Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lencyca receptík by bodol 🙂
ahojte dnes hranolky a rybka pečená./treska/ černicový kompot.
@mrkvakatka dakujem!
Ahojte,my sme dnes mali zemiaky na kyslo s pečenou kolobasou a chlebom 🙂
zajtra bude zemiakovo-zelerová mliečna polievka a fučka s voňavým másličkom 😵 😵
ahojtee, my dnes hrachová kaša a k tomu sekaná a chlebik ako to chce 🙂 a spravila som za kýbel cestovinového šalátu 😀 😀 😀 no kto to poje 😕
ahojte
Dnes som robila mojím chlapom slivkové gule a zajtra budu cestoviny s omačkou /syr,šunka,smotana/
my vcera zapecene cestoviny (sunka,hrasok,mrkva,syr,smotana) a dnes losos s matovou posypkou a pomarancovou omackou (vdaka za inspiraciu @irisina83) s brusnicovym dzemom.... a kedze bola navsteva, tak aj kolacik (uz nie je ani omrvinka) kysnuty polospaldovy slivkovy s makovou posypkou (no, povodne to mala byt posypka, ale kedze som sa sekla v mnozstve masla, tak to bola skor makova poleva 😝 )
ahojte, @megika1 @prdelinka12 tak som tu polievku zamrazila do klasickej umelej nadoby, ktora je vhodna aj do mraznicky, mm to planuje vytiahnut tak pond.-utorok, hadam bude chuti 🙂 Dakujem za rady!
ahojte, chcem sa opytat, tie ktore peciete.chcem upiect kolac a potrebujem tam slahacku.pouzivala som doteraz Rosette od Zeelandia / ta je vynikajuca, nedam na nu opustit/, ale mam jej doma momentalne uz len kusok, nevyjde mi na cely kolac a potrebujem taku, aby vydrzala a nestiekla..u nas v obchode maj len klasika obyajnu slahacku alebo potom trvanlivu *Hole* mate s nou niektora skusenost, je dobra?alebo radsej pouzit klasika slahacku a dat stuzovac.. dakujem
@mysiatkoo si šikulka, vidno že rada varíš a pečeš!!!!! Aj oči jedia.....
dnes šošovicový prívarok s údeným mäsom. polievka zostala zo včera / zeleninová hrstková/
@nelinka0401 nech sa ti páči 😉 :50dkg tvarohu,60dkg poloh.múky,2vajcia,1PDP,8PL oleja,10 dkg práš.cukru-všetko spolu zmiešaš,vypracuješ vláčne cesto, rozvalkáš ho ,pokrájaš na obdlžniky- 10x7cm,jednu polku narežeš na 3 miestach,dáš na to plnku akú chceš-ja som dávala ochutenú tvarohovú-kúpiš už v obchode...strúhané jablká s cukrom a grankom,aj s džemom som robila-tie som nedala na foto,lebo mi vytiekol 😖 ale chutia výborne aj tak...potom to preložíš,vidličkou som popritláčala kraje,dáš na na plech s papierom,potrieš vajíčkom,dáš do vyhriatej rúry na 180c piect,kým nezačnú hnednút,ešte teplé pocukruješ 🙂 raz ich sem dávala myslím že lululka 😉
ahojte- nema niekto nejaky chutny recept na soju? ( sojove platky,kocky? )
@kingstonka pozri http://dadala.hyperlinx.cz/soja/sojh.html 🙂 , možno si vyberieš 😉
@maba dakujem 🙂
@kingstonka ja robievam sojove rezance - namocim ich do zeleninoveho vyvaru, do panvice dam olej a platky cesnaku, pridam vyzmykane rezance a trochu opeciem. Potom k nim supnem nakrajane paradajky a papriku (prip. scedene leco), pridam trosku soli, mck, cukru, kari korenia, par kvapiek worcestrovej a sojovej omacky, za lyzicu pretlaku al. kecupu a podlejem troskou vyvaru v ktorom som mala namocene rezance resp. vody, zakryjem a dusim. Tarhona ako priloha, mnam, mnam 🙂
zemiaková kaša + paradajková omáčka.
Ahojte! Včera sme mali perkelt z kuracej pečene s ryžou. Dnes si myslím, že navarím paradajkovú polievku a cestovinový šalát alebo nejaké mäsovo-zeleninové cestoviny. Ja mám strašne chuť na cestoviny so špenátom, ale manžel nechce.(no možno nakoniec uvarím oboje)

Takúto papanicu nám navarili v reštike, keď sme krstili 😝