icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nakup
21. dec 2012

@zaira13 a nezamrzla ti? ja čo dám na balkón tak je ako skala posúď podľa vonkajšiej polievky alebo premiešaj a keď sa robia bublinky vylej je už skysnutá

nakup
21. dec 2012

@womankc ja som s čítaním pozadú a a až teraz vidím že tvoj recept na rafaelo guličky už niekto napísal a ja som sa " opakovala" aj to sa stáva 😉

kucminka
21. dec 2012

@olo2003 neboj,dobré budú,ja som tam naliala 250ml oleja,čo som sa pomýlila,ale dajú sa zjesť,len ich mám akési tvrdé ešte. 😉

lenadka
21. dec 2012

polievka bola cícerová s pórom a druhé sme mali dukátové buchtičky s čoko krémom /vanilkový mi doma nechcú/ 🙂

lenadka
21. dec 2012

V bille je zas losos v akcii kilo za 5,99€, minule bol síce za 5,60€ ale aj toto je dobrá cena 😉

miskap2111
21. dec 2012

Moja vianočná "bonboniera" a pár ozdobených medovníčkov.

natal12
21. dec 2012

@womankc moja, výpadok to nebude bude to tým že ludia ju vykúpili k vianociam 😀 😀

veve39
21. dec 2012

@luciok prosim ta podla ktoreho receptu si robila tu grilaz s maslom ? nech idem "na istotu" 🙂

natal12
21. dec 2012

včerajšie praclíky z dvojitej dávky, tú sú už naložené v krabici 😉 a ešte nenaplnené linecké tiež z dvojitej dávky podľa @ danielaj plniť budem v sobotu 🙂

a dnešné vanilkové rožteky tiež z dvojitej dávky, prepáčte mi za zlú kvalitu fotky 😒 a mamina bude robiť šuhajdy,mašinkové rožteky, mandlové sucháre 😉

nelinka0401
21. dec 2012

@natal12 no jaká si ty šikulka 🙂 😀

nakup
21. dec 2012

@natal12 ja som dnes mlela na mäsovom a super ušetrila som 18 ečka 🙂

natal12
21. dec 2012

@nelinka0401 ďakujem , len ma sere to svetlo 😒 😀

natal12
21. dec 2012

@nakup vy máte asi iný než my 🙂

natal12
21. dec 2012

baby vyzerá to tak že šuhajdy , mandlové sucháre a mašinkové budem robiť ja 😒 ale čo aspoň sa tešíííím 🙂

megika1
21. dec 2012

navarený hrniec segediňáku,aby som mala zajtra pokoj,vysávač sa zahreje a aj ja,lebo máme neskutočné mrazy 😀 😀

nanulik
21. dec 2012

Na obed sme dojedli nakyp so slvkami a skoricou a brokolicovu kremovu. Teraz vecer som robila svieckovu a hraskovu polievku s mrvenickou. Toje na zajtra ale s drobcom sme uz degustovali😀 omacku🙂

ibajeho
21. dec 2012

@megika1 aj ja som vcera varila kotol segedinu 😀 a uz je polka fuc. Zajtra asi spravim rizky 😀

ibajeho
21. dec 2012

@natal12 ako si robila pracliky? Chcela by som aj ja vyskusat nech mame aj nieco slane k vianociam. Dakujem

zuul
21. dec 2012

ahojte mamusky, sa to tu zvrhlo o kolacoch 😉

my sme dnes dojedli zeleninkovu s mrvenickou, a kelovy privarok + parok
zajtra brokolicova, perkelt kuraci, cestovinka a bryndzové halusky
v nedelu sosovicova a perkelt.
v pondelok len sosovicova, a potom skorsia vianocna vecera.

moj maly sa strasne "rozozral" nikdy tolko nejedol, kazdy tanier prazdny, a o 2hod si pyta zasa, tak som im na vecer uvarila cestovinky so syrom a kecupom a zasa chodi, ze chce nieco jest 😵

a ja uz len dopeciem jednu marlenku pre nas (kamoske uz jedna putovala) a mam finito s kolacikmi.
grilazky uz boli, moj manzel a moj oco ich vyzrali vsetky ked som ich ponukla.... takze uz neurobim. mame dost kolacov.

lululka555
21. dec 2012

ahojte my sme dnes mali hustú fazuľovú polievku s údenými rebierkami 🙂

megika1
21. dec 2012

@ibajeho som už poučená,že treba väčší hrniec,lebo každým dňom je chutnejší 😵

nakup
21. dec 2012

Dnes hrachová s opraženým chlebom a syrom, kuracie na šampiónovej omáčke a ryža, a vianočné pčenie šuhajdy so salkom, pripravené linecké koláčiky zajtra budu vyzdobené, a jadrové rožky v neďelu vyzdobené a moja ručná výroba stromček na štedrovečerný stôl 😉

natal12
21. dec 2012

@ibajeho tento receptík má mamina od susedy 😉 a praclíčky su veľmi dobré. takže tu máš recept : 25 dkg hladkej múky, 1 hera, 1 vajce, 15 dkg strúhaného eidamu,1/2 pol prášku do pečiva, 1 malá lyzička soli . Ale odporúčam robiť z 2 dávok bude ich viac, lebo z 1 dávky je ich máličko 🙂

nakup
21. dec 2012

no syn sa realizoval až to zdvojnásobil linecké zajtra plnené

bubo1104
21. dec 2012

dnes iba špagetky so syrom a špagetkou . Piekla som škvarkovníky a poriadnu dopľu , bolo ich na 4 plechy , potom som ešte urobila čokoládovú salámu ( robí sa nad parou a necháva stuhnúť v alobale ) , no a nakoniec rafaelo guľky . Motala som sa v kuchyni skoro celý deň , už mám fajront .

zaira13
21. dec 2012

@nakup nie nezmrzla mi. Ale nezdala sa mi skysnuta, skor ako keby straila chut... no nic aj tak som ju vyliala a dnes urobila novu 😉

luciok
21. dec 2012

@veve39 Neviem či ti to ešte pomôže, ale predsa: 250 g kryš. cukru upáliť na karamel, pridať 250 g masla a 250 ml šľahačkovej smotany. Rozvariť. Potom treba pridať 250 g prášk. cukru a 250 g orechov (posekané na drobno). Nechať trocha vychladnúť a pridať 2 celé vajcia.

mysiatkoo
21. dec 2012

dnesne pecenie : mandlove suxariky a vinove kolaciky (prvy pokus a odporucam, kto neskusal) ;)

mizulienka
21. dec 2012

@miskap2111 tie vyzeraju super, prsim ta, co za kolacik je ten okruhly cokoladovy a ten coko rez s orieskami vo vnutri?
dakujem

miskap2111
21. dec 2012

@mizulienka tie kolieska sú mandľovo- čokoládové sušienky- recept je tu, na tejto strane tak v druhej polovičke ( https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/ ). Ten s tými orieškami v strede sa volá Malakov - recept dopišem.