Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 - to malo ist aj tebe, mala som preklep v nicku....
kocky,prezradte mi prosim, akou "technikou" nanasate cokopolevu na pardubicke pernicky...mate ju tak krasne nanesenu, ja som ich polievala a tu spodnu cast mam na kazdom ofrckanu od polevy ...a vy mate polevu krasne iba na vrchnej casti...moje su fajne, ale vase su nielen fajne, ale aj krasne
@majuskacechova v pohode mozes pridat polohrubu muku. Ja skoro do kazdeho cesta miesam, hladku a polohrubu
@kvietocek7 nebude... minuly rok mi stalo v xladnicke tyzden a nic mu nebolo ;)
dnes hrstkova polievka, bravcove masko na leci, nokerle a jablkovy kompot, zajtra dojeme polievku a uz je urobeny ryzovy nakyp.. a dalsie dni este netusim..
nie mamina došla domov teraz a hovorí na mesovom to nepojde tam sa melie mäso . nasrala som sa a išla som do mesta a kúpila univerzálny mlynček a sú tam 3 nástavce a stál 17.90 eu 😀 😀 mamu skoro prekotilo 😀 😀 😀 😀
@veve39 ahoj ja som ich namáčala v čokolade,nechala trošku stiecť a zostali pekné 🙂
@mysiatkoo krásna,šikovná si 🙂
@lululka555 tou cokoladou si ich polievala, alebo si ich nejako do nej namocila ?
dievčence, potrebovala by som poradit, prave som dorobila 3 druhy domáceho likéru, vaječný karamelový a čokoládový, do prvých dvoch išli surové žltka, mám ich dávat do chladničky, tie likéry? po minulé roky som dávala ale potom my to velmi zhustlo a nešlo z flaše von, ako to riešite vy? možno blbá otázka , ale .... 😉
@veve39 nepolievala som,ja som ich namáčala 😉
Tak mam dopecene pardubaky, take nervy v kuchyni som uz dlho nemala 😀 som si myslela ze najhorsie bude to vykrajovanie ako to niektore z vas pisali. No poviem vam zlate vykrajovanie oproti tomu jak som ja zapasila s cestom. Nejaka kocka to tu aj pisala ze to cesto mala na druhy den po spojeni tak lepive. No ja som ho mala tiez a myslela som si ze sak tym ze to kusi stat do dalsieho dna sa to nejak vsiakne. No trt, cesto jak pena, muku som mala vsade aj v gatkach pomaly jak som musela pridavat do toho cesta. Cela kuchyna zalepena od toho, vsade bordel, cele sa mi to lepilo. Myslela som ze ma slak trafi. Nakoniec som to ale ustala a pernicky su vyborne iked prva varka sa mi trochen pripiekla vdaka mojemu malemu strudlovi ktory si vyzadoval pozornost opat. Ale tak to pouzijem na plniu zajtra. Uz dufam ze to plnenie bude hracka, co dufam po dnesku bude cokolvek 😀
Tak tolko moje zhrnutie dna, dufam ze ste sa na mne aspon vy pobavili 😀
@miskap2111 to si robila tú celozrnnú tortilu????ja tie z obchodu nechcem - je tam plno éčiek 😝
@ibajeho ja som sa s nimi tiez namakala, s cestom sa mi robilo dost tazko - asi nie az tak ako tebe, ale tym ze tam nesiel tuk sa mne fakt tazko spracovavalo....to som pritom robila iba z polovicnej davky, no kočky tu su ine proficky 🙂
vykrajovanie mi islo v pohode, ked som ich piekla tak nervy, ze kolko minut maju byt teda v rure - ked sa dlhsie piekli - asi 6min. boli o chvilu tvrde, tak som dalsie plechy piekla len tie cca 4min....po naplneni krasne zmakli, asi ich treba potom radsej do polevy namacat, ja som ich polievala nad miskou s polevou a same stekance od cokolady mam po po bokoch, co rusi moje esteticke vnimanie 🙂...ale su fajnucke.... no pri celej davke to je podla mna fakt makačka dotiahnut to do konca....ja budem robievat z polovicnej...
ja som rada, ze uz nic nepeciem a konecne mam volny vecer 🙂
je pravda, ze som z planov ubrala 2 druhy suchych kolacikov 🙂
Ahojte, prajem dobré ráno, práve som postavila na sporák morčací vývar so zeleninou, bude s domácimi slížikmi, a dúfam, že ostane aj na víkend, a ešte ma dnes čakajú domáce halušky s tvarohom. Pekný deň, šikulky 😉 .
dnes zapekane cestoviny s brokolicu a sunkou,polievka fazulova luskova
a idem na kokosovo rumove gulky a šuhajdy 🙂

@lululka555 dobrý nápad -ražniči,dávno som nerobila 😉