icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
30. dec 2012

🙂 ahojte
u nás dnes tiež plný veľký hrniec kapustnice s mäskom,klobáskou,údenym a hríbikmi... a druhé kuracie mäsko v zemiakovej placke 🙂
a ide sa piecť dnes opäť štedrák, vždy musí byť aj na koniec roka 😵

amdeis
30. dec 2012

My uz od vianoc len velmi postne lebo deti maju chripku a do toho im skocila aj laryngitida. Teda je sa nic, lebo vracaju a my sme s manzelom z nich tak unaveni, ze tiez nic nejeme. Ale na dnes si neocakavane vypytali spageti (tie maju velmi radi), pekne ich zjedli a nebolo im ani zle. Tak ak to takto pekne pojde aj dalej, tak zaktra bude ako dezert varene jablcka s piskotami a na veceru hrianky s maslom. Tot nasa silvestrovska sviatocna tabula. Ale manzelovi asi spravim oblozene chlebicky, bo tie ma velmi rad. Kolace mame este od sviatkov, ale nikto ich neje.

luciferova
30. dec 2012

@junkfoood ja neviem varit tarhonu, ale kamoska mi poradila robit ju ako cestoviny - hodit do vriacej vody a zcedit, dobre preliat tecucou vodou a kvapnut olej na zaver 🙂 este som neskusala, tak neviem... 🙂

abriela
30. dec 2012

Fazulova polievka s fliackami. Plnena paprika s paradajkovou omackou a domaca knedla. Ked sa robi knedla, robia sa aj buchty na pare - takze aj buchty s lekvarom a kakaom.

tosomja
30. dec 2012

rezne na prírodno, ryža, zelenina

gianni
30. dec 2012

@titkovamiriam joj ten tanier s detmi kde máš v nom prazenicu mám pri mame,jedávala som z neho ešte ako dieťa 🙂

tunzal
30. dec 2012

@ibajeho pekárničku vymasťovať netreba vôbec. keď chceš len cesto zarobiť napr. na pizzu , tak si tam pridáš podla receptu všetky suroviny, používam iba sušené droždie a to prečítaj či to je k 0,5 kg múky alebo ku 1 kg a daj podla toho, ale napr. ked ti ide 0,4 kg múky tak kludne daj celý sáčok. zapneš program na prípravu cesta a hotovo, už len vyberieš kysnuté cesto ked to pípne, ked v tom ideš robiť chlieb tak tiež dáš suroviny podla receptu , zapneš správny program a už len vyberieš hotový chlebík 😉

luciferova
30. dec 2012

Mate recept/link na nejaky fajny salat? Nie klasika zemiakovy, vdaka 🙂

lululka555
30. dec 2012

@womankc ahoj prosím ťa ty si minule písala,že na punčový rez dávaš tu kupovanú polevu,to jedno balenie mi vyjde na celý plát,či radšej mám dať dve,ďakujem 😉

megika1
30. dec 2012

@ibajeho je to pravda,mám to overené...ak robím sladký chlebík ako vianočka,tak nevyberám cesto a nechám ho od A po Z v pekárničke.vyberiem už upečený ,nechávam aj tie hnietace háky,vyberiem ich až po upečení,do žiadneho programu nezasahujem.500 g polohrubej múky,300 ml mlieka,1 vajce,pol droždia, KL soli aj cukru,1 dcl oleja cesto by nemalo byť tuhé ....po upečení jedávame s kakavkom čisté,alebo s masielkom,či marmeládou,naši aj s nutelou 🙂 pridala som foto obyčajný chlebík,na sladko nemám zdokumentované

gelinka75
30. dec 2012

@lululka555 ahoj, ja kupujem od oetkera tiez puncovu polevu, vystaci to na 1 tortovu formu, takze ak robis cely plech tak treba 2 ks

titkovamiriam
30. dec 2012

@gianni veru aj ja!!! 😀
a dnešne kuriatko

lululka555
30. dec 2012

@gelinka75 ďakujem 🙂

zoe_a
30. dec 2012

Ja som dnes robila krémovú brokolicovú a plnené kuracie prsia so syrovou omáčkou a hranolkami. Ďalej som varila silvestrovskú kapustnicu, nakoľko my na štedrú večeru robíme bazmäsitú krémovú. Ďalej som robila marinádu na jelenie medajlónky s brusnicovou omáčkou, ktorú idem prvýkrát pripraviť zajtra na večeru, tak som zvedavá ako sa vydarí a bude chutiť a ešte som stihla upiecť syrové kolieska. A mám na dnes akurát tak dosť 🙂

ibajeho
30. dec 2012

@megika1 dakujem a robis tam teda aj knedlu? a na akom programe? a hlavne receptik na nu ta poprosim 🙂

@tunzal tak ja potom neviem preco tam mam napisane v navode ze ju treba vymastit...

bubo1104
30. dec 2012

zeleninková polievočka , buchty na pare čučoriedkové a jahodové . Naparila som ich pre celý regiment , zostane aj na zajtra . Večer šľahačkovo - ovocné poháre

gerdusha
30. dec 2012

Baby, mate nejake zaujimave tipy na chlebicky? Ci tam sa neda toho vela povymyslat? Mate nejake vychytavky?

lussy23
30. dec 2012

@megika1 mňam milujem chlieb z pekárničky. škod alen, že pekárničku nemám. ale z času na čas si chlebík pečiem u nej. 🙂
@zoe_a mňamky samé🙂

lussy23
30. dec 2012

@titkovamiriam jejo aj my sme mali kedysi taký tanier s tými vílami,či čo je to🙂 ale odkedy s aprarábala kuchyňa som cih už nevidela, asi ich vyhodili 😠

gianni
30. dec 2012

dnes Silvestrovská kapustnica(mali sme síce aj na vianoce) a na zajtra hovädzí perkelt s lečom a ešte slané tyčinky z lístkového cesta
a zajtra huráááááááááá na chalupu...

lucikatn
30. dec 2012

@titkovamiriam a ako robíš ten cícerový šalát? My máme cícer veľmi radi tak obmena by nezaškodila 😀

elliah
30. dec 2012

svieckova na smotane......mnam, ale neviem aka polievka by sa k tomu hodila????

lucikatn
30. dec 2012

@megika1 prosím na aký program to dávaš resp. aký čas? Mám novú DP tak chcem poskúšať...

titkovamiriam
30. dec 2012

@lucikatn no robim na viac sposobov-bud len zavarany alebo uvarený/ja som teraz namočila/zmiešam so zeleninou/paprika,uhorka,paradajka/pridam olivy a syr.dalsi robim to iste ale pridam jogurt.a potom zmiešany aj so zemiakmi a klasika ako do majonezaku len nedam majonezu .alebo len cícer syr olivy a malinké opečene krutonky chleba-ten spravim na zajtra,nepouzivam ani koreniny kedze cicer uvarím a osolím no to uz je na kazdom ako si okorení.

nelinka0401
30. dec 2012

Ahojte,my sme dnes mali hovädziu polievku s kopou zeleniny a slížikmi,pečené kuriatko s ryžou a kompotom.všetko sa zjedlo 🙂
zajtra nejaké jednohubky s olivami,nejako mi zachutili,cesnačky,oškvarkové pagačiky a ešte niečo vymyslím,hádam sa to poje 😀

titkovamiriam
30. dec 2012

a začínam variť-finale zajtra 🙂 variť na Silvestra a Nový rok pre troch to si ani nepamatám-snad aj že nikdy,ale kapustnica sa v malon neda tak chalanom zamrazím a ked sa znovu stretneme si ju dáme zas 🙂

megika1
30. dec 2012

@ibajeho 450g polohrubej múky,50 g hladkej,300ml mlieka,2 PL oleja,pol droždia, KL cukru a soli,1 žltok a dávam iba miesenie cesta a potom klasika,nad parou robím,výjdu dve knedle

titkovamiriam
30. dec 2012

vidim ze poniektore sa pytate na chlebíčky tak skuste toto.chcela som ju robit aj ja no nezjedla by sa:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40653

megika1
30. dec 2012

@lucikatn ja mám XXL moulinex ak miešam aj lanové semiačka,slnečnicu a vločky tak program celozrnný 3.45 min,ak zemiakový tak základný chlieb 3.20

jozkin
30. dec 2012

nechcel som sem prispievat,ste vsetky velmi sikovne vo vareni,ale napisem vam moj dnesny den nielen vo vareni--------------05.30budicek,upratanie dvora po 2 vlciakoch plus krmim u suseda je na dovolenke-06.00nakup,varenie kuracej polievky,rezne zemiakovy salat,,vycistenie krbu,zakurenie,poobede robim jednohubky z nivou,vyprevadzam starsiu dceru na autobus,priprava dreva do krbu,prechadzka s mladsou dcerou,potom som robil domace rezanky,rucne valkane,teraz som skoncil.........myslite ze den by mohol mat 30 hodin a to som chlap--------------------prajem vam pekny novy rok 2013