale pofotim ich potom spolu 🙂
@natal12 a mne sa zas pacia take trosku svetlejsie tie medovnicky. a hlavne su uplne hladke potom. a sak kazdemu sa paci nieco ine 🙂
Tak dnes som dostala recept na úžasné medovníčky od ozajstnej profesionálky. Zajtra vyskúšam, ale od nej som naozaj iné, než úžasne chutné a dokonale nazdobené medovníky nemala 🙂. Dúfam, že to dopadne lepšie ako moje dnešné medovníčkové fiasko 😅
ja dnes varim pizzu z donasky, cas varenia zevraj 50 minut 😀 juj, uz nech je to tu 🙂
@janus32 ahoj prepač že aš teraz ale predsa pizza na 6 - 10 porcií podľa veľkosti 1 kg hl. múka, 1/4droždia, 1 káv. lyžička soli, 1/2 pol. lyžica cukru, 0,4 l vody, 0,1 l oleja. Múku, cukor, droždie premiešame a potom pridáme soľ, vlejeme letnú vodu, alebo spravíš kvások a prileješ k múke a niekoľko krát premiešame necháme kysnúť. Z cesta pripravíme 6 - 10 bochníkov zakryjeme fóliou a dáme do chladničky cesto vydrží aj 3 - 4 dní v chladničke, nechame ho v chladničke odpočívať tak aby bolo vláčne a aby bolo v ňom čo najmenej vzduchových bublín. Pečieme na 250 C by boli okraje zlaté 5 - 7 minút ja aj 10 min. A dnešná z cesta z chladničky je ako včerajšia rozdiel necítiť 🙂
@levandullka ja akú mám, takú dám tú múku, rúzne značky, jednotácku, Tescovú ,Babičkinu, teraz mám nejakú maďarskú, kúpila som v Bale 😀
dnes som si napiekla kakaové srdiečka, neskôr budem plniť kokosovo plnkou, polejem čokoládou a posypem kokosom, potom somnapiekla Išelské tortičke z orechového cesta, tiež nesk"r naplním asi vanilkovým krémom, navrch čokoláda a mandľa, a oriešky, neskôr budem plni´t karamelovou plnkou aj čokoládovou a možno aj vanilkovou, je ich veľa
@nelinka0401 určite ich máš krajšie 😀
@sweetlemon ked som ich nepotrela pred pečením a až po boli také biele ako keby surové 😒 ty si potierala po ?
@nelly3 tento recept mám od kamošky, vraj sú medovníky stále makké, kdekoľvek ich dáš, alebo máš,ja som ich ešte nerobila, ale sestra áno a potvrdila to, doniesla ochutnať a sú fakt dobré 🙂
Mäkké medovníky
Čas prípravy
1 hod
Ingrediencie
400 g hladkej múky
170g prášk.cukru
50g masla
2 vajíčka
1 lyžica rumu
3 lyžice medu
1 lyžica sódy bikarbóny (zarovnaná)
1 lyžica medovníkového korenia
Inštrukcie
Cesto vymiesime,necháme hodinu odpočívať,potom vyvaľkáme a vykrajujeme medovníčky.Dávam ich na papier na pečenie a potieram rozšľahaným vajíčkom na 200 st.
Sú naozaj hneď mäkké a stále až kým sa nezjedia...len treba dávať maslo klasické,nie margarín.
@sweetlemon jéj aj ja mám takú pizzu,tuším do pol hodky prinesenú..aj s @ifkal 🙂 keby neni jej ani by mi nenapadlo objednávať 🙂 chutila?
@danielaj Tak potom nechapem ako ja vzdy mozem mat taku smolu 😀
@natal12 ano, ja som potierala len PO. su bledsie, ale zas az take blede nie su, praveze mi pridu take nezhorene konecne 🙂 aj na tej fotke su take normalne, nie? 🙂
@nakup jeeeej, ked pozeram na tu tvoju pizzu, uz sa neviem dockat tej mojej donaskovej, presne takuto som si objednala 🙂
@natal12 inak teraz som vytiahla jeden medovnik a je to taaaaak makucke, ze az neverim! waw, taka som spokojna s nimi! 🙂
@nelinka0401 dnes je pizzovy vecer tusim 😀
@sweetlemon na tej fotke sami zdajú byť tmavé , škoda mala som ti to odfotit tie čarovné medovníky nikdy nebudem potierat po lebo su jak mrtvoly 😀 ale dankine som potierala po upečení 🙂
@sweetlemon Nejedz ich lebo si budeš každý deň vytahovať aj po 4 medovníky jak ja 😀 😀 😀
ahojte,proím,to naozaj nemá nikto recept na Domino rezy?Kokosové so želatínou.
@abriela ďakujem,ale nemyslela som ten zakusok
@sweetlemon ako zdobíš tie medovníky,su krásne a šikovne ozdobene,prosím o recept a postup,cez igeliťák?Dík
No vidím, že sa mi tam fotka vložila naopak.. 😀 nevadí. Snáď. 🙂
@danielaj ahoj,zaujímajú ma tie kakaové srdiečka s kokosovým krémom...ak by si bola taká milá,poprosila by som ťa o recept...ďakujem 🙂
Baby dajte mi prosim recept na tie skoricove hviezdicky.Dakujem 🙂
@katkas1 snáď nevadí ak odpovedám za teba @levandullka ale tu ich máš 😉
@natal12 hehe, mrtvoly 🙂 inak ja lutujem, ze som farbivo nekupovala. hrozne sa mi pacili aj tie, co baby potierali cervenym farbivom. mne mama chce zajtra priniest nejake farebne polevy v tubickach, tak som zvedava, co z toho vykuzlim 🙂
@natal12 nejem, ja iba skusam stale, ako su na tom 😀 😀 pre istotu 😀

ahojte 😵
dnes šošovicová kyslá polievka a špenát s volským okom a zemiakmi 😉