icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
21. dec 2012

dobré ránko, včerajšie fotečky: ananásovo-punčové rezy a orechovo-medové trojhránky, ktoré u nás nesmú žiadne Vianoce chýbať 😉

rastulka
21. dec 2012

Ahojte 🙂 U nas dnes pečene kura,americke zemiaky+kapustovy šalat 🙂 a zemiakovo-porova polievka zo včera 😉

miskap2111
21. dec 2012

@luci78p tie tortilly som nerobila– tie sú kúpené. Ale nejeme ich často.

raszuz
21. dec 2012

dobré ránko, ja dnes nevarím nakoľko ideme preč, ale zájdem si tu kúsok na takú dobrú cigánsku pečienku 🙂

mizulienka
21. dec 2012

@danielaj Danka do tych pardubickych pernickov, pernikove korenie mam dat cely sacok? mam 25g balenie.

Dani a este sa chchem spytat, myslis, ze namiesto vlasskych orechov, mozem dat mandle? mala nemoze orechy 😒

dakujem krasne za odpoved.

danielaj
21. dec 2012

@natal12 ja mám také teflonové podložky na plech, takže všetko pečiem na nich 😉
@lencyca páči sa Leni , podľa tohto receptu, zlepovala som maslovým krémom s citrónovu šťavou a cukrom 😉
Rohlíčky s citronovou polevou:
200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g Hera, 70 g mletých ořechů, špetka mleté skořice. Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme rohlíčky, dáme na plech a upečeme. Slepujeme máslovým krémem, do kterého přidáme trochu vaječného koňaku. Povrch namáčíme do citrovoné polevy a sypeme sekanými oříšky
.
@womankc myslíš tá kokosová, ja by som ju kľudne použila, ale nenastriekala by si ju, to by si ju musela len tak lyžičkou da´t a ucapka´t a potom by som obliala vrch čokoládou, ja tak robím takú punčovú do košíčkov 😉
@kikaneu kuk do môjho albumu, mám tam jedny super rýchle sušienky s kúskami orechov, sušeného ovocia a sú výborné 😉

danielaj
21. dec 2012

@kucminka krásne 😉
@nakup ďakujem pekne za pochvalu 😉
@veve39 ja pardubické už zlepené chytím a namočím vrch do polevy 😉

gelinka75
21. dec 2012

u nas dnes kura na paprike s cestovinou 🙂

natal12
21. dec 2012

@konopka dúfam ze nesplasnú a formičky vymastuješ a vysypeš múkou ?

konopka
21. dec 2012

Mne nespľaslo nič, piekla som dve davky, formičky nevymasťujem 🙂 daj vediet, ako to dopadlo, verim ze bude dobre ked sa to zacne piect, najprv sa to akoby rozpustila, potom sa to nafukne a dopecie, len treba sledovat aby sa to neprepieklo veľa zdaru, su vynikajuce pa natal12

nakup
21. dec 2012

@erni nenapíšeš mi ten recept na linecke koláčiky ? Ďakujem

danielaj
21. dec 2012

@mysiatkoo nádherná tortička, klobúk dole, si šikulka 😉
@ibajeho to tie moje pardubické sa ti tak zle robili, 😕 😕 😕 nechápem, ve´d kočky ich tu tiež skúšali a chválili, práveže to cesto je perfektné, žiadne tekuté, ako píšeš, niečo si musela urobiť ináč, ako bolo v recepte, ja ho robievma roky a stále si ho neviem vynachváli´t, že sa s ním dobre pracuje 😒

danielaj
21. dec 2012

@mizulienka ja dávam tak polovicu tohto 25 g balíčka, ale ke´d dáš celý nič sa nestane, aj tak som už robila, teraz som nemala, tak som dala len polovicu a smandľami som neskúšala, ale myslím,že nič by sa s tým nepokazilo, potom daj vedie´t, ako to dopadlo, by som niekedy aj ja vyskúšala s mandľami 😉

womankc
21. dec 2012

@danielaj ďakujem , tak to urobím

womankc
21. dec 2012

tak som včera dokončila pečenie , dnes a zajtra si pekne upracem a ozdobím dom a od nedele svätím 🙂 , po veľmi dlhej dobe sa tento rok nesmierne na sviatky teším, že budeme všetci spolu, oddýchneme si , po prírode sa poprechádzame , dobrotky si budeme vyvárať, no proste pohoda džez.

Ozaj dievky , aké farby / výzdobu, stromček / si idete robiť? len tak ma to zaujíma

Predvčerom mal mm večierok a keď prišiel, tak mi 2,5 hodiny vyznával lásku, že aká som ja dokonalá a ako ma miluje aaaaaaaaaaaa.................
Tak som mu ráno povedala, že ho asi pravidelne každý týždeň pošlem na nejaký večierok , lebo že sa to dobre počúva xixixiixixix 😀

mizulienka
21. dec 2012

@danielaj dakujem si zlata 😉

janulabj
21. dec 2012

@danielaj ahoj, chcela by som Ta velmi pekne poprosit, napišeš mi ako urobit pstruha ? čitala som že maš manžela rybara 🙂 a otec objednal na veču pstruhy, no že ich mame pripravit my :D dakujem velm pekne

titkovamiriam
21. dec 2012

kým Marek spal mam dva druhy hotové 😀 -sladké jak,,cecek,, a hik hik poriadne rumove 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
21. dec 2012

@danielaj recept na tie trojhranky síííím 🙂

veve39
21. dec 2012

@danielaj dani, na tie trojhranky sa chystam - asi az pred silvestrom, pozerala som u teba v albume recept, aj na na mmb ma jeden oslovil - su dobre ? mala som ich v plane este do vianoc, avsak bude nas menej "stravnikov" na kolaciky, tak som to presunula, budem robit pred Silvestrom
ako dlho vydrzia ? ako ich skladujes ?

dabon
21. dec 2012

My dnes rýchly perkelt kurací s cestvinou (už je aj navarené) 😉 Poobede sa chystám upiecť ešte žltkovo-orechové rezy 🙂

tinuskaha
21. dec 2012

dnes tvarohove gulky paradajkova polievka

danielaj
21. dec 2012

@janulabj ano mm je rybár , ale pstruhy neloví, to ho nebaví, že to je o ničom rybačka 😕 tak ja sa tomu až tak nerozumiem, my mávame hlavne šťuky a sumce, zubáče a kapre - to sú jeho adrenalínové rybačky 😀 ale pstruhov sem-tam dostaneme od známeho a ja ich robím len tak jednoducho a vtedy sú najlepšie, pokvapkám citrónovou šťavou, osolím, cesnak, korenie na ryby a maslo a opečiem na grile, panvici alebo šupnem do rúry 😉
@titkovamiriam 😀 😀 😀 tak ich veľmi neochutnávaj 😀
@veve39 tie trojhránky sú svetové, naša staršia dcéra aj mm sa idú zabi´t za nimi, včera mi tie kraje pojedli všetky, naozaj výborné, ja ich robím už veĺmi dlho a neviem si predstavi´t bez nich Vianoce, vydržia ti dlho, ja ich skladujem v pivnici, kde mám zaváraniny, v kartónovej škatuli, ako aj všetky koláčiky a mám tam zima ako v chladničke 😉

danielaj
21. dec 2012

a my dnes dojedáme kelovú polievku zo včera a práve som si dala pauzu, gúľam cesto na domáce rezance a už ma ruka boli, mm mi hovorí, že čo som si to vymyslela, že či som sa nenagúľaľa dosť 😀 takže dnes domáce rezance s domácim tvarohom, alebo makom, alebo orechami, ako kto bude chcieť 😉 a som dnes zmenila posledný koláčik na Vianoce, nebudem robiť naše tradičné orechovo-medové rezy Margaret, lebo sa mi zdá, že už máme orechových dosť a urobím niečo svieže, tak budem robiť punčáky a už tým pádom mám všetko napečené 😉

danielaj
21. dec 2012

@womankc môj mal z roboty večierok minulý piatok, ale lásku mi nevyznával 😀 len sa na mňa stále lepil a dnes má zase s kamarátmi, tak uvidíme, čo bude dnes 😅 alezajtra sa chystajú na poslednú rybačku v tomto roku, lebo jazero skoro celé zamrznuté, tak vravel, že bude tak striedmo, aby mohol ráno vyrazi´t rybárčiť 😀 a čo sa týka stromčeka, my sme mali teraz asi 4 roky rovnaký v takých hnedo-tehlových odtieňoch a tento rok som vymenila komplet ozdoby a včera sme postavili stromček , aj ke´d ho staviame tradične deń pred štedrým dňom, ale nebudeme stíha´t už, tak sme urobili a hotovo a máme fialovo-zelený a je nádherný 😉

olo2003
21. dec 2012

ahojte, ta dnes polievka paradajková mliečna, a špagety s mäsovou omáčkou, rozkázal si syn, tak som spravila viacej a bude aj na zatra.
No a včera som robila padubické medovníčky od @danielaj a sú famózne. Trošku som pri nich experimentovala a dala som cca 300 g celozrnnej hladkej múky,potom sa mi cesto trošku ťažšie spracovávalo, ale to bolo myslím tou múkou, tak som pridala 25g masla, ja viem nemalo by ísť, ale už ma neskutočne boleli ruky (mám ich slabé odjakživa), tak som tam niečo musela dať. Pred vykrajovaním som cesto vybrala z chladničky, aby mi trošku oteplilo a ľahšie sa s ním pracovalo, A kedže som robila z celej dávky, tak sme sa so synom nevedeli dovykrajovať, piekli sme cca 4,5min a boli fajné. Včera som zlepovala do noci a dnes idem poliať čokoládou, ráno som si jeden dala na ochutnanie ku káve, no čo vám poviem asi ich bude málo, sú neskutočnéééé, a to tam ešte nie je čokoláda.

danielaj
21. dec 2012

@olo2003 teším sa, že chutili a že sa podarili, naozaj sú výborné, inak by som ich toľko neospevovala, len ma mrzí, že dve maminky tu písali, že cesto mali riedke ako pena, ale to mi nijako nejde do hlavy, ako je to možné ☹

katkas1
21. dec 2012

dnes som urobila mini zemiakove placky, na to napacovanu panenku pokrajanu na rezance urobenu na panvici a posypala som to este struhanym syrom, mnamka celkom dobra

womankc
21. dec 2012

@danielaj počuj danka , to je fakt ale už neuveriteľné , ja som si plánovala fialkovo zelený 😉 , akosi často sa zhodujeme, ale teda ešte mám aj verziu bielo zlato zelený , ešte som neni úplne rozhodnutá u nás sa robil stromček na štedrý deň ráno vždy, keď som sa vydala, tak u muža bola tradícia večer pred štedrým dňom, ale teda ja by som chcela tento rok, aby mi to už v sobotu zavesil, my sme si zaviedli takú tradíciu , že miesto stromčeka si pod strop zavesujeme taká obrovitánsku vetvu

womankc
21. dec 2012

@titkovamiriam aj mne sa tento rok akosi podarilo viacej rumu ucrcnúť do šuhájd 😉 až sa pubertiaci potešili 😀