icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
17. dec 2012

@katkas1 pači sa,robila som podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/anjelske-ocka/... 😉

lululka555
17. dec 2012

@tatianka.g ja som robila takto: bielok,150 g dvakrát preosiateho práškového cukru,pár kvapiek citr.šťavy,poriadne vyšľahať 🙂

lululka555
17. dec 2012

@anavila ahoj robila som podľa receptu ,čo má v albume @danielaj 😉 sú vynikajúce 🙂

lululka555
17. dec 2012

ahojte 🙂 dnes sme dojedali zo včera polievku a pečené bravčove,kapusta a knedla 🙂
dnes mám voľno,čo sa pečenia týka,neskôr pridám fotky,čo som popiekla 🙂

tatianka.g
17. dec 2012

@lululka555 a slahala si nad parou alebo nie

katkas1
17. dec 2012

@lululka555 dakujem a ono t opotom aj zmakne?Davala si do cesta aj tu citronovu stavu?Ake velke gulky si robila?

lululka555
17. dec 2012

@mysiatkoo jéééjo,ten havino nemá chybu ,krásny sa ti podaril 😵

veroni87
17. dec 2012

babulky nemate niekto prosim recept na tie skoricove hviezdicky co tu koluju ? dakujem

lululka555
17. dec 2012

@katkas1 citr.kôru,nie šťavu a pekne to cestičko vonia,robila som také menšie tie guľky,bolo ich tuším ale 50...robila som to tento rok prvykrát,je to inak jednoduché a rýchle 😉

lululka555
17. dec 2012

@tatianka.g ja som to nešľahala nad parou 🙂

nakup
17. dec 2012

@majuskacechova Nemala som v pláne ale keď slniečko dnes zasvietilo radosť bolo robiť dnešné moravske koláče tvaroch, lekvár, mak lekvár a nutela

lululka555
17. dec 2012

ja som včera a robila tieto....kakaovo orechové medvedie labky
margarétky s orechovým snehom ( robila som prvýkrát ) pred pečením a po...
a robila som aj druhú dávku grilážiek...už budem robiť len nepečené a to študentskú pečať a šuhajdy 😵

mysiatkoo
17. dec 2012

@lululka555 dakujem... ja by som sa hned pustila do tyx krasnyx kvietkov 😝 prosim recept! 😉

natal12
17. dec 2012

@tatianka.g preosiala si ten cukor ?

lululka555
17. dec 2012

@petraj30 pači sa ti
Jogurtova torta

potrebujeme:
velke balenie okrúhlich piškót
3 jogurty 350g z každého jeden ( čučoriedka,jahoda a lesná zmes)
malinový puding v prášku
vanilkovy puding bez varenia OLE vanilkový
2 šľahačky v prášku

tort.formu vyložiť piškotami,zalejeme uvareným malinovým pudingom z pol litra mlieka,aby bol vlažný.Na to opäť vrstva piškót.Puding ole rozdelíme do každeho jogurtu a poriadne zamiešame.Rozotrieme čučoriedkový,jahodový a nakoniec lesnú zmes.Na vrch vyšľaháme 2 šľahačky v prášku a postrúhame čokoládu.Môžeš si obmieňať aj iné pudingy a iné príchute jogurtov,také aké máte radi... 🙂

natal12
17. dec 2012

@tatianka.g nad parou šlahala táto kucháročka 😀 @sweetlemon

a ja šlaham klasika v miske 1 bielok a cca 150 g práškového cukru a pár kvapiek citronovéj štavy . a drží tá poleva.

mysiatkoo
17. dec 2012

dnes sme dojedali, akurat na veceru som piekla nieco ako brioskove muffiny... stromceky to celkom nerozxodili pri tej teplote, ale inak mnamka s domacim marhulovym dzemom

mizulienka
17. dec 2012

ahojte dievcata, tak vy uz mate tolko druhov napecenych uff...ja som dnes piekla prvy krat, vanilkove rozky, @danielaj dakujem Danka,super su 😉
chystam sa aj na pardubicke pernicky, marlenka gulky, rafaelo, medovnicky, linecke, grilazky, hehe no neviem, ci neskoncim az po vianociach 😀
nemate prosim niektora nejaky osvedceny recept na rafaelo gulky? dakujem vam krasne a prajem este krasny pokojny vecer 😉

veve39
17. dec 2012

@lululka555 aj ja si prosim recept na tie kvietocky so snehom...drzi tam ta snehova kopka ? chutia dobre ? lebo vyzeraju naaaadherne 🙂

lenadka
17. dec 2012

Ahojte, niekto tu už dávnejšie pýtal recept na šuhajdy, ja robím takéto z orechovou plnkou. Jedni z mála koláčov ktoré ja jem 😉
Recept, plnka: 200g práš. cukru, 1dcl mlieka, 1/2 balíčka van. cukru, 100g masla, 2čl kakaa, 2 čl rumu, 100g pomletých orechov /neviem prečo mne je to málo zdá sa mi to riedke a tak dávam cca 150g orechov/. Cukor práškový aj vanilkový + mliečko varíme cca 5 minút. Do odloženého /dam dolu z plynu a chvíľku počkám 2-3 min./ vmiešam maslo, kakao, orechy a rum.
Na spodok a vrch dávam len vo vodnom kúpeli rozpustenú varovú čokoládu figaro /odsahuje viac kakaa/ z maslom. Neznášam tuky typu cera.

lucikatn
17. dec 2012

@veroni87 tieto máš na mysli? https://www.modrykonik.sk/fotoblog/levandullka/... robila som ich sa sú super 🙂

natal12
17. dec 2012

@mizulienka ja robím takto rafaelo : dám si do misy salko pridám kokos a zmiešam na takú hmotu aby sa z toho dali tvarovať guľky do každej jednéj dám ošúpanú mandľu a obalím v kokose 😉

gianni
17. dec 2012

dnes ešte trochu medovníkov,ked nestihnú zmäknúť do vianoc budú na Silvestra 🙂

lululka555
17. dec 2012

@veve39 ahoj chutia mi,pod tým snehom je ešte malá kôpka džemu... 🙂

veve39
17. dec 2012

@lenadka aky davas na tie suhajdy pomer cokolady a masla ? tiez nepouzivam ceru...vyzeraju chutne tie suhajdy 🙂

lululka555
17. dec 2012

@mysiatkoo
@veve39

Margarétky s orechovým snehom

370 g hladká múka
190 g palmarín
80 g práš.cukor
4 zľtky
Orechový sneh: 4 bielky,190 g práš,cukor,vyšľaháme 10 minut nad parou a pridáme 160 g mletých orechov.

zamiesime cesto a dáme do chladu na 1 hod ( ja som mala celý den )
potom vygúlame a vykrajujeme kvietky,alebo kolieska,dáme na plech na papier na pečenie,na každé dáme kôpku džemu ( ja som si dala so sáčka,urobila malú dierku a išlo to raz-dva ) a kôpku snehu.Ozdobíme lieskovým orechom.Pečieme v stredne vyhriatej rúre,mám napísané na 170 st.,ale tá naša teplovzdušná je nejaká rýchla,tak som to mala tak na 150-160 st...

mizulienka
17. dec 2012

@natal12 dakujem super 😉

nelinka1311
17. dec 2012

@lululka555 Prosím recept na tie parádne kvetinky,vyzerajú lákavo 😎

nelinka1311
17. dec 2012

@lululka555 beriem späť,nevšimla som si,že si sa už podelila o recept 🙂

nelinka1311
17. dec 2012

a dnes som nevarila nič,mali sme od včera mäsko na kečupe a horčici so zemiakmi,mňamky mňam