Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veroni87 wááááááááááááááw.......to je pečiva ako na svadbu 🙂 parááááda!!!!!!! Až mi sliny tečú híííí......Inak na tie bounty by som mohla poprosiť receptík????? ďakujééém 😀
veru zienky,ale toho vypekate,, ja som robila 4 druhy a to polovicne davky a bude problem to pojest :DDD jedine marlenka pojde hned 😀
@jarabicka ak by si chcela, mozem dat recept na rodinne bryndzove pecivo, my ho zboznujeme 🙂
ahojte dievčatá, dnes varím cigánsku cesnačku a chilli con carne s ryžou...a chystám sa akurát plniť pardubické perníčky,tak vravíte,že treba menej plnky urobiť?
@lululka555 dakujem ti za recept aj za rady na grilaz, bala som sa, ale zvladla som to a je vyborna! Ostalo mi este trochu karamelu na hrnci, ako to odstranim? 😀
@veve39 urcite som nechala viac cesta na plnku 😖 robila som ich prvykrat a este som nevedela co a ako, staci naozaj natenko vyvalkat cesto, oni v rure pekne podrastu a piect tych 6minut maximalne
@mariettka27 aka to je ciganska cesnacka?
@michaelamilan Ďakujeme, páči sa, danielaj ho mala v albume - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18383. sú výborné. 🙂
@kucminka tie perníčky somolíčky nie sú suché, oni sú zlepované plnko z tych perničkov, lekvaru atd, baby ich tu píšu ako tie pardubické, to je tak robota na dva dni ale mozem ti opisat recept zo zosita ak by si ich chcela
prosím ako robíte zajaca aby nebol suchý? Mám jedného domáceho v mrazáku a chcem ho robiť pomedzi sviatky ale netuším ako... v živote som to nerobila... najlepší by bol asi pečený lebo do perkeltu sa mi nechce oberať mäso 😀 za všetky rady ďakujem!
@nelinka0401
@tatianka.g Aj s maminou ďakujeme kočky 🙂
jaj baby tak vam zavidim to vypekanie, ja nemam sancu nieco momentalne piect... 😖 Ale idem sa aspon inspirovat, ked medzi sviatkami pridu nasi, mozno nieco skusim 😵
a dned na obed fazulova polievka, pre mna vajickova a granadir
kuracie pecienky restovane na cibulke s cukinou a k tomu kuskus ako priloha
@lucikatn ja sa chystam na toto zajtra, nemam ale odskusane, tak si netrufnem doporucit 😀 a slaninou ho prespikujem aj ked pojde na tie jablka 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15855
@luciferova je to vývar z kosti ( ja som dnes mala údenú, ale inak je jedno aký vývar dáš), pridáš na kocky pokrájanú zeleninku (mrkva a petržlen),povaríš...na panvičke opečieš slaninku, vsypeš do vývaru a pridáš trošku vegety, majoránku,osolíš podľa chuti a dáš cesnak podľa chuti...a je to varianta s rozšľahaným vajíčkom,ale mne ostali zemiaky od včera,tak som ich pretlačila cez koliečko a vajíčko som už nedávala...no a ja si dávam vždy tvrdý syr do cesnačky,takže ani dnes nechýbal,akurát som dojedla 😀
paradajkova polievka s ryzovymi rezancami a parmezanom a kološvarska kapusta
ozaj poradte mi dobru polievku s vajickom a rascou ale aby nebola taka plana ako moja,nepouzivam vegetu
@katka143
@gelinka75
@titkovamiriam ďakujem kočky, no veď len také obyčajné, domáce 😉
@veve39 ďakujem, živiť určite nie, to ja len tak pre radosť, pre rodinku, ale vo veĺkom piecť to nie, kedysi som aj na to myslela, že budem robi´t na zákazky, ale čo som sa pýtala tu u nás pekárok, tak každému sa to zdá drahé, a pritom ve´d suroviny sú sami o sebe drahé+energie, robota, tak som od toho upustila a radšej sa venujem rodinke a pečiem si len tak pre radosť 😉
U nas dnes vajickova polievka s rascou a cerstvou petrzlenovou vnatou a palacinky s tvaroho alebo s makom a lekvarom, poliate cokoladou 😉
@ivanka2134 mech sa páči, kuk môj album, https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb..., práve mi tam včera jedna maminka písala, že sa jej to nepodarilo, a pritom ja som už tento recept odporučila toľkým ľuďom a všetci chválili, robila som ich hádam aj 30x a všetko v poriadku, tak neviem, kde urobila chybu 😒
@veroni87 super krása, teší ma, že som ťa inšpirovala 😉
@tatianka.g mne tiež zostala, po prvýkrát po toľkých rokoch, čo ich robím, ale to len preto, že mi pomáhala malá a tá nechávala veľa tých odkrojkov 😒 tak som urobila guľky marlenka a do stredu som dala arašid alebo mandľu a obalila v orieškoch 😉

dnes kuracie masko s porom,sampionmi a kukuricou k tomu ryza.. a robila som snehove hriby..
tie sa nevydarili, sneh som neslahala nad parou,, vzdy to tak slaham a teraz bolo v recepte,len uslahat bielka s kuku skrobom a cukrom a dat susit,bohuzial mne to takto nejde,takze nabuduce pracnejsie dlho slahat nad parou! chcela som si usetrit cas a aj tak zbytocna praca :(