icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
15. dec 2012

@veve39 ahoj ďakujem ti pekne,takéto slová vždy potešia 🙂
polevu som robila tak,že som si dala do hrnčeka čokoládu na varenie a šľahačkovú smotanu( nie úplne celú ) a plátok masla,roztopila na nízkom plameni a nechala trošku vychladnúť a potom namáčala 😉

mysiatkoo
15. dec 2012

@kvietocek7 ano, vykrajovacky ;) a cesto mam od mamky...rokmi overene ....500g hladka muka, 250g maslo, 120g praskovy cukor, 1 vajicko, 1 vanilkovy cukor a citronova kora z 1 citrona...

kvietocek7
15. dec 2012

@mysiatkoo dakujeeeeem si pokladiiiik 🙂 🙂 🙂 aj ked zatial nemam vykrajovacky tak aspon cesto bude

veve39
15. dec 2012

@lululka555 a stuhla ti ta poleva so slahackou ? ja robim stale iba cokolada+maslo, mam recept aj taku cokolada+slahacka, no este som ju neskusala...ale naozaj vyzera nadherne ta na tvojich pernikoch

rosannar
15. dec 2012

@zuzik1983 ja som jedny robila s polovičnej dávky, takže ja som použila 2 ks ladových kaštanov, 40 g varovej čokolády, 100 g CERY, 100 g mletých orechov, 88 g prášk. cukru, 0,05 dcl rumu (podľa vkusu 😀 ) a 2 bal. lentiliek na ozdobenie... najprv som si vymiešla orechy, cukor a rum, dala do košíčkov, potom som si rozpustila nad parou tie čokoládky s cerou a ponalievala do košíčkov, chvílku som nechala nech stuhnú a dala lentilku na odobenie... a tie druhé, 1 SALKO, 1 CERA, 40 g kakaa, 2dcl mlieka, 140 kryšt. cukru a príprava: necháme si rozpustiť ceru potom pridáme kakao zmiesané s cukrom a nakoniec mlieko a miešame kým nezhustne. Salko si dáme variť na dve hodiny, dáme do košíčkov salko a potom kakaovu zmes ale dávať pozor aby nevysadla cera 🙂 dúfam, že stačí 😀

lululka555
15. dec 2012

@veve39 vieš čo ,myslela som,že nie ,ale je krásne stuhnuta,to už budeš vidieť či treba pridať šľahačku,aby si mala takú konzistenciu akurát 🙂 ďakujem ešte raz ,si milá 😵

veve39
15. dec 2012

@lululka555 ak sa teda odhodlam na tie perniky (ide hlavne o cas, mam toho dost) tak vyskusam tuto polevu, vraj je s tou slahackou aj chutovo vyborna...

raza
15. dec 2012

babule, chcem sa spýtať, našla som na nete pečivo s tukom STELLA. je to česká stránka, asi staršia.. neviete, aký tuk dať namiesto toho?? lebo na tej stránke je viac takých receptov dobrých, len všade tá Stela, neviem , za čo to zameniť..
inak ak náhodou nepoznáte, tak kuk link , myslím, že každý si vyberie 🙂
http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyro...

mysiatkoo
15. dec 2012

@kvietocek7 nie je za co;) hlavne ho nexaj odlezat aspon cez noc a idealne aj po vykrojeni este naxvilu do xladu - pekne drzi tvar;)

lululka555
15. dec 2012

@veve39 áno je super,ja som ju skúšala prvýkrát na tortu a vtedy sa aj dobre krája,neláme sa 🙂
a perníčky vyzerajú byť pracne ,ale nie je s nimi až tak veľa roboty 🙂 ja mám rada vianočné pečenie 😉 patrí to proste k vianociam 😵 😵 😵

mysiatkoo
15. dec 2012

@lululka555 mnam mnam mnam 😝

kvietocek7
15. dec 2012

@mysiatkoo ako cesto by malo stat aspon 12h teda cez noc,vsak? dik

mysiatkoo
15. dec 2012

@kvietocek7 ja ho tak nexavam.... Mozno mu staci aj menej, ale nerobila som to tak nikdy;)

veve39
15. dec 2012

@lululka555 aj ja rada peciem na vianoce, len este mam toho vela v plane, tak som tam uz pernicky nezaradovala....ale asi im neodolam 😉

pusinqa
15. dec 2012

@mata71 mňa by tiež zaujímali tie citrónové koliečka a žĺtkové rezy s citrónovou polevou 😉

lencyca
16. dec 2012

Dobre ranko 🙂 dnes zeleninova polievka,polske rezne,ryza,uhorky,vcera som piekla macacie ocka,dostala som od mm predcastny vianocny darcek-vyhral z roboty hrnce TEFAL!ako ma to potesilo,uz som veru potrebovala nove 😀

lencyca
16. dec 2012

@lululka555 krasne ich mas 🙂 ,hned som si odpisala tu polevu,taku som este nerobila...

firstbaby
16. dec 2012

nas vcerajsi ryzovy nakyp 😉

natalii6
16. dec 2012

@lencyca ahoj poprosim ta receptik na tie kolcaiky dakujem(tie linecke) a ako dlho si ich piekla a na kolko stupnov? dakujem

nanulik
16. dec 2012

my dnes ideme mojej mame gratulovať k narodkám tak budeme tam jesť. vraj na nás čakaju plnené kuracie rezne so šunkou a syrom 😵 a typujem že nejaký vývar

nanulik
16. dec 2012

@raza je tam pri tom písané hera, ale asi aj palmarin,

nanulik
16. dec 2012

@raza inak parádna stránka, super veci tam su 🙂

tinuskaha
16. dec 2012

dnes segedin🙂

leanax
16. dec 2012

@atiatko jéjj tie perníčky sú predsa o to krajšie, že ich zdobila aj detská rúčka 🙂... píšeš , že sú mekučké, poprosila by som ťa o receptík ak by sa dalo.... vopred ďakujem... 😀 hneď by som si z nich dala, vyzerajú skutočne chutne....

erni
16. dec 2012

tak ja som vcera aj napriek nevyspatiu z vianocneho vecierka spravila skoricove hviezdicky co ste tu dali niektora recept, akurat ze som robila z cesta aj kvetinky, ta formicka bola taka vacsia tak sa vydarili viac ako tie mensie hviezdy...
ale chcela som vas vsetky pochvalit, krasne vyzeraju tie kolaciky....a budete niektore robit aj nejaky mokry zakusok? ja sa neviem rozhodnut ze aky? dajte tipy prip.hodte recepty
a krasnu 3.adventnu nedelu zelam 😉

sitko
16. dec 2012

Dnes gulášová polievka (zo včera) a morčací stroganov, ryža a kapustový šalát.

nakup
16. dec 2012

@danielaj mala som na mysli pardubicke perníčky myslela som že tam ide nejaká orechovo maslová plnka 😎

sisanka
16. dec 2012

dnes mame kuraci vyvar s domacou mrvenickou, pecene kurca, kapusta na karameli a domaca knedla..dezert neviem ale vcera som piekla medvedie labky a linecke kolaciky, dnes si idem planovat pecenie do dalsich dni 😉

lucikatn
16. dec 2012

dnes sme bez polievky, pečené kuracie stehná http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40609 s ryžou s hráškom a kukuricou a mrkvový šalát s jabĺčkom

luciaq
16. dec 2012

kuracia polievka s rezancami a bravcove plnene rezne na prirodno so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom