Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
asi granadír a cesnaková polievka. zabudla som masko z mrazáku vyložiť 😀 a aj tak sa mi nechce nič extra vyvárať. ved den ako každý iný
dnes dojeme pečený bôčik s kyslou kapustou a chcem urobiť brumíka pre môjho Sebastiánka na meniny
zatial sa neviem pohnúť v kuchyni ,nejde voda ☹
Domáci kysnutý knedlík na pare a k tomu mäsové guľky v kapustom liste zo sladkej kapusty v paradajkovej omáčke 😉
hovadzie maso na spôsob diviny s knedlou, dojeme zo vcera tekvicovu polievku, sisky sme uz zjedli 😅 takze spravim asi ryzovy nakyp alebo nieco ine rychle, este uvidim...
Vyprážaný karfiol s domácou tatarskou 🙂
náš malý je od včera v horúčkách čiže nemám šancu niečo uvariť lebo je na mne pricicnutý.... ale s pomocou muža idem robiť http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2344 mňaaam
hm dnes bažantia polievočka a druhé ešte ani srnky netušia 😀
bre ranko,,dnes polievocka hovadzia.. a druhe varene hovadzie a zemiaky 😉 chren
dnes vyvar a svieckova s knedlou ale s bravcovym maskom 🙂
dnes ja s manzelom svieckovu s knedlou,a pre krpca s cestovinkami... 😉
pekné mrazivé pozdravenie,,,tak u nás zmena nahlasila sa včera večer návšteva z mužovej strany z Pieštan,tak zemiaková polievka a pagače sa odložia,,,,,ved sa musím stroška ukázat a dat im najest 😀 aj tu prespia,
obed:
polievka z bravčovej kosti,rezance,kopec zeleniny v nej,
bravčové rezne,kuracie rezne,pečené zemiaky ryža a kompot slivka,hruška,broskyna,čerešna,podla chuti,alebo uhorky,
upečené 2 piškody s jedna s vanilkovou plnkou a ananásom,druha čokoladovou plnkou,, navrch šlahačka,,,a černice k tomu.
na večeru alebo zajtrajšie ranajky rybacia pomazanka,paradajky,papriky,,,a máme špekačky,,,
Ešte že sa ohlasili... 😵
pečené morčacie stehná s bobkovým listom,slepačia polievka,zemiakový šalát,zemiaková kaša , a ešte cviklový šalát 😉
Ahojte 🙂 U nas dnes kuracia polievka s mrveničkou a pečene kura,vypražane br.rezne,slovenska ryža a kompoik 🙂 Dezert dnes bude z cukrarne 😉 nestiham aj piect,ideme navštivit svokru do nemocky 🤐
u nás dnes netradične nebude tradičná nedeľná polievočka, ale dojeme kapustovú s rajčinovým pretlakom zo včera, nezjedla sa, tak ju nebudeme vyhadzovať, a robím bravčové karé plnené chlebovou plnkou, stočené do závitku, obalené anglickou slaninkou a pečené v rúre, k tomu slovenská ryža a zemiaky, čerstvý jablkový kompót a poobede ideme na návštevu a sesternica pečie štrúdlu, nevadí, že sme ju mali včera doma, štrúdľa je úžasná každý deń 😉 peknú nedeĺu
ahojte,dnes mame holubkovu polievku,pecena kacka,kapusta a knedla.dezert pariska torta 🙂 🙂 🙂
Dnes polievka paradajková zo včera, krpatá nám rano pripravila sladké ranajky (natrela nám palacinky zo včera čuč. dzemom) 🤐 no a na obed robím dusené kuriatko s ryžou 🙂
@bronia13
brumík-velká silikonová forma : 4dcl pol.múky, 2dcl cukru, 1dcl olej, 2 vajcia, 1 PDP, 1 van. cukor, 2dcl mlieko, 1 L kakao,piecť na 180C
ked vychladne pošlem foto
tu je niečo podobné http://www.varime.sk/recepty/brumik-/

@tunzal robila si moje musli tyčinky? ak áno, prečo ich máš tvrdé? nepiekla si ich dlho? 😒