Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
rizoto z hnedej a ciernej ryze, miesto maska baltic steak osmazeny na cibulke a na rychlo len mrazena zeleninka
@lencyca aj ja poprosim receptna rozteky...nie je problem ak vymenim muku za celozrnnu vsak?
ahojte kočky,
prosím vás máte nejaký overený receptík na chutnú rajčinovú polievočku?tá moja mi akosi nechutí...mám rada tie sladučké zo sáčku,ale teraz v tehotenstve to nechcem jesť...ďakujem 🙂
na večeru urobím asi zapekané cestovinky...
ahojte 🙂
vcera sme mali zemiaky na kyslo
dnes halusky z bryndzou 🙂))
...od včera vajičková polievočka...dnes zapekaná brokolica...zajtra pizza....samé dobroty mnááááám 🙂
ja dnes dojedačky zo včera kapustnica a kapustové fliačky a pre manžela a dcérku zapekaný karfiol a keďže bol vývar z karfiolu tak som uvarila karfiolovú polievočku už na zajtra... 😀
idem si aj ja urobiť, baby dávate deťom aj divinu?
Dnes som varila karfiolovú polievku a moja dcérka mi asistovala... a to tak, že všetkú očistenú surovú zeleninu musela ochutnať 😀 ešte aj suroví neuvarený karfiol chcela, no nevedela som jej vyhovoriť, že ho musím uvariť najprv... tak som ho rýchlo nahádzala do hrnca a keď bol už uvarený tak sa s chuťou do neho pustila 😀 takže jej dnešná desiata bola surová mrkva, surový kaleráb, varený karfiol, cubulu som jej nedovolila hoc ani to jej nerobí problém 😀
tak omáčka sa včera zjedla, na večeru a zajtra mm na obed vyprážaný karfiol + pažítkové zemiačky + tatarka
my dnes zapekane cestovinky s morč. maskom a hubkami 🙂
@lululka555 @abriela @danielaj jeej dakujem baby, aj ostatnym za pacitka... ved ja len aplikujem inspiracie z netu a ciastocne si ix upravujem ;)
dnes k nam konecne prisla ozajstna zima, tak sme sa vysantili na snehu, co u nas na juhu nebyva zvykom - uz len daky kopec na sankovanie by to xcelo, lebo tahat detvaky na saniax je sice zabavne, ale ruky si necitim...
tak sme oddyxovali pri vareni potom ...experimentalna brokolicova polievka (s vyuzitim zvyskov - trosku maty a asi 1/3 mozzarely), bravcova panenka s mozzarelou a susenymi paradajkami 2hod pacovana v olivovom oleji s citronom a koriandrom a pecena zelenina (paradajky,cuketa, salotka s nepecenym cicerom) plus salat... dosli zemiaky, tak z toho vznikol celkom zdravy obed 😅
ahojte u nás fazulová polievka s domácimy hrubýmy rezancamy 🙂
@monykam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=793 robímm podla tohoto receptu ale kukuricu nedávam a to maso neoríb m za surova ale osmžím cibulku, na nom opečiem masko a až potom zmiiešam s uvarenou ryžou. a potom na spodok kapustu, masovo-ryžovu zmes a zase kapustu
dnes langose
polenta so spenatom a parmezanom a pre mna aj trosku nivy
my dnes rajčinovú polievku s písmenkami.Cestovinový šalát s kuracím mäskom a domáce celozrnné rožky 🙂
knedla kapusta a opecene horne kuracie stehna...
kuracia pečienka s ryzou 🙂
my dnes sosovicou polievku s domacim chlebikom zo vcera a druhe hubove fasirky pecene na plechu a americke zemiaky, salat, dresing...a este sa chystam upiect musli tycinky 😉
dukátové buchtičky.
@katja78 koriander v pixli? nepoznam taky 😨 ja som pouzila cerstvy... otrhala som asi 3 stonky listkov a posekala nozom, to som svacla do olivoveho oleja s citronom a tym potrela maso...xut ti ale popisat neviem, robila som s nim prvy krat - mm to kupil povodne kvoli chilli omacke co robil na steaky cez vikend a troxu ostalo... rozhodne to nepokazilo xut toho masa 😉
@z.k aký je to šalátik ?
@mysiatkoo budú to asi semienka z koriandre, vyzerá to ako čiene korenie, len sú hnedé a nie také zvráskavené..
http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=3391

......my dnes mexický gulášik a asi večer upečiem nejaký koláčik.......len ešte neviem aký 😀