Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
jozkin nechcel som sem prispievat,ste vsetky velmi sikovne vo vareni,ale napisem vam moj dnesny den nielen vo vareni--------------05.30budicek,upratanie dvora po 2 vlciakoch plus krmim u suseda je na dovolenke-06.00nakup,varenie kuracej polievky,rezne zemiakovy salat,,vycistenie krbu,zakurenie,poobede robim jednohubky z nivou,vyprevadzam starsiu dceru na autobus,priprava dreva do krbu,prechadzka s mladsou dcerou,potom som robil domace rezanky,rucne valkane,teraz som skoncil.........myslite ze den by mohol mat 30 hodin a to som chlap--------------------prajem vam pekny novy rok 2013
Dnes o 20:28 • 2 deti • Odpovedz • •
Choď na stranu: • « Predošlá 1 ... 1899 1900 1901 1902 Ďalšia »
Tvoj príspevok
Dnes fazuľova polievka,losos a pečene zemiaky
@jozkin však sa stav na kus reči častejšie 😉 tiež pekný a uspešný rok 2013!!!! tých 30h denne by som veru brala 😉
@titkovamiriam ja by som sa stavil aj castejsie,na par slov ale za prve sa hambim prispievat medzi ostrielane gazdinky,-aj ked toho mozno viem viacej ,za druhe nechcem nikoho otravovat --kazdy mame toho dost 😝
@jozkin pozri sa vobec sa nehambi ja si myslim že najlepši kuchari su muži,oni pri varení nepotrebuju kucharske knihy -varia od oka a ja nechápem že im to vždy víde.17 rokov som pracovala s mužmi a nikdy som nejedla lepší gulaš,kapustnicu,halasle ako navarené od nich a aj amatersky ci profi su špička muži.A tak isto ked su v obci preteky vo varení gulášu,najlepšiu pizzu pečie u nas chlap a podobne...tak nevahaj a pridaj sa do našho babinca-tušim fakt že chlap tu asi este nebol/možno sa mylim/ a este som si kukla moje knihy jasne že chlapi su autori 😀 😀 😀 😀
@zklimekova mnam sacherka tu milujem 🙂
Žienky, máte špeciálne jedlo, ktoré varíte na Silvestra?
Ahojte, potrebujem radu 🙂 Zajtra idem prvykrat varit slepaciu polievku. Na co nemam urcite zabudnut? Mate nejaky osvedceny recept? Ako mozem potom vyuzit tu uvarenu sliepku?
@teddynko mysliš iba na Silvestra , ani nie ale musi byt kapustnica 😉 a ovocne bowle
@titkovamiriam aj my 🙂..a náš Samko veeeľmi,11steho mal narodeniny a chcel sacherovu tortu..nejako nebola vtedy ..... tak to dodatočne oslávime s tortou na silvestra :D
@titkovamiriam tú kapustnicu robím aj ja.. v recepte má názov Novoročná.. 😉 ..každý okolo mňa robí obložené chlebíčky.. ja ich robím málokedy.. skôr pečiem slané pečivo..
@titkovamiriam velmi pekne dakujem,za pozvanie do vasho babinca----idem uz pomaly spat na zajtra musim este namocit fazulu,na polievku, hrach na kasu a este musim vytiahnut z mrazaku udenu krkovicku----------------------------a zajtra hor sa do varenia
@tothova5a -sliepka,cibula,korenova zelenina,cele cierne a nove korenie,sol/moze byt kusok kelu,kalerab/ varit pomaličky aby ostala pekne čira...no a masko dat potom do polievky alebo ho zjest len tak alebo spravit pomazanku
@zklimekova no to druhé jedlo velmi dobre vyzerá 🙂
Ahojte žienky, mohla by som sa sem pridať? Náhodou som to tu objavila, a niekedy som fakt zúúúúúfalá, čo variť - tak snáď tu nájdem nejaké inšpirácie a receptíky, ktoré mi pomôžu a niekedy aj rozhýbu. Nie som nejaká že "waaaaw kuchárka" 😀 😀 😀 ale tak snažím sa no. 🙂
@tothova5a ja pomaly privediem do varu mäso, pozbieram penu, potom pridám soľ, koreňovú zeleninu, cibuľu, korenie celé čierne, nové, trocha vegety - nemusíš, varím tri hodiny, ak je sliepka staršia, aj štyri..hlavne pomaličky bublinkať, aby bola číra.. mäsko zvyknem vybrať a urobiť paradajkovú omáčku - tú my radiiiiii! alebo s chrenom.. 😉
Nejaky overeny recept na salat? Nie zemiakovy, nieco netradicnejsie moze byt. Alebo cestovinovy 🙂 dik 🙂
@tothova5a daj si varit sliepku (alebo aj s inym masom sa to robi rovnako) s jednou osupanou, nepokrajanou cibulou a par gulickami korenia, osolit. To nechaj pomaly varit, nesmie bublat, inak je kalna. Ked je pred dovarenim, supnem zeleninu (mrkva, petrzlen, por, kalerab, zemiak, zeler, kel, gulickovy kel....co lubite) a varit aj so zeleninou do makka. Nenechat vriet. Ochutnat, ci je dost slana, ak nie, pridat sol. Nepouzivam ziadne bujony ani vegetu, vsetku chut doda cerstva zelenina a maso 😉 dobru chut 🙂
ach jaj, som dovarila svieckovu na smotane, ale bohuzial do receptu ide aj ocot a ja som ho dala trosku viac....co sa s tym da urobit???pomooooc
ja som na kysnuté cesto ľavá, ale zajtra vyskúšam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48781 snáď sa zjedia 😅
ja davam karamel.....citala som, ze soda bicarbona, ale bojim sa to tam supnut....

@megika1 tu mám aj ja 😉 len neviem či sme sa správne pochopili - myslela som na aký program dávaš tú vianočku resp. sladký chlieb? Nejaký recept na sladký chlieb mám aj v knižke od DP ale ešte som to neskúšala.