icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
18. dec 2012

ahojte , dnes narýchlo, boli sme po doktoroch a ešte na posledné vianočné nákupy, tak o 9 som už mala komplet obed 😀 rascová polievka s rozšľahaný vajíčkom a haluškami, zemiakový prívarok na kyslo s kôprom, varené vajíčko, a stihla som ešte pletenky, a idem sa pustiť poobede do ďalšieho pečenia 😉

nelinka0401
18. dec 2012

@ibajeho ja mám elektrickú a piekla som na 180 stupňov a asi tak 5-7 min.musíš si to sledovať. 😉

danielaj
18. dec 2012

@mizulienka nemáš za čo, som rada, že chutili 😉

konopka
18. dec 2012

Ahojte kočky, chcem vas poprosit o radu. Mm kupil omylom nesladene zahustene mlieka ala salko, čo s tym? To mi asi neskaramelizuje však? Ako to vyuzit... Hm, my dnes cesnačka a palacinky;) ďakujem

luciferova
18. dec 2012

@ibajeho aj ja mam teplovzdusnu. este neviem, ako ich budem piect. ale asi 150 a odsledujem okom ;)

lencyca
18. dec 2012

@natalii6 tak to som rada že vám chutia 🙂

danielaj
18. dec 2012

@drobik1 ahoj, ja dávam buď uvarené salko s maslom, alebo uvarené salko s maslom+orechy a potom takú punčovú, akoby si išla robi´t nepečené guličky obalené v kokose, odkrojky z cesta alebo podrvené piškóty, šupnem tam rum, alebo arómu rumovú, punčovú, džem, orechy, hrozienka, cukor ak treba, alebo na obmenu zase kávu 😉

danielaj
18. dec 2012

@titkovamiriam ja už som ti písala do správy, super tá kuchárka, ja som si ju minulý rok vytlačila, a už som z nej aj robila dosť receptov, super 😉 odporúčam
@katulik851 super, ja som takéto prdelky robila asi tri roky dozadu pre mm k narodeninám pre kolegov do práce, náramnú srandu z toho mali 😀
@rastulka dnes sme mali podobné chute, polievka rovnaká, len prívarok sme my mali zemiakový 😉

zklimekova
18. dec 2012

dnes sme mali taký rýchly obed, cestoviny s brokolicovo-smotanovo-syrovou omáčkou 🙂
medzitým som upiekla cesto na bielkový suchár, potom sme sa boli s malou trošku prevetrať,
teraz som ho dala sušiť do rúry, tak potom hotový pridám aj foto 🙂

nelinka0401
18. dec 2012

baby ostala mi maslová plnka.ak ju dám do mrazáku,kolko ju tam môžem nechať??

danielaj
18. dec 2012

@konopka to ti neskaramelizuje, jedine urobi´t vaječný likér 😉

veve39
18. dec 2012

@danielaj dani ake halusky robis do rascovej polievky ? je fajna s vajickom, ale tiez by som ju rada este niecim zahustila

danielaj
18. dec 2012

@veve39 ja tam vždy dávam halušky alebo mrveničku, máme radi husté polievky, normálne si ymiešam 1 vajíčko s trochou vody, osolím, pridám hrubú múku, urobím takú hustejšiu kašičku a cez to rovné sitko pretláčam rovno do polievky, dávam ich aj do zeleninovej a pod. 😉

veve39
18. dec 2012

@danielaj dakujem, teraz sme ju uz skoro zjedli, nabuduce urcte vyskusam 🙂

ibajeho
18. dec 2012

No tak citronadky su hotove, ochutnala som este za horuca, uhryzla som zirafe nohu 😀 su celkom fajn, ale cakala som asi nieco lepsie. Ocakavala som ze to fakt bude chutit ako tie venceky z obchodu, ako chut je podobna ale tie venceky z obchodu maju trosken inu konzistenciu ako keby. Take sa viac rozplyvaju sa mi zda. Ale aj tieto su fajn 🙂 chcela som pridat foto ale nejak mi to blbne tak az sa podari tak pridam.

ibajeho
18. dec 2012

@tatianka.g a robila si ich presne podla toho receptu? Myslim tie pomarancove hviezdicky. Ja nemam polovicu ingrediencii tak reku ci je to moc zle ak by som tam tie veci nedala. Predsalen je mi zbytocne niektore kupovat ked ich potom nemam v com vyuzit ak by to nechutilo vies.

kibuk
18. dec 2012

ahojte,v nedelu sme mali kuracie na kukurici ryza a zemiaky,vcera dojedali 🙂
dnes šošovicovy privarok s vajičkom
zajtra špagety

lussy23
18. dec 2012

rybka (aliska treska) s kuskusom a k tomu aradajkovo zelerový šalát, keď potrebujem železo🙂

zuzub
18. dec 2012

babenky prosím máte niekto receptík na domáce rafaelo? ja mám jeden ale nie veľmi vydarený...sa mi gulišky dosť rozpadali :( ďakujeeeeeeem 🙂

miskap2111
18. dec 2012

@bis tak tu je receptík na čokoládový "Tiffin". Karamelové pralinky ešte doplním.
80g sušených brusníc, alebo hrozienok
75g ďatlí - nasekaných
4 lyžičky brandy, alebo rumu
200 g tmavej čokolády
125g masla
3 lyžičky "Golden syrup" (Predávajú v Mark&Spencer, ak nezoženieš, môžeš dať aj javorový, ale stačí len 2, lebo je redší a aromatickejší)
200 g sušienok - nasekaných (ja som použila karamelové sušienky Speculoos - majú ich aj v COOP Jednota)
Trochu pomarančovej kory (ja som nedala)
Poleva: 150 g kvalitnej 70%čokolády, 25g masla
Brusnice (hrozienka) a ďatle zmiešaj s brandy (rumom) a nechaj marinovať aspoň pol hodinku. Potom rozpusti čokoládu, 125 g masla a syrup v nádobke nad vodným kúpeľom. Pridaj sušienky, marinovamé brusnice a ďatle, príp. pomarančovú koru, dobre zamiešaj a daj do menšej koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zarovnaj povrch a nechaj v chladničke cca 1hodinu. Potom si priprav polevu: roztop čokoládu a maslo v nádobke nad vodným kúpeľom. Polej čokoládovú masu a nechaj stuhnúť. Nakrájaj na ľubovoľné kúsky (najkrajšie sú maličké obdĺžniky - môžeš ich dať aj do košíčkov ako bonbóny). Skladuj v chladničke- trošku sa topia. Ale sú neskutočné- veď tam idú samé lakocinky. 🙂

miskap2111
18. dec 2012

@bis a tu sú Švédske karamelové pralinky.
80 g lieskovce plus mandle (dala som pol na pol, ale môžeš dať len samotné lieskovce alebo mandle)
180g cukor krupica
2 vanilkové cukry
30g masla
200ml šľahačkovej smotany
150 ml "Golden syrup" - Zlatý sirup z Mark&Spencer (tu sa asi nedá nahradiť javorovým)
Lieskovce opražíme a zbavíme šupky. Olúpané mandle tiež opražíme (všetko na suchej panvici). Potom nasekáme. V hrnci skaramelizujeme cukor plus vanilkový cukor do svetlohneda. Pridáme maslo, zohriatu smotanu a sirup. Netreba sa zľaknúť, karamel môže stvrdnúť. Potom miešame na miernejšom ohni asi 20-30 minút aj dlhšie (najťažšia časť prípravy). Stuhnutý karamel sa musí rozpustiť a zmes by mala začať trošku tuhnúť. To, či je už zmes hotová, môžeme skúsiť v pohári so studenou vodou. Lyžičkou odoberieme trochu zmesi a dáme do pohára s vodou. Ak sa vytvorí hrudka, je to hotové. Ak sa karamel rozpúšťa, ešte treba miešať.. Do hotovej zmesy dáme orechy a premiešame. Zmes vylejeme do menšieho plechu (rozmery cca 22x 16) vymasteného maslom. Necháme stuhnúť a nakrájame na malé kocky, alebo obdĺžničky. Opäť skladujeme v chladničke, lebo sa môžu topiť. Na tácku vyberáme len podľa potreby.

natal12
18. dec 2012

@zuzub klasika salko daj do misy pridaj kokos a zmiešaj na takú hmotu nech sa dajú z toho tvarovať guličky a do toho daj mandľu 😉

lululka555
18. dec 2012

@luciferova ahoj treba to tam dať ked je už z cukru karamel,to už budeš vidieť bude pekne hnedy 🙂

bis
18. dec 2012

@miskap2111 dakujem🙂isto budú mnamkové,snád sa mi podaria🙂pekné sviatky prajem🙂

miskap2111
18. dec 2012

@bis ďakujem!! Daj vedieť! A krásne sviatky aj tebe!!!

zklimekova
18. dec 2012

dnešný bielkový suchár 🙂

tatianka.g
18. dec 2012

@ibajeho zavisi ktore ingrediencie nemas, ja som davala namiesto pomarancovej stavy jahodovy dzus a pouzila som sirup lesna zmes, polievat tiez nemusis bielou cokoladou ale klasickou a spajala som jahodovymlekvarom, takze u nas su to jahodove hviezdicky 😉

zklimekova
18. dec 2012

@zuzub ja som min. rok robila toto rafaelo
200g práškový cukor
1vanilkový cukor
1dcl vody
1cera
200g sušené mlieko
200g kokos
cukor, vanilkový cukor, ceru a vodu rozpustiť nad parou a nechať vychladnúť
potom pridať sušené mlieko a kokos
masu nechať do druhého dňa odstáť v chlade, nech sa dá dobre formovať
do stredu dávať mandľu

..ja som to formovala ešte v ten deň a dalo sa neviem presne koľko som to mala v chladničke ale poobede niekedy som to spravila a večer formovala

mariettka27
18. dec 2012

@womankc prosím ťa, neroztečú sa tie lieskové rožteky, keď ich pečieš na 180?..podobné recepty z bielok sú písané sušiť na 100...chcem ich vyskúšať,len aby sa podarili 🙂

lululka555
18. dec 2012

ahojte 😉 my sme dnes mali na obed mäsko so slaninkou a rajčin.pretlakom a so špagetami 😉
dnes posledné nepečené koláčiky a to šudentská pečať a šuhajdy...a už zostáva len štedrák,ale ten až den pred šťedrým dňom 😵 na ten sa teším najviac,bez neho by neboli ani vianoce u nás, tak nesmie chýbať 😵