Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@firstbaby ak robis vyvar z kralika,tak robis len z kosti alebo z celeho kralika? co potom s tym "uvarenym" kralicim mäsom,chuti dobre?ja som este polievocku nerobila ,väcsinou len peciem,tak by ma zaujimalo ako chuti kralicia polievka,je to nieco podobne ako kura alebo sliepka ? 🙂
@kikaneu Ja robim tuto sviečkovu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42534 😉
ahojte 😉 u nás sme dnes ddojedali šošovicovú omáčku na kyslo zo včera, a robila som hrachovú kašu, na tto opražená cibuľka a slaninka a k tomu údené mäsko - karé, a máme veľa banánov, ktoré nestíhame jesť, tak staršia dcéra robila bánánové jednohubky s piškótami a čokoládou 😉 ako keby sme mali málo sladkého 😅
Ahojky 🙂 My sme dnes dojedli zo včera zeleninovu polievku a dukatove buchtičky 🙂 a na večeru bude hamburger 😉 😝
@titkovamiriam tanierik s lyžiarom..wau.. 😲 😀
@osemsmerovka to je už starožitnosť 😀 😀 😀 😀 😀
@titkovamiriam aj u nás 😎
baby že mnam vyvar a jedlo z kralikov!!!!lepsie a zdravsie ako kuracina 🙂 ,volakedy sme kraliky chovali,teraz som rada ked sused obcas za symbolicku cenu preda inak teda v obchode riadna palka za ne 😠
my dnes zeleninkova polievocka a kuracie vykostene stehna plnene sunkou a syrom, zapecene s nakladanym hermelinom a k tomu ryza a hranolky
ahojte kuchticky mi sme dnes dojedli kapustnicu a robila som cestoviny s nivovo sampionovou omackou mnamka ale hodila som aj trosku sunky aby telo nedostalo sok ze kde je maso 😀 😀 😀 zajtra neviem asi dojedacka castovin ....a potom kacka kapusta ahrncekove knedle a na utorok upeciem krkovicu aby nebola hydina ...juj idem papkat mm akurat dorobil misu s klobaskou olivkami syrom zavaranymi rydzikami a papr.pomazankou 😵
Dnes sme dojedali zo včera rajčinovú polievku a zeleninové rizoto, mužovi som spravila halušky s tvarohom.
a idem piect rezy vtacie mlieko mame chut na slahajdu velaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@kikaneu ja robím sviečkovú takto : mäso som vyskúšalá všeliake buď hovädzie, bravčové v celku,robím z kuracích pŕs ktoré im chutí najviac 😀 mäso prešpikujem tenkými pásikmy slaniny a tenký pásikmi cesnaku osolím, opeprím a na harúcom oleji sprudka opečiem,mäso uložím do hrnca a vo výpeku opražím cibulu pokrájanú na drobno, ak sa zvýši slaniny a cesnaku opražím tiež to dá omáčke dobrú chuť ďalej podusím na koliečka nakrájané 3 stredné mrkvy, 2 potržlény, 1/2 zeler a 1/2 kaleráb pokrájaný na pásiky trošku posolím pokorením dám vegetu zelenina pusti šťavu do hrnca v ktorom je mäso zalejem vodou dám lyžicu horčice pridám orestovanú zeleninu trošku maggi bobkový list, nové a čierné korenie zalejem mäso vodou aby bolo ponorené prikryjem pokrievkou a šup do vyhriatej rúry na 1 - 1,15 podľa typu mäsa. Ak je mäso mäkké vyberiem omáčku rozmixujem necham prevrieť a v trožke vody si rozmiešam 3 lyzice cukru a 3 aj niečo lyžyce octu ochutnám aby bolo také kyslo sladké a pridám do omáčky necham prevrieť a na koniec zmiešam šľahačkovú smotanu a smotanu na varenie s hl. múkou a vlejem miešam pridám naspäť mäso aby sa prehrialo a hotovo na tanier dám mäsko polejem omáčkou a môžeš si dať kôpku brusnicového lekváru moja kamarátka vraví keď prídem urob sviečkovu v živote som lepšiu nejedla. 😀 😀 😀
zajtra idem na to....jeden jediny silvestrovsky kolac-nekolac idem urobit - zamatovu roladu a manzel mi prave povedal, ze to je velka vyzva, lebo lepsiu roladu ako od svojej starkej este nejedol 😉 tak som sama zvedava ako zvladnem tento challenge 😀 a este upeciem v pondelok rano vianocku, mam skvely recept
my dnes vajíčková-rascová polievka a francúzske zemiaky🙂
takze nakoniec dnes dojedacky, dojedla sa polievka zemiakovo-krupova, na druhe som z mrazaku vytiahla bravcove na leci, len som uvarila k nemu ryzu a jablkovy kompot
zajtra brokolicova kremova polievka s opekanym chlebom, francuzske zemiaky
pondelok-utorok - hovadzi vyvar s rezancami, knedlik masko a kapusta 🙂
@gabikastorinska ahoj, ja robim podla tohto receptu: http://www.varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makk...
@zoe_a dakujem pekne🙂
dnes pecena klobasa/domaca, priudena/so zemiakmi a detom telaci gulas s cestovinou a zajtra kuraci vyvar, bravcove kare na sampinonoch zapekane so syrom, ryzoy a americkymi zemiakmi. Piekla som kokosky a zajtra urobim bananove jednohubky aby do pondelka zmakli.
dnes rajčinová polievka, strapačky (halusky) s kyslou kapustou a na večeru si mm zmyslel vyprážaný syr s hranolkami
zajtra madarsky gulas s knedlou a na silvestra chcem urobit pracliky.
ahojte ,my sme dnes nevarili,na obed bol ešte guláš zo včera a večera v reštauracii s manželom 😉

@zoe_a ahoj mozem poprosit recept na pizza cesto? Dakujem