icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lovela1
9. jan 2013

@rastulka možem poprosit recept na tvoje kapustniky a kakaove slimaky ? dakujem 🙂

mrkvakatka
9. jan 2013

u nás doma sa varí aj dosť azijsky tak vám sem dám niečo čo si pravidelne robieva moj muž a už som si to začala robievať aj ja..len menej pikantné..korejské kimchi..na webe je spusta receptov ale dá sa prisposobiť podľa chuti...a deti to tiež možu kedže chili neškodí tak ako čierne korenie len naše europske deti to máloktoré majú radi také pikantnejšie...ale vrele odporučam....je to veľmi zdravé...k jedlu ako šalát....čím viac je to odlezané tým je to lepšie.. 🙂

catrena
9. jan 2013

ahojte,dnes som prvy krat robila rožky(taka mini 1/4davka) su super 🙂

danielaj
9. jan 2013

@lululka555 u nás sa práve dnes dojedol naložený encián, čo som robila minulý týždeń, nikdy dlhšie nevydrží, aj keby som ho urobila za kýbel 😀 😀 a zajtra nakladám ´ˇdalší, ešteže mám stály prísun lacného hermelínu a enciánu priamo z výroby, inak by som sa asi nedoplatila 😒

antoniah
9. jan 2013

@catrena mozem poprosiť recept?

fattamorgana
9. jan 2013

@abriela klasická žemľovka(žemle, vianočka alebo rožky namočné v mlieku+vanil.cukor+vajíčko+citrónová kôra+cukor, rozložíš na pekáč, potom vrstvu nastrúhaných jabĺk + cukor+škoricový cukor, ďalšia vrstva je tvaroh + vajíčko + vanil. cukor , poleješ uvareným pudingom (ja som robila kakaový z pol litra mlieka) a na vrch opäť žemle namočené v zmesi mlieka. Tie posypem škoricovým cukrom. Niekto robí na tie vrchné žemle ešte našľahané bielky, ale mne to tak nechutí.
a teda táto žemľovka s pudingom je super, taká šťavnatejšia. minule som robila bez tvarohu, len jablká a puding.
a mojej malej nepapáčke chutí tak, že na obed aj večeru zjedla dospelácku porciu 😀
inšpirácie som čerpala odtiaľto: http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkovo-pudin...

zuzananinka
9. jan 2013

@catrena velmi pekne vyzerajú aj mna by zaujimal recept

rastulka
9. jan 2013

@lovela1
@pami2 pači sa recept http://www.nebickovpapulke.sk/recept/stupavske-...
Cesto som rozdelila a mali sme aj kapustniky aj kakaovniky 😉 🙂
@pami2 Inač kakaovniky robim tak isto ako ty len ja davam kryštalovy cukor a pokvapkavam olejom 😉

nakup
9. jan 2013

my dnes polievka papcun a tiež pečené kuracie stehná ako niektoré ryža, uhorkový šalát, piré čínska kapusta s mrkvou a červenou cibuľkou 😵

4divokakocka
9. jan 2013

@ mam bravcove mlete maso, poradte co s nim? fasirki a kapustove listy uz nam nechuta :(

hobit
9. jan 2013

@lencyca mnam, vyborna je ts polievka 🙂

bis
9. jan 2013

ahojte žienky,chcem sa opýtať ako pečiete fašírky na plechu?treba plech niečím vytrieť,či dať papier na pečenie?ale nemám ho momentálne doma môže byť alobal alebo ako?idem to robiť prvý krát..dakujem🙂

lubka_to
9. jan 2013

ahojte baby nejaký dobry recept na pečeneho pstruha aj s postupom nemáte, nikdy som to nerobila tak neviem ani ako na to....dakujem

pami2
9. jan 2013

@4divokakocka spagety s mletym masom a par.omackou, hm?

babajaga
9. jan 2013

dievcata,prosim vas,recept na knedlu...aj postup....moj vybozkava plochu,ak sa vydari..... 😀

nataliasarron
9. jan 2013

@bis ahojko ... ja davam fasirky len priamo na plech, a trosku podlievam 😉

megika1
9. jan 2013

@bis nedávam nič ( meliem svoje mäsko,tak viem,že dávam aj trošku masnejšieho ),ale trošku oleja na vymazanie plechu neuškodí.Potom prikryjem v strúhanke obalené fašírky alobalom cez celý plech,aby para neunikala a na záver po 40 min. na 200 st.odokryjem a pripečiem,lebo sú ako uvarené....aby mali chrustičku tak už sledujem cez sklo 😀

nakup
9. jan 2013

@pami2 ja som tiež dlho nevedela robiť ryžu buď bola ako blato, alebo prihorená, alebo tvrdá ale keď som v jednej čínskej kuchárskej knihe vyčítala recept na sypkú ryžu už robím len tak je superrrr... Do hrnca dám kúsok oleja len aby dno sa omastilo dám hrnček 0,2 dcl ryže premyjem ( niekedy nestíham ) ale lepšie chutí premytá aspoň nám a odkvapkaná 😀 ak je olej horúci vsypem ryžu a chvíľku popražím kým niektoré zrnká nie su žltkavé miešaš očistím cibuľu popichám klinčekmi tak 5 ks a podlejem 0,25 dcl vody osolím ovegetím ak chceš do žlta tak trožku kari fantázia je na tebe nechám zovrieť prikryjem a šup do vyhriatej rúry na 180 C, 15 minút potom zvýšim teplotu na 220 C a ešte 10 minút vyberiem a nechám odpočívať tak 15 min. premiešam a môžeš podávať je super a vôbec sa nelepí ak máš rada z hráškom tak ak vyberieš z rúry tak tam hoď on sa za ten čas prehreje premiešať a je superrr vyskúšaj 😀 . Dlhý recept na obyčajnú ryžu ale ryžu je umenie urobiť 🙂 🙂 🙂

megika1
9. jan 2013

@babajaga na str 1901 mám recept a výsledok asi 1903 foto

babajaga
9. jan 2013

@megika1 dakujem

fordikford
9. jan 2013

@lululka555 poprosim recept vyzera chutne 😝

tanitta
9. jan 2013

@pami2 ryzu robim: na oleji oprazim umytu ryzu zalejem vodou napr. robim 2hrnceky ryze zalejem cca 2,5hrnceka vody ochutim sol prip. niekedy solcanka obcas prihodim 1/2cibule ale v celku... necham zovriet na max a prepnem sporak na min... varim pod pokrievkou do vyparenia premiesam okostujem ci je mekka...najlepsia ryza je s.o.s tu nepokazi nikto 😀 😉 ale my pouzivame dost casto bask

chrumka
9. jan 2013

paradajkova polievka po taliansky, vyprazany syr a zemiaky 🙂

olo2003
9. jan 2013

ahojte ženičky
konečne som sa dostala v tomto roku 1x sem k vám a tak vám všetkým dodatočne želám len to najlepšie v tomto roku, nech sa nám všetkým varí tak dobre ako doteraz a nech nás neopúšťa inšpirácia pri varení. Po sviatočnej a prázdninovej oddychovke od každodenného varenia som konečne tento týždeň nabehla na náš režim. Včera som varila šošovičnú kyslú polievku, dusenú kuraciu pečeň na póre s čili a ryža, palacinky. Dnes polievka zo včera aj s mäsom, len deťom som robila halušky s taveným syrom a opraženou slaninkou. A keďže mám asi skreslený odhad po prázdninách 😉 (boli sme na dovolenke 4 rodiny s deťmi), tak zajtra ešte stále šošovičná polievka a halušky (tých som tiež spravila ako pre rotu).

lululka555
9. jan 2013

@levandullka ahoj ešte u mami...dnes som varila ja ,zajtra si to vymeníme 😵

irsina83
9. jan 2013

moj obed

lululka555
9. jan 2013

@danielaj no veru my sme ho dlhšie nemali a zajtra na raňajky si ho vychutnáme s čerstvým pečivkom 🙂

irsina83
9. jan 2013

@mrkvakatka daj mi recept prosim ta ...