icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

veve39
18. dec 2012

dievcata, prosim vas ako je najlepsie skladovat vanilkove rozky ? robila som 1.x 🙂 , my sme ich doma nikdy nerobievali...
aby ostai krehke - v izbovej teplote, ci v chlade (balkon?)

minaz
18. dec 2012

Ahojte, vy ste tu uz tolko toho popisali, navarili a napiekli, ze neviem ci to aj dobehnem s citanim. ste sikulky. chcela by som sa vas opytat, ci mi neviete poradit, preco sa mi linecke pecivo pri peceni deformuje? mozno ste to tu uz aj pisali, ale momentalne nemam cas citat dozadu.

stankapk
18. dec 2012

@veve39 ja som ich robila dnes. Mam ich na balkone. Ale podla mna mozu byt aj vnutri.

stankapk
18. dec 2012

Kocky poradite mi prosim nejaku dobru plnku do ulikov? Dakujem.

mizulienka
18. dec 2012

@danielaj prepac, ze a pletiem do debaty, ale aku kucharku mas? prave hladam nejaku pre seba, chcem si nieco, teda jezisko mi chce priniest 😉 dakujem rkasne.

veve39
18. dec 2012

dievcata, ktore ste robili pardubicke pernickky z dankinho albumu - aj vam sa tak tazko spracuvalo cesto 😲 ? teraz som ho dorobila, lepilo sa, tazko miesiio.....asi preto, ze tam nie je ziadny tuk ? 😕

mizulienka
18. dec 2012

@zklimekova minule sm tu zhanala recept na rafaelo..ako ti chuti to tvoje, si spokojna, je dobre?dik

mysiatkoo
18. dec 2012

@zklimekova ja sa rovno xystam na 2 davky,ani sa mi nikto iny do toho nemusi pustat, skor aby im ostalo 😀 😀
@natal12 dik ;) tiez som to tak robila, len sa mi zdaju tie od @zklimekova krajsie nakrajane ...asi to nexam tento rok na mm 😝

mysiatkoo
18. dec 2012

@minaz skus ho pred pecenim dat vykrojene este do xladu...

lizatko1009
19. dec 2012

u nas bola zeleninova polievka a rybacie fasirky a mam uz uvarenu polievku paradajkovu na zajtra a kuracie steaky.

lencyca
19. dec 2012

@lululka555 krasne,aj moja studentska uz tuhne,hned ju aj ochutnam aka je,ked ma byt ten koniec sveta,nech si ju este uzijem 😀 😀 😀

danielaj
19. dec 2012

@ibajeho no škoda, že nie si veĺmi spokojná s tými citrónovými klbkami 😒 mne to práveže celkom pripomína tie venčeky - písala som, že chuťovo, konzistenciu jasné, že nenapodobníš presne ako tie originál, ale ve´d koľko ľudí, toľko názorov 😉
@zklimekova Mńam, teto suchár som už pár rokov nerobila, nejako mi nezostali tento rok bielky, ale je výborný 😉

danielaj
19. dec 2012

@kadan vyskúšaj tieto, robím ich každý rok a parádne sú, aj kočky ich tu skúšali a chválili 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35406

danielaj
19. dec 2012

@mizulienka to tu do témy dala link Mirka @titkovamiriam, ja som si ju minulý rok vytlačila a fajn recepty sú tam, nie je to kniha 😉 http://klbik.eu/doc/vianocne-recepty.pdf

danielaj
19. dec 2012

@veve39 prečo sa ti lepilo, práve že sa sním veĺmi dobre pracuje, a kočky, čo ich robili, tiež chválili, tak neviem 😒 robím ich už hádam 10 rrokov každé vianoce a veľkú noc a nikdy sa mi nič podobné nestalo 😒

danielaj
19. dec 2012

u nás dnes dojeme rascovú polievku s vajíčkom a haluškami , a len taký rýchly obed urobím, grilovaný encián, zemiaky, domáci cesnakový dressing a deťom rybie prsty, už sme dlho nemali, a dnes chcem poplni´t všetky suché koláčiky a upiecť ešte žabky a orechovo-medové trojhránky a na zajtra mi už zostanú posledné dva rezy a mám hotovo a ukážka môjho včerajšieho nepečeného pečenia 😀 študentská pečať, griláž bez Salka a zasnežené hory, pekný dník 😉

katka143
19. dec 2012

@danielaj klobúk dole,si veľmi šikovná maminka.aj mne by sa zišlo mať to už takto napečené.naozaj veľmi,veľmi pekné a určite aj chutnučké 😵

gelinka75
19. dec 2012

@danielaj wow krasa 🙂

womankc
19. dec 2012

@lunana mohla by si aj v mufinkových formičkách,alebo košíčkových

womankc
19. dec 2012

@cukor klobúk dolu , nádherná práca, takéto veci sa mi veľmi páčia a robíš to len pre seba???? Ja mám takú kamarátku v kuchyni nič moc takmer by som až povedala, že nulová hodnota ale vyšíva ako bohyňa, preto som ti to napísala, že každý máme dannosť na niečo iné 😉 🙂

womankc
19. dec 2012

@levandullka ja ho idem dnes robiť, včera som musela zostať pri malej , sme chorí a tak som si aspoň poupratovala 😉 dnes pokračujem v pečení

titkovamiriam
19. dec 2012

@danielaj
wou wou wou!!!!!nadhera 🙂
u nas dne halusky s vajičkom a z kazdej polievky mi nieco ostalo aj z paradajkove aj z karfiolovej tak tu nerobim 🙂

dabon
19. dec 2012

tak mi dnes krémovu brokolicovú bez mlieka od včera a už sa mi pečú francúzske zemiaky. Este chcem dorobit plnku do orechových košičkov, ktoré som dopiekla ráno o 1,30 :( ...

mizulienka
19. dec 2012

@danielaj
@danielaj dakujem Danka, ja som myslela, ze klasika taka kucharka aj na jedla a tak...lebo mne varenie velmi nejde, to skor pecenie 😉

levandullka
19. dec 2012

@lululka555 Pečenie mám už aj ja ako-tak dokončené. Teraz už bohužiaľ nemám čas, musím baliť, ideme na sviatky domov k rodičom 🙂. Ale ešte mám v pláne vianočku a kysnuté koláčiky 🙂. To ale až doma.

levandullka
19. dec 2012

@womankc Ja som aspoň na teraz s pečením skončila, ale doma ešte niečo určite vymyslím 🙂. A na Silvestra budem robiť niekoľkochodové menu pre cca 10 ľudí, už sa neviem dočkať 🙂

veve39
19. dec 2012

@danielaj lepilo sa mi ked som ho spracuvala, vykrajovat a piect budem az dnes...proste sa mi dost tazko miesilo, teraz som ho pozerala v chladnicke, uz je take pruzne, takze vecer sa bude verim spracovavt v pohode

veve39
19. dec 2012

@danielaj tie kolaciky - nadhera...mala by si sa tym zivit 🙂

womankc
19. dec 2012

@zklimekova no tak ja to tak od oka robím vyšľahám žĺtka do peny s cukrom a vanilkáčom a do toho primiešam postrúhané orechy, čo ja viem napr. 2-3 žĺtka a tak cca 20dkg cukru a do toho tiež tak zhruba 20dkg orechov a dvoma lyžičkami robím kôpky , do každej môžeš dať oriešok na vrch a pečieš ako snehové pusiny , cesto nesmie byť riedke skôr také pevnejšie , je to aj samotné dobré , ale keby si to nalepila krémikom, lebo džemom na linecké kolieska , je to super