Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vepřová pečeně, houskový knedlík, zelí, bohužel mně dostala viróza, bolest v krku, tak na nic víc jsme se nezmohla ani na polévku, takový začátek roku jsem ještě nezažila, že v posteli, snad jen před 19 lety, kdy jsem rodila 🙂
Vsetko dobre v novom roku zelam. No detom sa do noveho roka polepsilo zdravie o 360° a aj klince by uz zjedli, tak som navarila normalny slavnostny novorocny obed. Zjedli ho jedna radost a my sa s manzelom tesime, ze uz nemame doma chorobu. U nas dnes na obed bola slepacia polievocka s rezancami a na druhe peceny bok s rebrami veeeelmi dlho peceny na nizkej teplote a potom medom a cesnakom potrety a pripeceny kratucko na vysokej teplote. K tomu ryza a ladovy salat. Ako dezert som pripravila zakusok Orgazmus, ale ten nazov sa mi nepaci ani trosku, kedze mame male deti a tak som vyhlasila sutaz o nazov pre tento ananasovy kolacik. Jeden syn navrhol nazov "Hruska" (velmi priliehavy a vystizny nazov pre ananasovy kolac 😕 ) a druhy syn navrhol "Ananasove fujky" 😝 (a to ho jedol az mal hrce za uskami). Tak stale neviem ako to mam volat.
kuchticky prajem vam vela zdravicka a stasticka v novom roku a nech sa nam tu dobre vari... 😵 😵 😵
dnes by sa nemalo nič čo má krídla a čo žije vo vode - mamka ma nezabudla upozorniť 😀 aby nám neodletelo či neuplávalo šťastie do nového roka...
aj tak som mala na pláne špenát s kopou cesnaku, mám na to neskutočnú chuť 🙂
ja som sa rozhodla, že dosť bolo mäsa, už nám ide všetkými otvormi, sviečková zo včera nemala nejaký valný úspech...tak dnes zeleninová polievka a perky s nutelou alebo slivkovým lekvárom a orechovou posýpkou 🙂
dnešná sviečková je fenomenálna 🙂 taká skvelá, že až 🙂 už sa teším na večeru 😉 ak sa podarí, tak aj odfotím, ďakujem za všetky recepty, ktoré ste mi na ňu dali....ja som si ich pokombinovala 😉
Tieto sviatky som robila 1x lososa na smotanovo lekvarovej omacke a taktiez prvykrat kapra na jablkach. Bolo to uuuzaasne 😵 🤐 aj ked ja velmi rybky nejedavam, ale myslim si, ze zasluhu na tom ma aj minulorocny titanovy hrniec v kt. som to pripravovala.
dnes len varene udene a vegetíme 🙂
@lencyca paci sa: jablkovy zavin z jogurtoveho cesta : 2,5 hrnceka polohrubej muky, 1 hera, 1 kelimok bieleho jogurtu (170ml, ja som davala 200g hollandiu), 10 - 12 stredne velkyx jablk, 2 hrsti vlasskyx orexov, hrst susenyx preplaxnutyx brusnic, 1 vanilkovy cukor, 1 lyzica mletej skorice, rozpustene maslo na potretie (pred, aj aj hned po dopeceni).... preosiata muka, hera a jogurt - spracovat na cesto (ja som pridavala este vanilkovy extrakt) a nexat v xladnicke 20min odpocivat, zatial nastruhat jablka (pouzila som uhorkove struhadlo), zmiesala som to s ostatnymi surovinami, aby som to mala rovnomerne v strudle (orechy, brusnice, vanilkovy cukor, skorica).... cesto na 3 casti, kazdu vyvalkat, dat na spodok nasuxo oprazenu struhanku, aby pohltila prilisnu vlhkost z jablk, nalozit jablka, zabalit, potriet roztopenym maslom a dat piect na 170 st. cca 35-40 min...dobru xut!
ahojte v Novom roku 😉 u nás dnes bola zeleninková polievka s haluškami, dusené bravčové karé s jablkami, zapekané bravčové karé so syrom a broskyňou, ryža, pečené zemiaky, kompót, šalát z čínskej kapusty a musela som deťom urobiť ďalšiu várku punču 😉 a sme inak takí prežratí, že nám ani nejak nechutilo na obed, len po troškách, už nech skončí toto obžerstvo 😅
u nás dnes len vyprážané rezne k šalátu od včerajška a kapustnica, boli sme decká vyvetrať vo Vrátnej, takže pohoda, klídek... 🙂
@lencyca Leni parádne máš tie laskonky, si mi normálne chť narobila 😉 musím aj ja niekedy urobiť, len u nás to decká veľmi neľúbia, tak len my s mm by sme to jedli, inak ja mám tiež takúto veľkú šablónu a aj takú mini, také jednohubky 😉 a raz som jedla aj také s kávovou plnkou a tie boli tiež veru výborné 🙂 a nalepšie boli s plnkou s vaječným likérom na sesternicinej svadbe 😀 a inak ten tvoj frfloš, neda´t mu týždeň jesť a zmastil by všetko 😀 😀 😀
@kucminka
@pegggy
@miruska73 baby, páči sa receptík, samozrejme od Egrešky, tá má samé naj recepty http://varecha.pravda.sk/recepty/tuc-tuc-krekry..., ja som to len tak náhodou objavila a že skúsim a hneď som dvojitú dávku robila a veru dobre som urobila, už ich skoro niet a dnes bol u nás môj brat s rodinkou a neter hovorí, že kde ste kúpili takéto krekry a ja že to som ja piekla, že to sa ti chcelo také mini vykrajovať? a ja že chcelo, veď tak to mám byť rovno do pusy, ešte som jej musela nabali´t do sáčka aj domov 😀 a sú fakt také dobré, že dáš jednu do pusy a nevieš kedy prestať 😀
ahojte,
tak my sme dnes pozvali svokrovcov na obed a mali sme slepačí vývar a španielske vtáčky s ryžou 🙂 oni to nevaria tak mi to prišlo vhod 😉
a kočky dostala som takýto novoročný vinš, veľmi sa mi páči, tak posielam aj vám 😉
Do roku 2013 Vám želám VEĽKÉ OČI, aby ste videli každodenné zázraky, VEĽKÉ UŠI, aby ste vedeli načúvať druhým, VEĽKÉ NOSY, aby ste vyňuchali tie správne príležitosti, VEĽKÉ ZUBY, aby ste sa dokázali prehrýzť cez problémy, VEĽKÉ NOHY, aby ste pobehali všetky krásne miesta na svete, VEĽKÉ RUKY, aby ste nimi podržali tých, ktorí to budú potrebovať a VEĽKÉ SRDCIA, aby sa do nich vošli všetci, ktorých ľúbite. 😉 😉 😉
Ahojte prajem Krásny a úúspešný rok 2013, veľa zdravia, šťastia, lásky, požehnania a splnených snov, nech s aVám dobre varí a deti a manželia poslúchajú a nech táto téma ostane aj najďalej jednou z tou najpríjemnejších bez hádok.
Dnes sú rezance a ja mám cuketové špagety s avokádom. Samozrejme RAW🙂

ja som urobila jelena na víne so šampinonmi a s ryžou 🙂