Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 prosim ta daj mi recept na tie anjelske ocka. Dakujem
Ešte Vám sem pridám jeden recept, ktorý som tu nikde nevidela, ani na vareche , ani na mimibazáre, ale možno to niekto poznáte
lieskové rožteky:
Dve bielka
15 dkg cukru
20 dkg lieskovcov pomletých
2 balíčky lieskovcov nasekaných nožom na drobné kúsky / ako krokant /
bielkavyšľahať s cukrom , vmiešať lieskovce pomleté a vymiešať na také tuhšie cesto
na doske posekať orech najemno do tejto zmesi dať dvomi kávovými lyžičkami kôpku cesta a vyvaľkať na rožtek
ten dať na papier na plech a piecť tak ako pusinky tak cca na 180 až do zružovenia, nechať podchladnúť na plechu a potom dať do krabičky , neodoberať z plechu horúce, lámali by sa , je to jedinečný koláčik, pozor neprepiecť ho , lebo bude tvrdý, musím povedať, že som ho u nikoho iného ešte nejedla a každá návšteva siahne najpr po ňom .
Presný rozpis už nemám, robím ho už od oka a tak si pridávam materiál podľa potreby , vždy tak, aby bola tá masa taká hustejšia, nesmie byť riedka
vzhľadom na to , že lieskovce sú dosť aj nákladné už som skúsila robiť aj tak , že tie mleté som skombinovala , alebo nahradila vlašskými a aj do toho obalenia som pridala pár vlašákov a bolo to tiež veľmi chutné , vynikajúce by boli aj pekanové oriečky do tej obaľovacej časti je to netradičné a na vzhľad veľmi efektné
Ahojte, prosím vás chcem sa spýtať ako pripravujete na vianoce opekance s makom, myslím také hotové kúpené ,treba ich namočiť alebo čo s nimi???? som to ešte nikdy nerobila len manžel si vyžiadal 😀
@katkas1 aj ja sa na ne chystam...neboli v plane, avsak neodolala som im, ked ich tu uz dievcata piekli a davali fotky 🙂...spravim ich len z polvicnej davky, lebo viac uz nestiham - ja obdivujem zienky, ako to tu poniektore uzasne zvladaju 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
@womankc ja robím veľmi podobné, ale s vlašskými orechami! S tým rozdielom, že základná "hmota" sú len vaječné bielka vyšľahané do tuha s cukrom a potom sa z toho odoberajú lyžičkou kúsky, ktoré sa obaľujú v pomletých vlašských orechoch a tvarujú sa rohlíčky. Pečú sa len pri 100stupňoch. Sú neskutočné. Chystám sa na ne tento týždeň, tak potom prilepím foto. 🙂
Čo so zvyšnými žĺtkami? Zostali mi 4 a neviem kam ich použiť...
@miskap2111 to som rada , že niekto niečo také pozná , pridaj foto aj ja dám, keď budem mať všetko hotové 😉
@lululka555 nemozem sa vynadivat na tie tvoje pernicky 🙂 , ta poleva je skutocne dokonala...ty si ich namacala uz zlepene, ci len tu vrchnu cast si namocila a po zaschnuti zlepila ? ...ttie spodne casti mas uplne bez polevy - aspon na fotke to tak vyzera, preto sa tak tuknuto pytam 😎
@womankc To cesto bolo úplne nepoužiteľné a mňa v tej chvíli nenapadlo nič, čo by sa z toho dalo urobiť ☹. A bola som z toho dosť sklamaná, tak ani neviem ako a cesto už bolo v koši ☹. Ale to včerajšie bolo naozaj dokonalé 🙂
@womankc Tvoje som zatiaľ neskúšala, nemala som čas 😅. Ale asi sa na ne vrhnem pri najbližšej príležitosti 🙂
Ahojte,konečne som vás dočítala.už veselo vypekám ja ja.včera sme boli ešte na vianočných nákupoch.varila som len tak narýchlo,mäsovo,zeleninovo -slaninové špízi s pečenými zemiakmy.včera sme dostali od susedov dosť zabýjačky,tak nám to tu rozvoniavalo 🙂 takže koláčiky napečené-vanilkové rožky,škoricové a citronové klbká,rafaelo,košíčky,treba už len naplniť a v chladničke mi čaká ešte cesto na úliky.a hotovo 😀
@tatianka.g ak sa smiem spytat ako robis pomarancove hviezdicky? Znie to dobre a ja som na take citrusove kolace proste nie je to klasika tak ma to tak laka. Dakujem
@veve39 ahoj,ďakujem 😉 ved každy kto ochutná a vidí ,pýta recept 🙂
namačala som ich už hotove zlepené a len vrchnu časť 🙂
@ibajeho http://varecha.pravda.sk/recepty/pomarancove-hv... ale nie je to ziadna exotika ale su neskutocne chutne
@lululka555 prosim poradis mi polevu na medovnicky?
niekto tu pisal, ze miesa bielok nad parou so 150g praskoveho cukru, ale mne to neskutocne stvrdlo 😒

caute zinky poprosila by som vas o recept na pardubicke kolaciky.Dakujem