icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucikatn
30. dec 2012

@megika1 tu mám aj ja 😉 len neviem či sme sa správne pochopili - myslela som na aký program dávaš tú vianočku resp. sladký chlieb? Nejaký recept na sladký chlieb mám aj v knižke od DP ale ešte som to neskúšala.

jozkin
30. dec 2012

jozkin nechcel som sem prispievat,ste vsetky velmi sikovne vo vareni,ale napisem vam moj dnesny den nielen vo vareni--------------05.30budicek,upratanie dvora po 2 vlciakoch plus krmim u suseda je na dovolenke-06.00nakup,varenie kuracej polievky,rezne zemiakovy salat,,vycistenie krbu,zakurenie,poobede robim jednohubky z nivou,vyprevadzam starsiu dceru na autobus,priprava dreva do krbu,prechadzka s mladsou dcerou,potom som robil domace rezanky,rucne valkane,teraz som skoncil.........myslite ze den by mohol mat 30 hodin a to som chlap--------------------prajem vam pekny novy rok 2013
Dnes o 20:28 • 2 deti • Odpovedz • •
Choď na stranu: • « Predošlá 1 ... 1899 1900 1901 1902 Ďalšia »
Tvoj príspevok

lydia22
30. dec 2012

Dnes fazuľova polievka,losos a pečene zemiaky

megika1
30. dec 2012

@lucikatn tak skús základný recept,zvyčajne pečiem z väčšieho množstva,kedy pekárnička vypracuje a pečiem v rúre

titkovamiriam
30. dec 2012

@jozkin však sa stav na kus reči častejšie 😉 tiež pekný a uspešný rok 2013!!!! tých 30h denne by som veru brala 😉

ibajeho
30. dec 2012

@megika1 no ja som to este nerobila cize kolko ju asi tak parim? A to cesto rozdelim na polku a vytvarujem knedle hej? 😀 to dopadne

zklimekova
30. dec 2012

dnes sme mali na obed zeleninovú polievku, ryžu, opekané zemiaky a hovadziu roštenku so šampiňónovou omáčkou , poobede som piekla sacherovu tortu namiesto koláča na zajtra, ešte ju musím poliať čokoládou, naplnila som orechové košíčky , ktoré mi ostali prázdne spred vianoc 🙂

jozkin
30. dec 2012

@titkovamiriam ja by som sa stavil aj castejsie,na par slov ale za prve sa hambim prispievat medzi ostrielane gazdinky,-aj ked toho mozno viem viacej ,za druhe nechcem nikoho otravovat --kazdy mame toho dost 😝

titkovamiriam
30. dec 2012

@jozkin pozri sa vobec sa nehambi ja si myslim že najlepši kuchari su muži,oni pri varení nepotrebuju kucharske knihy -varia od oka a ja nechápem že im to vždy víde.17 rokov som pracovala s mužmi a nikdy som nejedla lepší gulaš,kapustnicu,halasle ako navarené od nich a aj amatersky ci profi su špička muži.A tak isto ked su v obci preteky vo varení gulášu,najlepšiu pizzu pečie u nas chlap a podobne...tak nevahaj a pridaj sa do našho babinca-tušim fakt že chlap tu asi este nebol/možno sa mylim/ a este som si kukla moje knihy jasne že chlapi su autori 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
30. dec 2012

@zklimekova mnam sacherka tu milujem 🙂

ibajeho
30. dec 2012

@jozkin keby

teddynko
30. dec 2012

Žienky, máte špeciálne jedlo, ktoré varíte na Silvestra?

tothova5a
30. dec 2012

Ahojte, potrebujem radu 🙂 Zajtra idem prvykrat varit slepaciu polievku. Na co nemam urcite zabudnut? Mate nejaky osvedceny recept? Ako mozem potom vyuzit tu uvarenu sliepku?

titkovamiriam
30. dec 2012

@teddynko mysliš iba na Silvestra , ani nie ale musi byt kapustnica 😉 a ovocne bowle

ibajeho
30. dec 2012

@jozkin blbne mi fon, len som ti chcela napisat ze keby sme to tu kazda brali tak ze otravujeme tu dalsiu tak si tu nikto nic nenapise 😀

zklimekova
30. dec 2012

@titkovamiriam aj my 🙂..a náš Samko veeeľmi,11steho mal narodeniny a chcel sacherovu tortu..nejako nebola vtedy ..... tak to dodatočne oslávime s tortou na silvestra :D

teddynko
30. dec 2012

@titkovamiriam tú kapustnicu robím aj ja.. v recepte má názov Novoročná.. 😉 ..každý okolo mňa robí obložené chlebíčky.. ja ich robím málokedy.. skôr pečiem slané pečivo..

jozkin
30. dec 2012

@titkovamiriam velmi pekne dakujem,za pozvanie do vasho babinca----idem uz pomaly spat na zajtra musim este namocit fazulu,na polievku, hrach na kasu a este musim vytiahnut z mrazaku udenu krkovicku----------------------------a zajtra hor sa do varenia

titkovamiriam
30. dec 2012

@tothova5a -sliepka,cibula,korenova zelenina,cele cierne a nove korenie,sol/moze byt kusok kelu,kalerab/ varit pomaličky aby ostala pekne čira...no a masko dat potom do polievky alebo ho zjest len tak alebo spravit pomazanku

kemonka
30. dec 2012

@zklimekova no to druhé jedlo velmi dobre vyzerá 🙂

kemonka
30. dec 2012

@megika1 aj chlebík dobre vyzerá, ja už dlhšie rozmýšlam nad pekárničkou a bojim sa či sa mi bude dariť piecť chlieb, či to nebudú zbytočne vyhodené peniaze. 😕

kemonka
30. dec 2012

Ahojte žienky, mohla by som sa sem pridať? Náhodou som to tu objavila, a niekedy som fakt zúúúúúfalá, čo variť - tak snáď tu nájdem nejaké inšpirácie a receptíky, ktoré mi pomôžu a niekedy aj rozhýbu. Nie som nejaká že "waaaaw kuchárka" 😀 😀 😀 ale tak snažím sa no. 🙂

teddynko
30. dec 2012

@tothova5a ja pomaly privediem do varu mäso, pozbieram penu, potom pridám soľ, koreňovú zeleninu, cibuľu, korenie celé čierne, nové, trocha vegety - nemusíš, varím tri hodiny, ak je sliepka staršia, aj štyri..hlavne pomaličky bublinkať, aby bola číra.. mäsko zvyknem vybrať a urobiť paradajkovú omáčku - tú my radiiiiii! alebo s chrenom.. 😉

luciferova
30. dec 2012

Nejaky overeny recept na salat? Nie zemiakovy, nieco netradicnejsie moze byt. Alebo cestovinovy 🙂 dik 🙂

luciferova
30. dec 2012

@tothova5a daj si varit sliepku (alebo aj s inym masom sa to robi rovnako) s jednou osupanou, nepokrajanou cibulou a par gulickami korenia, osolit. To nechaj pomaly varit, nesmie bublat, inak je kalna. Ked je pred dovarenim, supnem zeleninu (mrkva, petrzlen, por, kalerab, zemiak, zeler, kel, gulickovy kel....co lubite) a varit aj so zeleninou do makka. Nenechat vriet. Ochutnat, ci je dost slana, ak nie, pridat sol. Nepouzivam ziadne bujony ani vegetu, vsetku chut doda cerstva zelenina a maso 😉 dobru chut 🙂

elliah
30. dec 2012

ach jaj, som dovarila svieckovu na smotane, ale bohuzial do receptu ide aj ocot a ja som ho dala trosku viac....co sa s tym da urobit???pomooooc

katja78
30. dec 2012

@elliah cukor? ja mám recept s horčicou (1 PL) a šťavou z max. polovice citrónu. Ale do základu určite dávam cukor (tiež 1 PL)

katja78
30. dec 2012

ja som na kysnuté cesto ľavá, ale zajtra vyskúšam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48781 snáď sa zjedia 😅

elliah
30. dec 2012

ja davam karamel.....citala som, ze soda bicarbona, ale bojim sa to tam supnut....

bubu1111
30. dec 2012

@tothova5a Ahoj tu pipku pekne ober a sprav na stavicke k ryzi...my sme tak robili vcera.