Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kočky,našla som aj recept na pardbické perníčky,kde sa cesto zamiesi a nechá sa 12hodín stáť.Nemáte niekto s ním skúsenosti?Či je dobré,ako to čo sa 3dni necháva postáť?A ešte otázka,čo je to salajka?Niečo ako prášok do pečiva?A môžem ho použiť miesto tej salajky?
@mysiatkoo :D aj ja robím dve dávky, ale to nielen zo suchára, aj medovníčky aj šľahačkové 😉
@mizulienka robila som ho prvý krát, ale chutilo, spapalo sa všetko, ten rok bude repete 🙂
@babulka1978 Som rada, že môj recept poslúžil a hlavne, že sa rohlíčky vydarili 🙂
takze gulasova polievka a piekla som medove kolieska, potom poplnim a anjelske ocka. Zeny uz som upiekla 9 druhov a vsetci mi to vyjedaju a vyjedaju a vyjedaju...neviem ci bude mat nieco aj na vianoce
dnes sme mali zeleninovu polievku s krupicou a vajickom a kuracie pecienky so zemiakmi, k tomi uhorka a dnes peciem vanilkove rohlicky, musim spravit este jednu sadu suhajd, lebo mm mi uz jednu davku zjedol, ze malo bolo (50ks) 😀
ahojte, takže dnes fazuľový prívarok s vareným vajcom, polievka ešte z pondelka, a chorvátske rožky plnené džemom. piekla som včera medové trubičky a ježkov, dnes florentínky a večer budeme so synom pardubické medovníčky. zajtra musím do práce, a v piatok zahajujeme plnenie košíčko, trubičiek a ozdobovanie čokoládou. fotky nestíham, pridám neskor.
Cavko baby, varite, peciete ostosest, hm ? poradte mi prosim - chcela by som upiect nieco ako pizzovy chlieb, dosile chlieb ...mam doma aj olivi, bazalku ...spravila by som z kysnuteho cesta nieco ...dakujem vopred !!!! 😀
Ahojte, dnes rajčinová polievka a palacinky 3-2-1 😉 .
Ahojte 🙂 U nas dnes rozlietane španielske vtačiky 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10967 😉
ja som varila až teraz.dom vyupratovaný...no neviem dokedy pri krpcoch 😖 práve som dorobila zapekané cestoviny...už rozvoniavajú 😀
@kucminka ja som akurát naplnila pardubické perníčky,bola to premiéra 🙂 ...je s nimi dosť roboty,ale chutia nám...salajku som nenašla nikde v obchodoch,tak som ju nahradila sódou bikarbónou a myslím,že sú aj tak chutné,mala som ich hneď mäkké...zjedli sme ich s manželom včera pri pečení takých 30 hneď 😀 😀 😀 ...a plnky treba robiť menej ako je v recepte,dala som polovičnú dávku a aj tak mi ostalo...
@veve39 ďakujem,robila som ich podľa tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/suhajdy-z-lado... 🙂
baby, prosím vás,čo so zvyšnou náplňou do pardubických perníkov?..robievam guľky s višňou vnútri a obalené v kokose, ak by ste ale mali iný nápad, budem vďačná 😉
@luciferova tak som rada,že sa podarili ,to ma teší 🙂 ja vždy len vodu nalejem a ide to ľahko 😉
@levandullka super,si šikula 🙂 ja dnes už finišujem,už len grilážky počokoládoviť a študentskú tiež 😉
cavte..my dnes dojedame rizoto aj polievku zo vcera...a zaciname pekne na vianoce..deti chore okrem drobca... 😉 no tesim sa... 😝 hlavne ze malemu chutia kolace stale nieco vyjeda... 😀 tak choroba asi ustupuje... 🙂
bože ja som taká krava 😠 zamiesila som si na pardubické perníčky a bolo tam napísané v ceste že 250ml oleja,a mám to strašne riedke,tak som to pozerala znova a zistila som že ten olej mal byť asi na potretie plechu,čo s tým teraz,pomooooooooooc ☹ taká som nasraná,robím to prvý krát.
@danielaj aké krásne koláčiky si popiekla 🙂
ahojte 😉
u nás dnes kyslá zemiaková polievka a zemiakové placky 🙂
Dnes dojedam talianske hribove rizoto, kedze stareho nemam doma 🙂 zajtra netusim, mozno palacinky a nejaku zemiakovu polievku. Piatok som zas sama, tak opat dojedacka, snad ostane nieco 🙂
@kucminka Ahojky tu je ten recept, musela som sa venovať malému tak sa mi dalo až teraz. Tá salajka si myslím, že musí byť lebo to je taký špeci prášok do pečiva, kúpiš to napríklad v jednote. Takže receptík: Perník Smolíček - 500g kryštálového cukru a 2,5dcl vody dáme zovrieť. Keď vrie pridáme 1/2 malej lyžičky sódy bikarbóny a 5 minút varíme. Odstavíme a pridáme 1 kg hladkej múky, 200g medu, 3 lyžice džemu, 1 salajku, 1/2 korenia do perníka a 2 celé vajcia. Zamiešame varechou a necháme stáť 12 hodín. Potom si cesto rozvaľkáme asi na 0,5cm a vykrajujeme koliečka, ovály alebo čo chceš. Pečieme na papieri na pečenie pri 180 C. Napuchnú a treba ich sledovať, lebo sú rýchlo. Plnka: 30-40 perníkov pomrvíme, zalejeme 3-4dcl vriacej vody a 4-6lyžíc lekváru, najlepšie slivkového. My pridáme aj sangvik pomarančový - raz mamine dosiel lekvár a pouzili sme aj toto a je to perfekné šťavnaté. Vymiešame si plnku a potom zliepame medovníky po dva. Nakoniec namáčame celé v čokoláde. Je to trochu náročnejšie aj na čas a pri pečení smrad ako ďas, tak sa nezľakni 😀 To tá salajka. Ale chutia úžasne, u nás sa zjedia prvé 🙂

@saxana36 vegetu/bujón a podobné veci nepoužívam ani ja a táto nám veľmi chutí http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34088