Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My máme dnes tarhoňu s kuracími pečienkami na cibuľke a zajtra plánujem kuracie prsíčka v zemiakovej placke. Polievka dnes hrášková od včera a v sobotu klasika - mäskový vývar.
Ale ste ma navnadili na sviečkovú - tú by som si dala asi radšej, možno obmením... 🙂
dnes: fazulova polievka so sirokymi rezancami a ovocna torta
aj mna zaujala ta svieckova... ale dnes varim "oblievane halusky" - bravcovy perkelt na smotane s kolienkami. Preco sa to u nas takto vola, neviem, ale od malicka sme to volali oblievane halusky... maly to zboznuje.
nemáte nejaký fajn recept na kuracie prsia? bez hríbov, prosím 🙂
http://www.gurman.sk/masove-jedla/hydina/kuraci... a vyber si 😀
kuracie prsia, provensálske korenie, gyros korenie, olej, horčica, voda
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a potom asi pol hrste provensálskeho korenia (zmes aromatických bylín). Zamiešame a asi pol minúty opražíme. Potom k tomu pridáme nakrájané kuracie prsia, orestujeme a keď sú na povrchu upečené, zalejeme trochou vody. Na slabšom ohni dusíme ešte asi 20 minút - kým nie sú hotové. Podľa nálady a fantázie môžeme počas dusenia pridať čierne, grilovacie, karí, chilli alebo iné korenie, trošku horčice alebo ešte pridať provensálsku zmes. Pri dusení nám vznikne veľmi chutná šťava, ktorú potom použijeme na poliatie zemiakov alebo ryže. Ako ďalšia dobrovoľná príloha sa ujme akákoľvek zelenina.
a video recepty 😀
poradite mi ako sa robi vlockova polievka?existuje aj vlockova biela na kyslo???
Alebo niaky recept na zemiaky...ak moze bez maska 🙂
zemiaky ?hmmm granatír to ma napadne ako prve,potom pecene v supke na rasci a k tomu kefír.Uvarene,vydlabane a zapecene s tvarohom.Francuzaky bez salamu len so zeleninkou,zemiaková kaša s cibuľkou,Zemiakový prívarok s vajíčkom........
Dojedáme kapustovú polievku a bravčové na zelery. A teraz sa chystám na "cigánske toasty", šošovicovú kyslú (júúúúj idem si ju rýchlo namočiť) 😉 a ak sa podarí, tak špenátové lasagne. Ešte som nerobila, ale za pokus to stojí. Ak máte nejaký super osvedčený recept, tak budem rada 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/spenatove-lasa...
http://varecha.pravda.sk/videorecepty/spenatove... s hríbami
robila som už oboje a su mnam
@titkovamiriam presne tieto recepty som si vytlačila a chystám sa na ten prvý - z varecha.sk 🙂 Ďakujem, tak snáď aj tie moje budú mňam 😀
@titkovamiriam jeeeeeeeej dakujem a ten privarok ako robis???alebo vies ako sa robi privarok sosovicovy,fazulovy,ci zo sucheho hrachu?
@katkabg Ahoj, skús zemiakovú babu. Recept bol na MMB, neviem ti dať link, lebo nejak mi blbne net a neviem sa tam dostať. Nastrúhaš 1,5 kg zemiakov, 40 dkg syra, dáš 3 žĺtka, ochutíš soľou, majoránkou, korením.... Na oleji speníš cibuľku a necháš trochu vychladnúť. Potom ju pridáš do tejto zmesi, pridáš vyšľahané bielka, premiešaš, dáš do väčšieho pekáča a upečieš. Nemusíš ho vymazať, lebo v babe už olej je a nepripečie sa. 🙂
bryndzove halusky
u nas dnes hraskova polievka a buchty na pare / posyp granko +cukor a orechy + cukor a maslo/ 🙂
Ma tu niekto recept na nejaky mnam kolacik alebo take nieco s mrazenymi jahodkami a kyslou smotanou? Raz som cosi videla no zabudla som kde ☹
@fattamorgana Moje oblubene su bud rezne 😀 Alebo robim nieco, co moja mamina vola "slovenska cina", velmi jednoduche.. Kuracie prsia nakrajam na male kocky alebo sliziky, hodim do pacu z medu, sojovky a trosku gyros korenia a necham to v tom den, no mozes to hned pouzit dalej.. Trosku osmahnem na oleji na prudkom plameni.. V hrnci takto osmahnem mrazenu cinsku zeleninku, but WOK alebo ..neviem ci to bolo od bonduelle ci od koho, take male kusky, je tam od mrkvy az po cinske hribiky (shitake) vsetko... potom do toho to masko hodim, zalejem uncle ben's omackou bud sechuan alebo sweet and sour..
mandle este aj s "kozickou" hodim na par minut do vriacej vody, potom scedim, osupem, tiez osmahnem do chrumkava, zamiesam do toho, podavam s ryzou no da sa aj s hranolkami... Ked nie je nic ine kludne aj len s chlebikom 🙂
zeleninku si mozes dat akukolvek, nemusi byt cina a ja co hriby vobec zo zasady nejem, shitake milujem, v tom jedle sa uplne straca chut tak ci tak a su drobucke 🙂
môzes...alebo upecies cesto uz s jahodami a po vychladnuti uz len potres smotanou..da sa to rôzne.. 😉
ahojte kočky neviete mi niektora poradit dobry a hlavne odskušany recept na sviečkovu a stroganov???robila som podla receptu a vobec sa to nepodobalo chutou na to čo sa podava v reštike budem vam moooc vdačna diky 😉 😉 😉
ZEMIAKOVý PRíVAROK:dam varit zemiaky nakrajane na kocky,osolím,pridam cierne a nove korenie,bobkový list a ked su makke zalejem smotanou s mukou.
@fattamorgana Super, paradicka, dakujem.. Urcite vyskusam.. Lebo tie mrazene jahodky na mna tak smutne pozeraju, uz s nimi nieco musim... 😀
ja dnes varim kuracie prsia so zeleninou a knedľa.

dnes vločková polievka a na plechu pečená plnka, čo sa dáva do kuraťa, zemiaková kaša, šalát