Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
polievka bola cícerová s pórom a druhé sme mali dukátové buchtičky s čoko krémom /vanilkový mi doma nechcú/ 🙂
V bille je zas losos v akcii kilo za 5,99€, minule bol síce za 5,60€ ale aj toto je dobrá cena 😉
včerajšie praclíky z dvojitej dávky, tú sú už naložené v krabici 😉 a ešte nenaplnené linecké tiež z dvojitej dávky podľa @ danielaj plniť budem v sobotu 🙂
a dnešné vanilkové rožteky tiež z dvojitej dávky, prepáčte mi za zlú kvalitu fotky 😒 a mamina bude robiť šuhajdy,mašinkové rožteky, mandlové sucháre 😉
@natal12 no jaká si ty šikulka 🙂 😀
@nelinka0401 ďakujem , len ma sere to svetlo 😒 😀
baby vyzerá to tak že šuhajdy , mandlové sucháre a mašinkové budem robiť ja 😒 ale čo aspoň sa tešíííím 🙂
Na obed sme dojedli nakyp so slvkami a skoricou a brokolicovu kremovu. Teraz vecer som robila svieckovu a hraskovu polievku s mrvenickou. Toje na zajtra ale s drobcom sme uz degustovali😀 omacku🙂
ahojte mamusky, sa to tu zvrhlo o kolacoch 😉
my sme dnes dojedli zeleninkovu s mrvenickou, a kelovy privarok + parok
zajtra brokolicova, perkelt kuraci, cestovinka a bryndzové halusky
v nedelu sosovicova a perkelt.
v pondelok len sosovicova, a potom skorsia vianocna vecera.
moj maly sa strasne "rozozral" nikdy tolko nejedol, kazdy tanier prazdny, a o 2hod si pyta zasa, tak som im na vecer uvarila cestovinky so syrom a kecupom a zasa chodi, ze chce nieco jest 😵
a ja uz len dopeciem jednu marlenku pre nas (kamoske uz jedna putovala) a mam finito s kolacikmi.
grilazky uz boli, moj manzel a moj oco ich vyzrali vsetky ked som ich ponukla.... takze uz neurobim. mame dost kolacov.
ahojte my sme dnes mali hustú fazuľovú polievku s údenými rebierkami 🙂
@ibajeho tento receptík má mamina od susedy 😉 a praclíčky su veľmi dobré. takže tu máš recept : 25 dkg hladkej múky, 1 hera, 1 vajce, 15 dkg strúhaného eidamu,1/2 pol prášku do pečiva, 1 malá lyzička soli . Ale odporúčam robiť z 2 dávok bude ich viac, lebo z 1 dávky je ich máličko 🙂
dnes iba špagetky so syrom a špagetkou . Piekla som škvarkovníky a poriadnu dopľu , bolo ich na 4 plechy , potom som ešte urobila čokoládovú salámu ( robí sa nad parou a necháva stuhnúť v alobale ) , no a nakoniec rafaelo guľky . Motala som sa v kuchyni skoro celý deň , už mám fajront .
@miskap2111 tie vyzeraju super, prsim ta, co za kolacik je ten okruhly cokoladovy a ten coko rez s orieskami vo vnutri?
dakujem
@mizulienka tie kolieska sú mandľovo- čokoládové sušienky- recept je tu, na tejto strane tak v druhej polovičke ( https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/ ). Ten s tými orieškami v strede sa volá Malakov - recept dopišem.

@zaira13 a nezamrzla ti? ja čo dám na balkón tak je ako skala posúď podľa vonkajšiej polievky alebo premiešaj a keď sa robia bublinky vylej je už skysnutá