Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My uz od vianoc len velmi postne lebo deti maju chripku a do toho im skocila aj laryngitida. Teda je sa nic, lebo vracaju a my sme s manzelom z nich tak unaveni, ze tiez nic nejeme. Ale na dnes si neocakavane vypytali spageti (tie maju velmi radi), pekne ich zjedli a nebolo im ani zle. Tak ak to takto pekne pojde aj dalej, tak zaktra bude ako dezert varene jablcka s piskotami a na veceru hrianky s maslom. Tot nasa silvestrovska sviatocna tabula. Ale manzelovi asi spravim oblozene chlebicky, bo tie ma velmi rad. Kolace mame este od sviatkov, ale nikto ich neje.
@junkfoood ja neviem varit tarhonu, ale kamoska mi poradila robit ju ako cestoviny - hodit do vriacej vody a zcedit, dobre preliat tecucou vodou a kvapnut olej na zaver 🙂 este som neskusala, tak neviem... 🙂
Fazulova polievka s fliackami. Plnena paprika s paradajkovou omackou a domaca knedla. Ked sa robi knedla, robia sa aj buchty na pare - takze aj buchty s lekvarom a kakaom.
rezne na prírodno, ryža, zelenina
@titkovamiriam joj ten tanier s detmi kde máš v nom prazenicu mám pri mame,jedávala som z neho ešte ako dieťa 🙂
@ibajeho pekárničku vymasťovať netreba vôbec. keď chceš len cesto zarobiť napr. na pizzu , tak si tam pridáš podla receptu všetky suroviny, používam iba sušené droždie a to prečítaj či to je k 0,5 kg múky alebo ku 1 kg a daj podla toho, ale napr. ked ti ide 0,4 kg múky tak kludne daj celý sáčok. zapneš program na prípravu cesta a hotovo, už len vyberieš kysnuté cesto ked to pípne, ked v tom ideš robiť chlieb tak tiež dáš suroviny podla receptu , zapneš správny program a už len vyberieš hotový chlebík 😉
Mate recept/link na nejaky fajny salat? Nie klasika zemiakovy, vdaka 🙂
@womankc ahoj prosím ťa ty si minule písala,že na punčový rez dávaš tu kupovanú polevu,to jedno balenie mi vyjde na celý plát,či radšej mám dať dve,ďakujem 😉
@ibajeho je to pravda,mám to overené...ak robím sladký chlebík ako vianočka,tak nevyberám cesto a nechám ho od A po Z v pekárničke.vyberiem už upečený ,nechávam aj tie hnietace háky,vyberiem ich až po upečení,do žiadneho programu nezasahujem.500 g polohrubej múky,300 ml mlieka,1 vajce,pol droždia, KL soli aj cukru,1 dcl oleja cesto by nemalo byť tuhé ....po upečení jedávame s kakavkom čisté,alebo s masielkom,či marmeládou,naši aj s nutelou 🙂 pridala som foto obyčajný chlebík,na sladko nemám zdokumentované
@lululka555 ahoj, ja kupujem od oetkera tiez puncovu polevu, vystaci to na 1 tortovu formu, takze ak robis cely plech tak treba 2 ks
@gianni veru aj ja!!! 😀
a dnešne kuriatko
@gelinka75 ďakujem 🙂
Ja som dnes robila krémovú brokolicovú a plnené kuracie prsia so syrovou omáčkou a hranolkami. Ďalej som varila silvestrovskú kapustnicu, nakoľko my na štedrú večeru robíme bazmäsitú krémovú. Ďalej som robila marinádu na jelenie medajlónky s brusnicovou omáčkou, ktorú idem prvýkrát pripraviť zajtra na večeru, tak som zvedavá ako sa vydarí a bude chutiť a ešte som stihla upiecť syrové kolieska. A mám na dnes akurát tak dosť 🙂
zeleninková polievočka , buchty na pare čučoriedkové a jahodové . Naparila som ich pre celý regiment , zostane aj na zajtra . Večer šľahačkovo - ovocné poháre
Baby, mate nejake zaujimave tipy na chlebicky? Ci tam sa neda toho vela povymyslat? Mate nejake vychytavky?
@titkovamiriam jejo aj my sme mali kedysi taký tanier s tými vílami,či čo je to🙂 ale odkedy s aprarábala kuchyňa som cih už nevidela, asi ich vyhodili 😠
dnes Silvestrovská kapustnica(mali sme síce aj na vianoce) a na zajtra hovädzí perkelt s lečom a ešte slané tyčinky z lístkového cesta
a zajtra huráááááááááá na chalupu...
@titkovamiriam a ako robíš ten cícerový šalát? My máme cícer veľmi radi tak obmena by nezaškodila 😀
svieckova na smotane......mnam, ale neviem aka polievka by sa k tomu hodila????
@lucikatn no robim na viac sposobov-bud len zavarany alebo uvarený/ja som teraz namočila/zmiešam so zeleninou/paprika,uhorka,paradajka/pridam olivy a syr.dalsi robim to iste ale pridam jogurt.a potom zmiešany aj so zemiakmi a klasika ako do majonezaku len nedam majonezu .alebo len cícer syr olivy a malinké opečene krutonky chleba-ten spravim na zajtra,nepouzivam ani koreniny kedze cicer uvarím a osolím no to uz je na kazdom ako si okorení.
Ahojte,my sme dnes mali hovädziu polievku s kopou zeleniny a slížikmi,pečené kuriatko s ryžou a kompotom.všetko sa zjedlo 🙂
zajtra nejaké jednohubky s olivami,nejako mi zachutili,cesnačky,oškvarkové pagačiky a ešte niečo vymyslím,hádam sa to poje 😀
vidim ze poniektore sa pytate na chlebíčky tak skuste toto.chcela som ju robit aj ja no nezjedla by sa:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40653
nechcel som sem prispievat,ste vsetky velmi sikovne vo vareni,ale napisem vam moj dnesny den nielen vo vareni--------------05.30budicek,upratanie dvora po 2 vlciakoch plus krmim u suseda je na dovolenke-06.00nakup,varenie kuracej polievky,rezne zemiakovy salat,,vycistenie krbu,zakurenie,poobede robim jednohubky z nivou,vyprevadzam starsiu dceru na autobus,priprava dreva do krbu,prechadzka s mladsou dcerou,potom som robil domace rezanky,rucne valkane,teraz som skoncil.........myslite ze den by mohol mat 30 hodin a to som chlap--------------------prajem vam pekny novy rok 2013

🙂 ahojte
u nás dnes tiež plný veľký hrniec kapustnice s mäskom,klobáskou,údenym a hríbikmi... a druhé kuracie mäsko v zemiakovej placke 🙂
a ide sa piecť dnes opäť štedrák, vždy musí byť aj na koniec roka 😵