Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mizulienka Tak tu je "Malakov":
250g Nutely (alebo inej čokoládovo- orieškovej pomazánky)
250g mliečnej čokolády
70g nasekaných mandlí, pistácií, alebo olúpaných lieskových orieškov (podľa chuti)
200g horkej čokolády (ja vždy dávam 70%nú)
Mliečnu čokoládu roztopíme a zmiešame so zohriatou Nutelou. Pridáme orechy, premiešame a vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch polejeme polovicou roztopenej horkej čokolády a necháme zachladnúť. Keď zmes stuhne, vyklopíme ju na papier a polejeme z druhej strany. Po vychladnutí nakrájame na menšie kúsky- ako pralinky.
@miskap2111 dakujem ti krasne, ukladam ;=) tento rok uz asi nebudem robit nic nove, mam uz 8 druhov a zajtra sa este chystam na pardubicke pernicky, tak pre nas staci, aj tak na stefana odchadzame na vychod k babke 😉
takze sumar sumarum mam pernicky, linecke, vanilkove rozky, salkove suhajdy, visnove gulicky z horaliek, gastanove gulicky, bielkovo mandlove kolaciky, pernik obalovany v kokose a teda este tie pernicky zajtra 😉
@natal12 ale vies mne to musis jak blbcovi pisat aj ako to vypracujem a na kolko stupnov piect a ako dlho. Nielen ma takto odbit, viem ze doba je uponahlana a viacere takto tu odpisuju ale to neni dobre lebo to vyznieva ze sa nechcu podelit s receptom alebo ze proste maju toho druheho na salame. Takze ta este raz poprosim postup a hlavne tie ciselne udaje o peceni 😉 dakujem pekne.
@mizulienka super!! U nás 11 druhov- na obrázku chýbajú ešte žĺtkové rezy a dcéra ma prihovára na vanilkové rožky.. 🙂 Neviem, kto to poje! 😀
@brumca ja som robila salkove suhajdy, ale ceru som davala iba od oka, tak aby bola cokolada taka akurat 😨
a ja som davala iba ciste salko...do kosicka som dala trocha cokolady, nechala trocha zachladit potom na to lyzicku salka a zaliala cokoladou.
@miskap2111 wow ze 11 😕 😕
ja mam este par druhov, ktore by som chcela vyskusat, ale uz si dam pokoj, budem rada, ked sa poje, to co mam 🙂 aj ked chce dat jednej kamoske, potom dalsej susede, tak sa aspon minu 😉
@mizulienka ako robis prosim ta tie visnove gulicky z horaliek ? dakujem 🙂
@joannas jasne že da,alebo robime spolu-no on tak dlho spí 😀
dobré ránko žienky, chcem sa spýtať Danky a tiež vás, ktoré ste robili pardubické pern., či ste ich mali tiež po upečení také tvrdé...? 😒 Nejde mi to do hlavy, čo som urobila zle, ale určite som ich dlho nepiekla...možno 4 min., po vybratí z rúry boli celkom fajn a mäkké (v stredu) ale do druhého dňa mi stvrdli na kosť..Upečené odrezky som musela pomlieť na mlynčeku.Včera som ich naplnila a namočila do čokol, takže dnes ráno sú trošiliilinku mäkkšie, ale aj tak....je to bežné...?
A zmäknú vôbec niekedy...? ☹
@jandom ja davam hned po upecení pernicky do zatvaracich doz aby zmäkli 🙂 daj ich do nadoby zavri a vloz do nej rozpolene jablko -vezmu si jeho vlchkost a zmäknu.
U nas dnes hovadzia polievka,morcacie stehno na hrozienkach a červenom vine s cestovinami
a lepim kolaciky,plnim kolaciky,idem robit visnove orechove gule,dalsie štangle bielkove-prvé kamsi zmyzli 😀 😀 😀 ....
@veve39 podla tohto receptu, akurat do stredu davam visnu.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44960
@mysiatkoo ten suchar mas nadherný ,ja som tento rok nerobila
@miskap2111 krasna bonboniera 😉
inac dievcata ten suchar peciete iba v srncom chrbte, ci sa da aj v niecom inom? nic ma nenapada 😒
@mizulienka v srnčom je najlepší ale samozrejme da sa aj v inom napriklad v babovkovom alebo aj ked mas silikonove na mufiny tak aj tam sa to da upiect,vybrat,nakrajat a ususit 🙂
@titkovamiriam prosim ta a kedy si to krajala? ked sa to vysusilo? pre mna je to velkou zahadou n atak tenucko nakrajat
ked ti to po upecen vychladne sa to nakraja a susia sa tie platy 🙂
@mizulienka
@nakup tie linecke su od daniely ma ich u seba v albume ako macacie oci 😉
kocky ja som vecera definitivne dopiekla,uz len pozlepovat posledne linecke a koniec...mozme priberat 😀
@mizulienka ja to peciem tiez len v srncom chrbate,ale mozno by sa to dalo aj v takej forme co vyzera ako veniec-ja v nej robievam jablkovy kolac
zelam Vam pekny vikend, prvy po konci sveta 😀
@ibajeho Praclíky : 25dkg hladkej múky, 1 hera, 1 vajce , 15 dkg strúhaného syru eidam , 1/2 pol sácku prášku do pečiva , 1 malá lyzička soli . Odporúčam robiť z dvoch dávok ! 🙂
Postup. Všetky suroviny podľa poradia náhadzeš do misy kde budeš miesiť a vypracuješ cesto ktoré vyvaľkáme a formičkou vykrajujeme praclíky. Potrieme vajičkom rozšlahaným a posypeme sezámom, kmínom čim chceš . Pečieme pri teplote 200 stupnov , a piecť chvilu neviem to upresniť každá z nás ma inú rúru čiže ak budú chytať farbu vyberieš .
U nas dnes hraskova polievka s krupicovymi haluskami, vyprazany syr so zemiakmi a uhorkovym salatom a pre starsiu slecnu cestovinky s kecupom a struhanym syrom 😉
ahojte sikulky, neviem sa tu prehryst k dobremu medovnikovemu receptu prosim vas hodte sem nejaky dobry osvedceny co sa zuby nelamu, vdaka 🙂
Zenusky, dajte recept ako jednoducho a chutne pripravit lososa.Este som ho nikdy nerobila. A bola by skoda zostat na stedry vecer bez vecere 😀 😝 dakujem
baby mam otázku ked do kolaca pouzijem namiesto hnedého cukru klasický krystálový cukor - neni to žiaden problem, že? chcem robiť brownies s mascarpone - recept už mam davnejsie odtialto ulozený takže si nepamatam kto a kedy ho sem daval ----------------------------------------- DAKUJEM za skoré odpovede 😀
Morčací vývar a varené zemiaky, špenát, vajíčko.
Ahojte 🙂 U nas dnes domaca francuzska polievka,čevabčiči a varene zemiaky s vnatou+cibuka a horčica 😉 🙂 Prijemny dnik 🙂
@ibajeho nemáš zač, pagáciky nerob neviem aké to bude z toho. pagáče sa robia z kysnutého. veĎ neviem či máte niekde dnes otvorené ja som si raz kúpila v domácich potrebách u hudeca vykrajovátka na praclíky . takéto : http://www.dajanashop.sk/www-dajanashop-sk/esho... mám aj doma tú kovovú ale požičali sme ju niekomu pokazil nám ju ☹

ahojte zienky 🙂 mohli by ste mi prosim poradti...idem prvykrat robit slakove suhajdy. Kolko cery mam dat na dve cokolady na varenie? a salko vymiesvate aj s maslom alebo bez masla? lebo su rozne recepty na nete, a neviem podla ktoreho robit 😔