Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 ano, tofu opecene na panvici trosku osolene a okorenene...
@mrkvakatka mozem poprosit aj ja recept?
@fattamorgana to máš pravdu, že pudingová žemľovka je najlepšia, ani nám nechutí bielkový sneh navrchu, tak už roky robievam pudingovú, je to super, pudingy môžeš obmieňať a aj ovocie sa dá meniť, nemusia byť len jablká, aj ke´d jablková je najlepšia 😉
dneska dojedačky- špagety a palacinky a na víkend smotanovo-bazalkové kuracie prsia s ryžou a krtkova torta - svokra má dneska narodky tak prídu ku nám 😉
@irsina83
@veroninna1 tento som robila približne podla tohto ...
ahttp:// akurát som čili dávala iné a cibulu normálnu čast rozmixovanú a čast nakrájanú a výborné je do rozmixovaného zázvoru s cesnakom rozmixovať aj jablko....ale odporúčam popozerať aj iné...
https://www.youtube.com/watch?v=IeBR91ypxk4Dnes máme hrstkovú polievku a kedže chlapa nemám doma tak budú špagety a bolonská omáčka,syr 🙂
dnes fasirky z hovadzieho (maly ma nakazane hovadzie papat,a nechce jest maso,ale fasirku lubi) ,zemiacky a kapustovo-mrkvovy salatik. a este mam zbuchnut tortu na oslavu-a taaaaaaaaaaaaak sa mi nechce..a este aj ten tvar torty ma odradza-gitara,, no moje nervy 😀
dobré ránko 😉 dnes zeleninová polievka,francúzske zo včera,idem urobit jablkové taštičky z tvarohového cesta, recept mám odtialto 🙂
brokolicova polievka s opekanym chlebikom a segedinsky gulas 🙂
@fordikford ahoj ďakujem ,chceš recept na ten kolačik,či encián? nenapísala si... 😉
baby ako robíte vy cestovinový šalát ?? dávate tatársku či majolku ? a dva baličky cestovín či jeden ? 🙂
Dnes farmárske zemiaky, odkukala som odtiaľto 😉
@mrkvakatka preco je cierne korenie skodlive pre deti ??
a esce sa chcem spýtat do cestovinového salátu dávate mrazeny hrášok a kukuricu ?? alebo v tom náleve ?
mrkvová polievka s cestovinkou a kopou zelenej vňate . Druhé rizoto - kuracie so zeleninkou a šampiónmi , bude aj na zajtra . No a mužovi na služobku klasiku kuracie rezne , hranolky , ryžu a kompót .
dnes som spravila brokolicovu mliecnu polievku s udenym tofu, a este plnenu papriku za cely kybel, nechce sa mi kazdy den varit 🙂
ja som dneska varila penne a bravcove masko na zeleninke a spenatova polievka
zeleninova polievka, zelenina je nastruhana a tvarohove/grankove rezance
@maculik v pohode to zamraz,v pohode sa to rozmrazi...staci ohriat a je to ako cerstve 🙂
baby poradte: hľadám recept na nejaký koláčik s jahodami a nejakým krémom? niečo pudingové, šľahačkové....neviem...
@tortelinka co by si povedala na piskotovy kolac, kde by si spravila slahackovy krem ole s jahodami?
@4divokakocka ikea guličky, čevepčiči, zapečené v zemiakovej kaši...
@abriela to znie dobre, len neviem ci kupim ole krem..to sa mieša so šľahačkou?
@tortelinka skús podľa tohto návodu ale daj tam na čo máš chuť: http://varecha.pravda.sk/recepty/pudingovy-kola...
Koláčik podľa receptu je vynikajúci... minule som dala jahodový puding miesto čokoládového a po upečení (na teplý koláč) som poukladala mrazené jahody a zaliala smotanou. Bola to mňamka 😵
Suroviny môžeš zameniť za zdravšie náhrady 🙂
ryžový nákyp so slivkami a škoricou a polievku zatial máme od našich zeleninovu ale možno večer urobím mrkvovu s krupicou a vajkom
@tortelinka
Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka
Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Upečieme asi 30 minut na 175C.
Slahackova plnka: 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 2x puding krem ole bez varenia, 1 plechovky jahodoveho kompotu, 2x vanilkový cukor.
Cesto pokropíme šťavou z jahôd. Natrieme ľubovolným džemom. Na džem natrieme plnku, kt. spravíme tak,ze vsetko vsypeme do nadoby a premiesame. Ozdobime cokoladou.
Pudingova plnka: 500ml mlieka, 1 vanilk. cukor, 2 zlatých klasov, 250g masla, cukor (podla potreby) , 200g tvarohu (jemný ) , citrónová kôra, džem, jahodový kompót.
Z mlieka, zlatých klasov uvaríme puding. Tvaroch zmiešame s maslom a cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding a trošku citrónovej kory.
Cesto pokropíme šťavou z jahôd. Natrieme ľubovolným džemom. Na džem natrieme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to druhú polovicu plnky

@irsina83 mňam, vyzerá zdravo 🙂 to je tofu?