Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@levandullka a čo si nakoniec všetko popiekla????
Ahojte baby, ak máte nejaký recepis na slané pečivo, prosím vás hoďte mi ho tu, chcela by som dnes poobede niečo upiecť 😉
@womankc Iba medovníky, škoricové hviezdičky, vanilkové rožteky a šuhajdy 😅. Ale dokopy mám cca 600ks. Snáď to bude stačiť 🙂
dnes mame bravcove na hubach a uhorke,ryza zemiaky
a idem piect linecke kolačiky a perničky 🙂
@miskap2111 prosím recepty 😅 😝
@womankc 🙂 Rada! Už som ich tu aj zavesila, na tejto strane asi v strede: https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/
@danielaj môžem poprosiť recept na tie grilážky?
Dobre ranko zienky vypekacie 🙂,
uz som asi 3 recepty skusala na vanilkove rozky (peciem ich tento rok prvykrat 😀) a stale sa mi stalo, ze mi klesli a vyzeraju skor ako podkovicky...akoby sa rozliali, nemaju taky tvar, ako ked som ich dala do rury :( viete mi povedat, cim to moze byt? Dakujeeem 🙂
@stankapk ja som včera plnila úloky a spravila som si krém s pudinku,taký hustejší a vmiesila som doň maslo.
Ahojte žienky, tak my sme včera s maminou pokračovali vo vypekaní . Maminka robila vanilkové rožteky a perníčky smolíčky, čo sú tuším tie vaše pardubické perníky, lebo tiež tam ide salajka, robíme ich dva dni atď. A ja som robila prvýkrát u nás oriešky plnené salkovou plnkou a inšpirovanie v albume @danielaj - citrónové klbká a bounty rezy. Okrem toho máme napečené linecké, šľahačkové keksíky, čokoládové guľky a ja som urobila tiež novotu - keksíky z BB pudingu, ktoré ale ešte len budem plniť tiež plnkou z BB pudingu - dnes budem plniť, plus oriešky obaľovať v cukre. A mamina večer ešte grilážky 🙂 Juj celkom ma to vypekanie baví 🙂 😵
@levandullka vanilkove rozteky som robila podla tvojho receptu......podarili sa uplne super 🙂 este som robila kokosovych jezkov podla @danielaj ....tie su tiez uplne mnam.....linecke kolaciky......a este ma cakaju pernicky....to uz mam cesto 2 den v chladnicke, takze v piatok peciem 🙂
@veroni87 mňam,perfektné sú tie koláčiky..už len zjesť 🙂
dojedanie zo včera- sojové mäso ala čína a urobím rýchlo langoše + budem sa kochat čo pečiete- ja vianoce ignorujem
@veroni87 prenadherne kolaciky
@tatianka.g treba tej plnky robit teda menej ?... tusim sa viacerym zienkam zvysila...ja ich dn budem piect (a dufam ze aj plnit stihnem)
Ja som dnes napiekla na obed palacinky a teraz balím darčeky 🙂
Baby, prosím nejaké overené a dobré slané pečivo 😉
@veve39 niekde som citala ze na plnku si treba nechat patinu cesta alebo ak urobis zo vsetkeho kolieska tak takych 30 treba na plnku a pozor naprelej si ju velmi aby nebola mokra, potom som zase musela pridavat orechy a piskoty, aby bola hustejsia, ale tie pernicky su bozske
ahojte,dnes dojeme polievku zo včera,bravčové rizoto so zeleninou,strúh.syrom,uhorky k tomu,idem robit grilášky 😉
@jarabicka ja robievam syrové praclíky-alebo aj iné tvary možeš spravit-potrebuješ 25dkg hl.múky,25dkg masla,2 žltky,2 bambina,1/2 pdp,1 1/2čl.soli,všetko spolu zmiešaš,cesto vyvalkáš,vykrojíš,dáš na plech s pap.na pečenie,potrieš bielkom,posypeš-seza,mak,kmín,pečieš pri 180c,čas neviem,prikúkam na ne,ked začnú hnednút-vyberieš von 😉
@tatianka.g ty si nechala tu zhruba patinu ? bolo to vela ? chcela by som, aby sa podla moznosti plnka nezvysila, alebo ak aj ano, nech sa jej nezvysi vela...
na obed gulášová polievka, večer bryndzové halušky, smotanový puding s ribezlami a piskotami
cawte babky.....ja som varila hovadzie a chrenovu omacku s knedlou......strasne to lubime a dostala som chut 🙂

@mariettka27 no čo ja viem, mnesa to nikdy neroztieklo, ale kľudne si to môžeš robiť na menšej teplote a dlhšie, nič sa nestane