icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

eva7780
2. dec 2010

kapustová polievka a rezance s tvarohom

kibuk
2. dec 2010

žienky chcela by som robit hrebene z listkoveho cesta aka by bola najvhodnejšia a najrychlejšia napl aby sa nekydkala????? 😅 😅 dakujem za akukolvek radu

tami712
2. dec 2010

ahojte, aj ja sa sem k vám chodím inšpirovať čo uvariť 😉
@traktor prosím ťa môžeš mi napísať recept na škoricový závin čo si dávala foto, vyzerá super 😵

traktor
2. dec 2010

@tami712 kysnute cesto vyvalkas na plat, zoberies skoricove cukre a vysypeš po celom plate, na vrch nastruhas jedno jablko/ to len aby kolacik nebol suchy, jablcko da tomu spravnu chut/, stocis ako zavin, potries ho olejom a upecies...môzes tak urobit aj s vanilkovym cukrom + jablcko, kakao zmiesas s praskovym cukrom + na vrch jablcko, orechy s cukrom + jablcko...

traktor
3. dec 2010

http://www.youtube.com/user/matejkovamamina?fea... trosku dlhe, ale neviem to skratit 😅

traktor
3. dec 2010

dnes budeme mat zeleninovu polievku, kasu a fasirky a sisky 🙂

zajo79
3. dec 2010

cesnakova polievka, kasa a pecena fasirka. 😀

traktor
3. dec 2010

@zajo79 😀 ....kdo dalsi sa prida?fasirkovy den 😀 😉

zajo79
3. dec 2010

co ide vsetko do pecenej fasirky...som to nerobila sto rokov...

vajicko, sol, mck... maso samozrejme...

katka888
3. dec 2010

@zajo79
mozem sa spytat? ako robis cesnacku? ja ju nikdy neviem dobre spravit ☹

zajo79
3. dec 2010

mam dva recepty.. jednu taku netradicnu, ze sa bielka osmazia na oleji, potom sa to zaleje vyvarom, roztlaceny cesnak, podava sa to zo syrom a pazitkou. neviem ci to je presny recept, nechce sa mi odlepit od pocitaca, zeby som to pozrela.. 😅

ale my mame radi klasiku - dam varit zemiaky, do toho dam cervenu papriku rozmixovanu s troskou masti a vela cesnaku. a podava sa to s chlebikom - bud opecenym, alebo normalny pol krajec chleba do polievky... robievala to tak mama, tak toje taka klasika u nas... a vonia cely byt.

traktor
3. dec 2010

@zajo79 ja davam mlete mäsko, nadrobno pokrajanu cibulu, cesnak, vajicko, rozky, posolit, popeprit, trošku majoranky a niekedy dam len takto niekedy do vnutra vajicko na tvrdo..

zajo79
3. dec 2010

@traktor jaj ano, cesnak a cibula... som zabudla. a vajicko davam aj ja do toho. a ked sa to pecie, tak v polovicke to polejem slahackovou smotanou. Robim bez rozkov..masa je dost. ked tak tam dam trosku struhanky, nech to drzi v kope.

traktor
3. dec 2010

@zajo79 mäsa aj ja davam dost 😀 ..len to uz je taky zvyk, ze aj rozky..1-2 ks

zajo79
3. dec 2010

kamoska ma naucila z ml. masa aj roladu...

do cca pol kila masa, sa da jedna slahackova smotana...uplne to to maso vypije, co som sa bala toho, sol, korenie... tusim aj vajco.. vyvalka sa na alobal, naplni - sunka, syr, kapia, hrasok ..pripadne kto co chce, zatoci sa to a upecie. na studeno sa to kraja natenko, mnam mnam mnam.

traktor
3. dec 2010

@zajo79 🙂 to som nepocula ale vyskusam..znie to dobre 😉

titkovamiriam
3. dec 2010

cafte ja dnes fasirku nerobím-masko na stave s ryžou-karfiolová polievka
no ja si pomeliem mäso s cibulou cesnakom,pridam koreniny,rožky v mlieku,vajcia... dam cast na pekac s alobalom naukladam vajicka,klobasu,sunku,zeleninu,dam druhu cast masa a pospajam a peciem po 30 min otvorím a zapeciem-pri krajaní vyzerá ako rolada 🙂 🙂

majka35
3. dec 2010

ahojte ... stále nakukám do "vašej" témy a inšpirujem sa receptami
ja si dnes idem uvariť špagety s paradajkovou omáčkou, sójovou drťou a syrom

berika
3. dec 2010

@traktor pridávam sa, u nás dnes tiež fašírky s opekanými zemiakmi a so zemiakovou kašou pre dcérku.

berika
3. dec 2010

@traktor do fašírku dávam tie isté veci ako ty, ale s rožkami nešetrím, na pol kila mletéh mäsa dávam 3 vajcia a 3 rožky. Je to takto úplne mäkučké a aj chutí výborne.

denne73
3. dec 2010

Dievčata nejaký tip na dobru a rychlu polievočku. ja už neviem čo vymyslieť 😝

lucka1987
3. dec 2010

@denne73 ja varieva taku zdravotnu mm ju miluje... na masle oprazim pretlaceny cesnak... zalejem mliekom pidam vsetku moznu zeleninu a nakrajane zemiaky, osolim, alebo aj bujon sem tam pridam.. rozmixujem to a je z toho chutny polievkovy krem.. a nakoniec nakrajam por, alebo tam supnem este nejake kusky zeleniny az tam nieco plava 😉

denne73
3. dec 2010

@lucka1987 wau tak to znie super a prudko jedlo dakovam 😉 😉 😉

daniela1974
3. dec 2010

@denne73 ja mam zarucenu s uspechom tuto: zemiaky na kocky nakrajane oprazim na masle, dam tam vegetu, zalejem vodou, cervena paprika sol korenie, ked to vrie dam tam hrasok povarim 20 minut pridam na kolieska parky, dochutim cesnakom a majorankou. Je to zemiakova s hraskom. A ked sa mi strasne chce tak tam zavarim aj halusky. Mam ju za 20 minut hotovu.

denne73
3. dec 2010

@daniela1974 😉 😉 😉 dalši super tip idem si uložiť 😉 😉 😉 😉

daniela1974
3. dec 2010

@denne73 a najlepsia u nas doma je: kilo zemiakov s cesnakom uvarim, pridam do toho pol litra studeneho mlieka, pomixujem - pridam dalsie 2- 3 cesnaky postruhane, lyzicu masla a jedno zltko. Cele este minutku povarim a kremova cesnacka je na svete.

stanca22
3. dec 2010

my dnes varime segedinsky gulas 🙂

lara1705
3. dec 2010

ja dnes varim rusky boršč a gulaš.

luga
3. dec 2010

kari rizoto so soj. kockami

denne73
3. dec 2010

@lara1705 hod recept ja borčš milujem ale netušim ako sa vari 😉 😉