Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kvietocek7 ano, vykrajovacky ;) a cesto mam od mamky...rokmi overene ....500g hladka muka, 250g maslo, 120g praskovy cukor, 1 vajicko, 1 vanilkovy cukor a citronova kora z 1 citrona...
@mysiatkoo dakujeeeeem si pokladiiiik 🙂 🙂 🙂 aj ked zatial nemam vykrajovacky tak aspon cesto bude
@lululka555 a stuhla ti ta poleva so slahackou ? ja robim stale iba cokolada+maslo, mam recept aj taku cokolada+slahacka, no este som ju neskusala...ale naozaj vyzera nadherne ta na tvojich pernikoch
@zuzik1983 ja som jedny robila s polovičnej dávky, takže ja som použila 2 ks ladových kaštanov, 40 g varovej čokolády, 100 g CERY, 100 g mletých orechov, 88 g prášk. cukru, 0,05 dcl rumu (podľa vkusu 😀 ) a 2 bal. lentiliek na ozdobenie... najprv som si vymiešla orechy, cukor a rum, dala do košíčkov, potom som si rozpustila nad parou tie čokoládky s cerou a ponalievala do košíčkov, chvílku som nechala nech stuhnú a dala lentilku na odobenie... a tie druhé, 1 SALKO, 1 CERA, 40 g kakaa, 2dcl mlieka, 140 kryšt. cukru a príprava: necháme si rozpustiť ceru potom pridáme kakao zmiesané s cukrom a nakoniec mlieko a miešame kým nezhustne. Salko si dáme variť na dve hodiny, dáme do košíčkov salko a potom kakaovu zmes ale dávať pozor aby nevysadla cera 🙂 dúfam, že stačí 😀
@veve39 vieš čo ,myslela som,že nie ,ale je krásne stuhnuta,to už budeš vidieť či treba pridať šľahačku,aby si mala takú konzistenciu akurát 🙂 ďakujem ešte raz ,si milá 😵
@lululka555 ak sa teda odhodlam na tie perniky (ide hlavne o cas, mam toho dost) tak vyskusam tuto polevu, vraj je s tou slahackou aj chutovo vyborna...
babule, chcem sa spýtať, našla som na nete pečivo s tukom STELLA. je to česká stránka, asi staršia.. neviete, aký tuk dať namiesto toho?? lebo na tej stránke je viac takých receptov dobrých, len všade tá Stela, neviem , za čo to zameniť..
inak ak náhodou nepoznáte, tak kuk link , myslím, že každý si vyberie 🙂
http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyro...
@kvietocek7 nie je za co;) hlavne ho nexaj odlezat aspon cez noc a idealne aj po vykrojeni este naxvilu do xladu - pekne drzi tvar;)
@veve39 áno je super,ja som ju skúšala prvýkrát na tortu a vtedy sa aj dobre krája,neláme sa 🙂
a perníčky vyzerajú byť pracne ,ale nie je s nimi až tak veľa roboty 🙂 ja mám rada vianočné pečenie 😉 patrí to proste k vianociam 😵 😵 😵
@lululka555 mnam mnam mnam 😝
@mysiatkoo ako cesto by malo stat aspon 12h teda cez noc,vsak? dik
@kvietocek7 ja ho tak nexavam.... Mozno mu staci aj menej, ale nerobila som to tak nikdy;)
@lululka555 aj ja rada peciem na vianoce, len este mam toho vela v plane, tak som tam uz pernicky nezaradovala....ale asi im neodolam 😉
@lululka555 krasne ich mas 🙂 ,hned som si odpisala tu polevu,taku som este nerobila...
my dnes ideme mojej mame gratulovať k narodkám tak budeme tam jesť. vraj na nás čakaju plnené kuracie rezne so šunkou a syrom 😵 a typujem že nejaký vývar
dnes segedin🙂
tak ja som vcera aj napriek nevyspatiu z vianocneho vecierka spravila skoricove hviezdicky co ste tu dali niektora recept, akurat ze som robila z cesta aj kvetinky, ta formicka bola taka vacsia tak sa vydarili viac ako tie mensie hviezdy...
ale chcela som vas vsetky pochvalit, krasne vyzeraju tie kolaciky....a budete niektore robit aj nejaky mokry zakusok? ja sa neviem rozhodnut ze aky? dajte tipy prip.hodte recepty
a krasnu 3.adventnu nedelu zelam 😉
Dnes gulášová polievka (zo včera) a morčací stroganov, ryža a kapustový šalát.
dnes mame kuraci vyvar s domacou mrvenickou, pecene kurca, kapusta na karameli a domaca knedla..dezert neviem ale vcera som piekla medvedie labky a linecke kolaciky, dnes si idem planovat pecenie do dalsich dni 😉
dnes sme bez polievky, pečené kuracie stehná http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40609 s ryžou s hráškom a kukuricou a mrkvový šalát s jabĺčkom
kuracia polievka s rezancami a bravcove plnene rezne na prirodno so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom

@veve39 ahoj ďakujem ti pekne,takéto slová vždy potešia 🙂
polevu som robila tak,že som si dala do hrnčeka čokoládu na varenie a šľahačkovú smotanu( nie úplne celú ) a plátok masla,roztopila na nízkom plameni a nechala trošku vychladnúť a potom namáčala 😉