Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Nas tyzden v kocke - co bolo a co bude 😉
Po. - ragu polievka, kačacie prsia, zemiaky, kompot
Ut - hlivová polievka, pizza hawaii (doma robena)
St - hlivová polievka, pečené kuracie stehná, pečené zemiaky, zaváraný zeler
Štv - knedľa s vajíčkom, kečup
Pia - rybie prsty, varené zemiaky, šalát
So - Zemiaková polievka, Cestoviny s brokolicou
Ne - Mäsový vývar, Kuracie soté s kukuricou, ryža
Dnes varil moj manzelik a ukuchtil nam brav.srdce na smotane a domacu knedlu.mnam velmi sme si pochutili. 😉
@mariettka27 akurát včera som aj ja varila paradajkovú 🙂 ja robím takúto (a chutí nám všetkým)
takžee ... urobím si svetlú zápražku na oleji už rovno v hrnci kde budem polievku variť, do zápražky pridám cibuľu nakrájanú, zalejem vriacou vodou z kanvice 😉 pridám 5-6 ks klinčekov a 3 ks celého nového korenia, soľ ..varím kým sa neuvoľní vôňa .. potom polievku precedím cez sitko a dám naspäť do hrnca a vylejem tam krabicu pasírovaných paradajok, keď zovrie hodím za hrsť cestovín (buď slovenskú ryžu alebo písmenká)oni potom v polievke do druhého dňa ešte napučia tak to netreba preháňať s cestovinou ..alebo si ju uvar zvlášť a nech si podľa chuti dá každí 🙂 uvarím za občasného miešania ..ked je cestovinka uvarená pridám podla chuti cukor kryštálový ( na 3 l hrniec cca 3,5 PL ) odstavím posypem bazalkou sušenou ale čerstvá je najlepšia, pridám nastúhaný syr alebo nakrájaný na kocky .. a mňamkáme 😎 🙂
ahojte mamusky,
my dnes kremova polievocka mixovana zo sladkych zemiakov, tarhonka s kuracim maskom a mrkvou.
a ja dnes kuracie zapekane z mozzarelou a sojovy salat (vcera bol v damskom magazine), vyborny.
idem pokukat nech viem co uvarit cez vikend.
u nas bola dnes pizza hawai 😀 zajtra bude gulas 🙂
Lazane,vcera sme mali zapekane sampiony,stuchane zemiaky,na vikend spizy,pecene zemiaky,vcera cesnakova polievka
@lencyca len tak pomimo... nedala si medzery pri menax, tak to babam neukaze ako odpoved ;) a u nas dnes tiez tvoje rozky ... a zase nie su take farbou a strukturou ako original .. ja raz na ten trik pridem.... :P ale xutovo su MNAAAAM...davala som 200g spaldu a 300g hl.m. a nemala som heru, tak slo maslo...a potrela som ix vodou aj po upeceni... maju taku jemnu xrumkavu korku a vnutro krehucke ... no proste genialny recept !
@danielaj - ahoj , ďakujem ti veľmi pekne , ani nevieš ako si mi pomohla , v sobotu budeme rezať králiky , tak vidím to na robenie paštéty , ak nie v sobotu , tak budúci týždeň určite , už len dúfať , že nič nepomrvím 😅 , ešte raz vrelá vďaka , si veľmi zlatá a ochotná 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 ďakujééééééééééééééééééééém
poraďte prosím: idem piecť neterinke tortičku k 1. rôčku... všimla som si, že ste tu samé šikulky a často tu vidím koláčiky... korpus bude klasika piškóta a krém čokoládový (žĺtka nad parou+varová čokoláda+maslo) ale rada by som ju nejak pekne ozdobiť, len nechcem žiadnu kupovanú poťahovú hmotu.... dá sa niečo také vyrobiť aj doma? alebo ju mám len "očokoládovať? ĎAKUJEM ♥
@katasa skus skor v teme marcipanoviek.... ja mam skusenost s touto a mne vyhovuje http://varecha.pravda.sk/recepty/zelatinova-pot... .... da sa s nou aj potahovat aj modelovat a je lacna v porovnani s inymi - v albume najdes 2 robene s touto hmotou aby si si dokazala predstavit vzhlad https://www.modrykonik.sk/fotoblog/mysiatkoo/al...
rybka na masle so zemiakovošpenátovou kašou. a mangové tortičky
Čaute my dnes ešte kelovica a americké zemiaky, cesnaková omáčka a grilovaný lososí steak 😅
@katasa zelatinovu potahovku uz mas - je dobra.
Tu je moja cukrikova z mashmalow cukrikov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47065&use...
Okrem torty s opicou (album MK - https://www.modrykonik.sk/fotoblog/abriela/albu...) som vsetko robila s touto cukrikovou hmotou. Torta s opicou je zo zelatinovej potahovky (postup na mimibazare).
@mariettka27 ja robím paradajkovú krémovú polievku takto : pri paradajkovej polievke je umenie ju dochutiť 1 malý pretlak, alebo paradajky v plechovke ale ja ich rozmixujem a precedím cez sito aby neboli zrniečka, 0,5l paradajková šťava, v celku 1 cibuľa prepichaná asi 4 - 5 klinčekmi na oleji spením pretlak, šťavu z paradajok, a paradajková šťava aby sa horkosť odparila, osolím, opeprím, vegeta, magi a dám 2 lyžice a pol hl. múky miešam podlejem studenou vodou a hrčky rozmiešam, ak náhodou ostanú 😝 precedím cez sito pridám kliněkovú cibulu a povarím ak zovrie pridám podľa chuti cukor 3 - 4 lyžice a varím na záver dám cestovinu tarhoňu a podávam s veľa postrúhaným syrom 😵
@mysiatkoo Krásne jedlo! muselo byť fantastické 😵
Akurát som čítala Tvoju krátku správu ako fungovať s dvoma deťmi sama 🙂
Ja bývam v dedine mimo našej rodiny, tak som na ne celý deň sama, muž rano odíde a príde okolo 5tej... ja som asi KO 365 dní v roku 😀 😀 😀 ale nevadí, len nech sú tie naše deti zdravé!!!
@nelinka1311 sú to pravdepodobné tieto http://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-z-chorv...
ste sa tu bavili o rožtekoch domácich...ja našla tento recept ,plus buchtičky ,žemle
@chloe001 prosim ta, ako zavaras zeler? dakujem

@denisa87 vyskusam, my mame velmi radi cesnak, tak urcite nas to nesklame, preto som sa aj pytala na recept, kvoli cesnaku