Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@4divokakocka no tradične boršč - zamenili sme za kapustnicu pred dvoma rokmi tuším a tak už len to robíme , na silvestra to bude kapor a cibuľovozemiakový šalát zrejme a na nový rok budem robiť nejaké bravčové steaky s kvalitnou omáčkou, ešte neviem presne ktorú zvolím a s bohatou oblohou a americké zemiaky k tomu a pre seba dusené bravčové s anglickou zeleninkou a na tri krále budem robiť vývar z perličky s haluškami ešte neviem akými , zrejme syrovobylinkové a druhé bude pečená morka s nejakou fajnovou plnkou k tomu ryža a zrejme americké zemiačky, zeleninový šalát a zrejme tortu pawlovu s čerstvým ovocím , možno tú morku vykostím a urobím plnenú roládu
ahojte, my dnes dojedáme posledný šalát, zajtra špagety a v nedeľu halušky 😀 a na silvestra urobím pizzu, nechcem mäso minimálne týždeň ani vidieť
Kočky poraďte, varili ste už kuskus? Kde sa to dá kúpiť? Chcela by som to skúsiť, tak poprosím nejaké rady... díky moc
Ahojte kocky, ja dnes zvrtnem halusky s bryndzu a syrokremom ...jedna pani tu pisala dobry tip na veceru - telacie medailonky s omackou s modreho syra, chcela by som sa jej popytat na recept, no neviem najst ten prispevok - ako sa robi ta omacka ? niva s kyslou smotanou, ci gorgonzola ? dakujem za odpovede ..... 😀
@martinkatinka ahoj kupis to aj v dm-ke alebo v obchode so zdravou vyzivou
@martinkatinka Aj v Kauflande ho maju a v Jednote tusim tiez.
@cubanka
@mimi21mimi
Díky kočky
@martinkatinka http://varecha.pravda.sk/recepty/kuskus-s-hubam...
http://varecha.pravda.sk/recepty/kuskus-s-hubam...
http://varecha.pravda.sk/recepty/kuskus-so-zele...
http://varecha.pravda.sk/recepty/taboule-orient...
robila som kuskus ako samostatnú prílohu a aj ako zeleninové rizoto s krevetami, našich moc neočaril , ale je to inak vcelku chutné
@martinkatinka inak kúpiš to aj normálne v reťazcoch ako píšu dievčatá, ale teda aj v tých zdravých výživách, tam možno aj viac typov by si zohnala , ja som mala takú , ktorá sa nevarila , len parila vriacou vodou, ale sú aj také ktoré treba variť, marocká, izraelská a tak , treba sa držať návodu
@womankc skúsim v tej DMke, mám tam dnes cestu a uvidíme ako to zachutí u nás....malý mi moc toho nezje, tak skúšam, čo by mu zachutilo a aby to bolo aj zdravé a poprípade bohaté na vitamíny... nechcem variť na dvojo, musí sa naučiť papať to, čo my, veď moc nekorením, tak by mu to nemalo vadiť... ale on je skor na výraznejšie chute
Dnes rajcinkova polievka na zelanie namladsieho clena, asi k tomu slize s vajcom a uhorkovym salatom...a mozno aj dezert
http://varecha.pravda.sk/recepty/uzasny-tvaroho...
dnes cestoviny s paradajkovou omačkou +syr
zajtra tarhoňové rizoto
ahojte 😉
u nás sa varí dnes guláš s dvojakým mäskom, aj s bravčovým a aj s divinou...a s čerstvým chlebíkom 😝 🙂
@danielaj ten super ,,vynález,, na jablká máme aj my,kúpený tiež nedávno,aká sranda 😉
halušky s bryndzou a deckám so syrom a k nim kyslé mliečko 😉 😉
ahojte my mame na 3 dni minimalne kapustnicu..baby poviem vam som sokovana vcera sme boli u nasich po darceky s detmi a manzel zostal doma varit..normalne ze zlatu medailu ziskal za nu mnam tak dobre som sa uz dlho nenajedla... 😀 ale inak vianoce sme nemali najlepsie v piatok sme zostali na kramaroch s krpcom mame zapal priedusiek a druhy kasel a spoli...ale len jednu noc museli sme inhalovat..tak som plakala ako malinka ale hlavne ze sme ok a uz sa to lepsi... 🙂 aj ked odsavame ako besny..ale o tyzden ideme na dovcu do tatier tak sa musime dat dokopy..pekny den.. 🙂
@martinkatinka ahoj, kuskus kúpiš aj normálne v tescu aj v Jednote, potom v Dmke, no ja som robila už zopár krát, ale deťom to veĺmi nechutí, radšej majú tarhoňu alebo slovenskú ryžu, ale mne to chutí, robila som na spôsob rizota aj ako prílohu k mäsku, príprava je jednoduchá, rýchla a návod máš aj na obale 😉
u nás dnes konečne bez mäsa, máme šošovicovú omáčku na kyslo, a robila som jablkové palacinky, a skaramelizovala som k tomu ovocie (ananás, mandarínky, banán, pomaranč, jahody), nejak sa ovocie neje, alebo som ho veľa nakúpila, už som vyhodila asi 6 mandaríniek, tak som takto aspoň časť minula 😉 chlapi majú ešte pečenú krkovičku s ryžou a pečenými zemiakmi, my už máme mäsa dosť 😒
@4divokakocka pravdepodobne cervena kapusta a pecene mäsko
my dnes len mliečnu zemiakovú polievočku,už mám plné zuby vysmážancov,mäsa,ryby 😝 som sa obžrala všetkého 😕
my dnes palacinky,masa uz bolo dost 😝
@martinkatinka no zdravé to rozhodne je , chuť ale samotného nie je príliš výrazná, ničo medzi cestovinou a cereáliami, nebolo to špatné, ale neoslovilo ich to nejako špeciálne, tiež budem skúšať aj iné recepty, možno to treba len dobre pripraviť a koreniny ktoré som vtedy zvolila možno neboli to pravé
ahojte, tak u nás dnes vajíčková polievka a cigánska, zajtra pizza, v nedeľu sviečková.
U nás paradajkova polievka a francúzske zemiaky s uhorkovym šalátom a rozmyslam nad lievancami
včera sme dojedli vývar s rezancami, babka nám spravila pirohy...a ja som sa včera nevládala ani postaviť..potvora chrípka ma navštívila...manžel si konečne poriadne užil deti :D ....Dnes sme mali smotanovú polievku so zelenou fazuľkou a granadír s kyslou uhorkou 🙂
Ahojky 🙂 U nas dnes zeleninova polievka a dukatove buchtičky 🙂

Tak ja uz stvrty den nevarim 🙂 Dnes obed u svokrovcov 😉