Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes len rýchlovku s Lidla mrazený losos v cestičku so špenátom a k tomu zeleninová príloha s viac druhov zeleninky na masle podusená . Chodíme po lekároch , tak len niečo jednoduché
Dnes rajcinova polievka, ryzovy nakyp s marhulami a maly si vypytal ze chce kuracie maso, lebo ryzovy nakyp urcite nebude, ale mozno sa prekvapim, tak mu spravim nejak prsia na stave s ryzou mam take male balenie.
kyslá fazulková polievka a palacinky s lekvárom a tvarohom
tak dnes som sa rozhodla pre krémovú cesnačku zo syrom, švindl fašírky s varenými zemiakmi alebo s pyré a uhorkový šalát. Dobrú chuť 🙂
@mizulienka rada by som poradila, ale nezavaram, to mam od svojej tety 🙂 Ale teda, tipujem, ze je to robene podobne ako uhorky, nalev je taky mierne pikantny a zeler je nakrajany na take "spalicky" palicky, su tam aj kolieska mrkvy, kolieska cibule, zopar koliesok cervenej papriky, a korenie tipujem nejake horcicne semeno a nove korenie? Tolko moj laicky rozbor zavaraneho zeleru 😉 Snad som trochu pomohla. A je vyborny.
Na ranajky krupicova kasa. A dalej este neviem. Urcite nejake rybie file.
@simona112 aké sa to švindl fašírky... je mi jasné že asi bez maska, ale čo do nich dávaš-?? dakujem
ostala ešte kur.pecienka s ryžouu od včera a idem urobiť lievance
dnes polievka Minestrone a ako hlavné jedlo mäso na šťave a k tomu zemiaková kaša
dnes polievka zo včera ,pečeny pstruh na masle ,zemiačky s maslom a vňaťkou na zajtra dukatové buchtičky
@mataklinec no nie sú úplne bez mäsa, sú zo zemiakov a jemnej salámy alebo točenej a syra. Ale môžeš to nahradiť aj nejakou zeleninou, ja zvyknem uvariť mrkvu a hrášok.
Recept na švindl fašírky:
400 g uvarených zemiakov v šupke
400 g jemne alebo točenej salámy (môžeme nahradiť zeleninou)
100 g postrúhaného syra
3 vajcia
1,5-2 namočené rohlíky
cibuľa, cesnak, soľ, korenie
Postup: zo surovín urobíme masu z ktorej tvoríme fašírky, obalíme v múke alebo v strúhanke a vysmážame. Podáva sa to najlepšie zo zemiakovým šalátom, ale môžu byť aj len čisto uvarené zemiaky, alebo ako si kto zvolí.
@simona112 dakujem určite vyskusam , mám rada takéto receptiky
Tak u nas dnes budu karbenatky s kasickou zemiakovou
@mataklinec nie je za čo..mne ho dala svokra a vyskúšala som a fakt sú dobré a deťom hrozne chutili..prvý krát som ich videla zjesť na obed 3 fašírky :D ani mäsové nemajú taký úspech 😀 😀 😀 a hodia sa aj k prívarkom
Sampionova omacka so zemiakmi alebo tarhonou.....
u nas dnes hraškova polievka a tento oblubeny receptík:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38029#dis...
a idem urobit fánky,budu dobre nielen pre detičky ale aj na dnešnu nočnu 🙂
dnes len jednoducho a ľahko 🙂 špenátový prívarok so zemiakmi a vajíčkami.
@simona112 a nahradzas tu salamu niekedy zeleninou? ak áno, akou? rozmyslam že by som aj dnes vyskusala, len nemám salamu 😀
@chloe001 fuuha znie to dobre, este som teda zavarany zeler nevidela 😉
Zienky nejaky osvedceny recept na chlebik? Ale fakt osvedceny
a baby dajte si ku kavicke-za 30 min hotovo plny tanier-je to asi zo štvrt kila muky-inak zarobene som mala z kila,to urobim poobede a zajtra-zasa vdacne cesto a je toho vela-je tam malo cukru a tuku ak neberiem do uvahy že sa to vysmaža,poznam už aj recepty že ich peču v rure ale klasika je klasika
@ibajeho zemiakovú knedlu, šklbance, šúľance , zemiakové gemerské gule / zemiakové cesto plnené údeninou , uvarené vo vode a k tomu dusená kapusta kyslá zatrepaná múkou a dochutená pretlačeným cesnakom a majoránom / a možno aj nejaký taký preníkový koláč by sa dal, alebo koláč s kysnutého mlieka
@mataklinec áno môžeš uvariť mrkvu, hrášok, karfiol, alebo brokolicu proste akú zeleninu zvolíš..alebo len čisto karfiol a zemiaky a syr a z toho urobiť fašírku aj to robievam a dobré to je..
včera som urobila megakastról segedínskeho gulášu s knedľou a tak sa podaril, že mi mm ešte asi 5x povedal, že si veľmi pochutil, že je tak vynikajúci a o pol deviatej si dali všetci do spania , neodolali a naládovali sa. Najstaršia mi ráno hovorí , ty mami mne sa ti o tom segedíne aj snívalo. žiaľ aj malej sa čosi snívalo a vryla sa nám nadránom do postele 😀 , takže nám sa už potom nesnívalo nič xixixiixxi no a dnes si chceli do téglikov do školy brať, som im musela dohovoriť, že ich to počká xixiixixiix
@titkovamiriam mnááááám 😀 receptík bi si mi nedala ?
Dnes pečiem tortičku, idem skúsim potiahnuť hmotou z marschmalov cukríkov a ešte robím marlenka guľky a slané pečivo z lístkového cesta... a na obed iba grécke zemiaky - zemiaky s nivou, mňam!

@a2303 sú to tieto ja som dávala semiačka do cesta aj na každé rozgúľané cesto a ešte posypala navrch.Vyšlo mi ich 16 a nezostalo na raňajky sú naozaj dobré 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-celoz...