icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ifkael
26. dec 2012

@lussy23 tatarsky biftek ;) ked uz ta surova strava

miruska73
26. dec 2012

ahojte babule tak ja este nevarim ani zajtra doje sa salat rezne a kapustnica....vcera sme s napchavali u mamci a u svokrovcov no hroza to obzerstvo ..... 🙄 🙄

nakup
26. dec 2012

hovädzia polievka s domácimi rezancami, domáci knedlík červená kapusta, keďže syn nemá rád kačku ani hus ja sama by som to jedla do silvestra tak kuracie stehná. A zajtra do práce 😢 už som odvykla

danielaj
27. dec 2012

@bobinkask krásna tortička aj punčák, mňam 😉

danielaj
27. dec 2012

a inak dobré ránko, dnes nevarím, dojedáme zo včera 😉

womankc
27. dec 2012

@nakup presne tento robím 😉 a som ho sem aj dávala

kikaneu
27. dec 2012

ahojte babuľky 🙂 ja som taká trubka ☹ večer som šupla do pekárne suroviny na chlieb a idem ho teraz vybrať a cesto nevymiesené, neupečené......pozerám, že dokelu, pekáreň sa pokazila......figu, ja som tam zabudla dať hnetací hák 😖 celé to môžem vyhodiť a utekať do obchodu kúpiť chlieb alebo rožky.....no som ja ale šikovná 😔
a inak, čo ste si našli pod stromčekom? potešilo? 🙂

sharmana
27. dec 2012

včera: hríbová omáčka, pečené kačacie stehná, majonezovy šalat
dnes: zeleninova polievka s hraškom, zeleninove lievance 🙂

womankc
27. dec 2012

Dievčatá šetkým Vám želám dodatočne ešte šťastný Nový rok a do toho roka dobrý krok. veľa lásky, zdravia, rodinnej súdržnosti a pohody a trošku šťastia aj na pracovnom poli. Nestihla som sa sem pripojiť cez sviatky, tak aspoň do nového roka malý vinš 😉 Nech sa Vám všetkým darí lepšie ako tento starý rok a aby sme sa tu naďalej takto krásne a pohodovo stretávali a menili si rady, nápade, zážitky pekné sviatočné obdobie

zuzkka111
27. dec 2012

kysla strukova, zemiakove placky pecienka.. to ja len co stary povie verim.. inak neviem co by som

sisanka
27. dec 2012

ahojte babule moc som sa tu nezdrziavala ale tak vam napisem aspon menu ake sme mali za posledne dni 😉
pondelok: oplatka s medikom, vianocna kapustnica, vyprazany kapor, kapor po seversky, majonezovy zemiakovy salat
utorok: vyvar s rezancami, hus s plnkou z jablk, cibulky, hrozienok a mandli na karameli so salatom (u nasich)
streda:u svokrovcoch, vyvar, rezne s hranolkami
dnes - dojedame rezne 😀 a pomimo rozne kolaciky, slane chutovky, ocka, chlebicky, dnes sme na rano mali domacu sunku -mnam! 🙂
a kedze som samozrejme nic nefotila tak pripajam aspon fotku mojich kolacikov ktore bleskovou rychlostou miznu a neviem ci ostanu do silvestra 😀 😀 😀 😀

glee
27. dec 2012

Ahojte, potrebujem poradit - neviem, co uvarit v sobotu na muzovu 30tku ☹ bude nas 10 ludi. Poradte nieco vhodne na taku prilezitost? Mam na mysli hlavny chod. Dakujem za kazdy napad.

digehe
27. dec 2012

@ifkael viem o čom píšeš ja mám tiež 4 (58,29,26,19), už len čakať na "nevesty" kedy preberú žezlo 🙂

ifkael
27. dec 2012

@digehe to ja mam 35,9,4, a 1,5.. hrnce zo zavodnej kuchyne estelen mam v plane kupit... ale je to sila aj teraz.. v momente vsetko zjedene...

digehe
27. dec 2012

@glee tak ja by som klasika rezeň,zem.šalát,to sa dá aj den predtým nachystať,v sobotu len vysmažiť, a kuracie prsíčka s broskyňou, ani toto nedá zabrať vela času a ryžu,,,,toto bude hlavný chod namojej "50",k tej ryži možno hranolky, a samozrejme slepačiu polievočku s domácimi slížikmi ,uvidim kolko budem mat pomocnikov 😉

digehe
27. dec 2012

@ifkael no máš sa na čo tešiť, ked podrastuuuuuu,,,,z vlastnej skusenosti, ale nevadí, hlavne že sme zdraví 😅 a každý už zárobkovo činný, čo v dnešnej dobe je velká výhra, teda pre mna určite,,,,

gelinka75
27. dec 2012

dnes som uvarila len zeleninovu polievku s haluskami, ostatne dojedame 🙂

ellise
27. dec 2012

rybí polévka z pondělí, rýžový nákyp

womankc
27. dec 2012

dnes nevarím, som v práci a doma pojedia , čo máme a večer uvidím, či im treba navariť na zajtra , ale ak áno tak to zrejme bude nejaké ľahšie jedlo, alebo ešte ma napadli šunkafleky, alebo francuzáky, nech sa zúžitkuje všetko

martinkatinka
27. dec 2012

@glee joj, po vianociach oslava....ja by som skor asi niečo, čo sme nejedli na Vianoce, možno len pečené kurča a ryžu.... a k tomu ako prílohu dusenú zeleninku... v podstate to máš všetko celkom rýchlo urobené....

egyptanka
27. dec 2012

@womankc u mna napodobne, vytiahla som muzovi a malej z mrazaku dukatove buchticky, dnes to budu mat bez polievky a zajtra nieco lahsie uklochnim ... ale dobry napad s francuzskymi, este my tam ostalo kusok sunky tak to tam hodim a mozno zajtra paradajkova polievka.

katushka16
27. dec 2012

my dnes kelová polievka zo včera a nutelové palacinky🙂

nakup
27. dec 2012

@glee alebo vyskúšaj rezne z krkovičky môže byť aj iné mäso ale krkovička je na tento recept najlepšia vyklepeš, osolíš, opepríš, ovegetíš jednu stranu obalíme múkou a vrchnú horčicou, sprudka opečieme na oleji skôr horčicovú stranu a potom múkovú. Ukladáme na vymastený pekáč aby rezne s horčicou boli na spodku podlejeme vodou do ktorej dáme pár kvapiek tekutého maggi a pečieme 1/2 hodinky a na záver postrúhame kyslú uhorku a poukladáme kôpku na každú krkovičku a na vrch plátok syra a zapečieme ani sa nezdá ale keď sa chute spoja je to bomba, k tomu ryža, hranolky, alebo americké zemiaky, piré

diusik
27. dec 2012

@katushka16 juuj spravila si mi chut,uz aj si idem robit 😝 😀

leanax
27. dec 2012

my dnes polievka zo strúhanej zeleniny a krupicové haluštičky a druhé varené zemiaky s petržleňovou vňaťkou a pečená domáca hurka 😀

rastulka
27. dec 2012

Ahojte 🙂 U nas dnes konečne cestoviny so syrovou omačkou 😝 polievku ešte mame vianočnu slepačiu s nitovkami 😉 🙂

mysiatkoo
27. dec 2012

ahojte. predvcerajsie dojedacky (kapustnica so smotanou a ovocim,bobalky a rezen so salatom), vcera ryzovy nakyp a zemiakova polievka a dnes daniel a la svieckova s knedlou...uplna mnamka

natalii6
27. dec 2012

@mysiatkoo ahoj mozem poprosim recept na tu a la svieckovu? dakujem

zklimekova
27. dec 2012

@sisinka29 tu je presný recept na ten kokosovo jablkový koláč
Cesto : 400g polohrubá muka
2 vajcia
1 palmarín
1 vanilkový cukor
1/2 prášku do pečiva
2 PL práškový cukor
vypracujeme cesto rozdelíme ho na dve časti, stále ho tak na pol hodinky dám do chladu

Plnka: 150g kokosová múčka
20gpráškový cukor
2 PL hrubá múka
sneh zo 4 bielok,
-do vyšľahaného snehu pridáme 2 PL kryštál. cukru a primiešame práškový cukor a kokosovú múčku

Poleva: 4žĺtka
200g práškový cukor

Prvé cesto vyvaľkáme prenesieme ho na plech,natrieme ho lekvárom.Na lekvár dáme kokosovú plnku.Na kokosovú plnku dáme nastrúhané jablká.Na jablká položíme druhé cesto.
Na vychladnutý koláč dáme žĺtkovú polevu.